bookblog.ro

---

Lumina interioară și creaturile mistice, în luna august la galeria neconvențională Celula de artă

Scris de • 4 August 2021 • in categoria Stiri

Luna august le aduce trecătorilor care au drum pe B-dul Carol nr. 53 șansa unei priviri în interior dar și în alte lumi. Aceștia trebuie doar să acorde câteva minute și să privească lucrările expuse în spațiul-acvariu al micuței galerii neconvenționale Celula de artă. Între 3 – 17 august, artista Alexandra Baciu expune o selecție de lucrări din seria „Oneness” iar între 17 – 31 august în galerie se va putea vedea expoziția „Wong’mbat” a artistului on memoriam Bogdan Popeea (Badon Peea).

Apropierea, lumina și absolutul din noi

„În urmă cu câțiva ani am auzit la un post de radio o știre: se descoperise faptul că lumina, gravitația și aurul au fost create în același moment în timp al Big Bang-ului.

Părea că toate texele din istoria filosofiei ar fi încercat să explice ceea ce știința a evidențiat atât de ușor: gravitația, ceea ce ne face să ne apropiem unii de alții și împreună de locul în care trăim, lumina, cea fără de care nu putem fi, aurul, folosit dintotdeauna în practicile spirituale ca fiind o materializare a absolutului, conținându-le metaforic pe primele două, lumina sacră, (gravitația/iubirea) + lumina), au fost cândva Unul.

Anul precedent a scos din noi mai multă lumină sau mai multă umbră, în funcție de ceea ce am avut deja în noi sau ceea ce am ales să hrănim. “Oneness”, în contextul expozițional de la Celula de Artă, este începutul unei noi serii de picturi dedicată luminii din noi.”, povestește artista.

În sala expozițională a parterului de la Carol 53 va fi expusă, doar pentru seara vernisajului, și o selecție din seria „Memories from Another Life” iar expoziția poate fi văzută între 3 – 17 august.

Creaturi și povești fantastice care fac imaginația să zburde

Între 17 – 31 august, la Celula de Artă se va putea vedea și expoziția proiectului Wong'mbat, in memoriam Bogdan Popeea (Badon Peea), format dintr-o serie de lucrări cu creaturi mistice venite parcă din altă lume, formate din părți ale corpului omenesc, care în diferite circumstanțe și-au dezvoltat diverse abilități supranaturale.

Printre ele se numără Wong'mbatul cu roți  - o creatură ce iubește atât de mult bicicletele încât îi cresc propriile roți, pe care le umflă din momentul în care s-a născut iar planul său este de a se învârti în jurul capului tău, Wong’mbatul căruia îi este atât de frică de apă încât și-a dezvoltat o carapace pentru a se ascunde sub ea iar într-o zi, a văzut o umbrelă, așa că și-a crăpat carapacea și de atunci îi crește nu una, ci două ... pentru orice eventualitate, Wong’mbatul Arlechin care vrea să te facă să râzi, uitându-se fix la tine și sperând să audă fiecare chicoteală posibilă.

Un om cu înclinație spre supranatural, Bogdan Popeea, fost IT-st, instructor de Aikido și actor, și-a descoperit pasiunea pentru desen în ultimii ani de viață, realizând câteva serii de desene cu povești fantastice în care privitorii sunt invitați îți exploreze limitele imaginației alături de creaturile sale, la care se referea astfel: „Făpturi haotice născute după câteva luni de iluzii induse, ce vă pot controla viața hrănindu-se cu fiecare bucurie pe care o aveți sau pe care o puteți avea”.

Expozițiile se pot vedea la orice oră în spațiul de pe Bd. Carol, nr. 53.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro