bookblog.ro

---

Marie Ndiaye, câștigătoare a premiilor Femina și Gaucourt, vine la București

Scris de • 9 March 2023 • in categoria Stiri

Marie NDiaye, scriitoare franceză recompensată cu premiile Femina 2001 (pentru volumul Rosie Carpe) și Goncourt 2009 (pentru romanul Trei femei puternice, Ed. Trei 2016), este invitată la București pentru a lansa cea mai recentă carte a sa – A mea e răzbunarea –, publicată în colecția Fiction Connection a Editurii Trei, în traducerea Tristanei Ir.

Marie Ndiaye, câștigătoare a premiilor Femina și Gaucourt, vine la București

Lansarea, urmată de o sesiune de autografe, va avea loc miercuri, 22 martie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Evenimentul va fi un dialog între Marie NDiaye, jurnalista Mihaela Dedeoglu și Magdalena Mărculescu, directorul editorial al Editurii Trei, și se va desfășura în parteneriat cu Institutul Francez din București și Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

În A mea e răzbunareaMarie NDiaye ne oferă o poveste întunecată și profundă despre memorie și identitate, în care pasiunea se învecinează cu moartea, după cum apreciază publicația La Croix.

Avocata Susane, o femeie în vârstă de 42 de ani și fără mari reușite profesionale, s-a stabilit de curând la Bordeaux. Nu și-a imaginat niciodată că ar putea pleda într-un proces penal. Și totuși, într-o zi primește vizita misteriosului Gilles Principaux, care o roagă s-o reprezinte în instanță pe soția lui, acuzată că și-a ucis cei trei copii. Dar cine este acest bărbat, despre care avocata Susane are impresia că e băiatul care i-a bulversat viața în urmă cu 32 de ani?

O scriitură originală și complexă, ce reușește să ne conecteze automat la fluxul intim al gândurilor – acele voci interioare de care adesea nici nu ținem cont, nu le conștientizăm, nu vorbim despre ele, dar le lăsăm să ne vorbească și să ne poarte până în cele mai întunecate zone ale inconștientului –, o poveste în care accentual nu cade pe firul evenimentelor, ci pe felul în care ele se reflectă în conștiința personajului principal.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro