bookblog.ro

---

NeoNlitic 2.0 – 3 expoziții în Bulgaria, Ucraina și România

Scris de • 6 October 2020 • in categoria Stiri

Cea de-a doua ediție a NeoNlitic este un proiect itinerant care și-a propus reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni și Hamangia în viziune contemporană. De asemenea, prin acest demers se urmăresc susținerea și promovarea creației artistice. Proiectul va fi vizibil pentru public anul acesta, între 9 octombrie și 28 noiembrie.

19 artiști din 3 țări vor expune în cadrul proiectului

Ediția din 2020 a proiectului NeoNlitic a avut la origine inițiativa Atelierului Wood Be Nice de a coopta artiști internaționali și de a apropia culturi cu origini comune. Prin urmare, demersul a implicat documentări pe teren cu privire la civilizațiile neolitice din trei țări, România, Ucraina și Bulgaria.

Artiștii care expun sunt: Alex Manea (RO), Ana-Maria Panaitescu (RO), Astian Rey (UKR), Schoppel Cut (RO), Evghenia Gritscu (UKR), Gergana Ivanova (BG), Denisa Grosu (RO), IRLO (RO), Ina Valentinova (BG), Lora Markova (BG), Neno Belchev (BG), Sofia Hussein (BG), Teodor Ștefan (RO), Tatiana Zubchenko (UKR), Daniel Loagăr (RO) și Andrei Cornea (RO). Alături de ei vor expune și artiștii români invitați – Marian Codrea, Marius Gheorghe, Raluca Băjenaru și Roxana Tomescu.

Expozanții aduc la un loc lucrări de mixed media, instalații luminoase, sculpturi din lemn, rășină, metal, picturi, obiecte din ceramică și material textil, animație și video mapping, toate creațiile având ca sursă de inspirație motivele estetice ale culturilor preistorice: Hamangia și Cucuteni-Trypillia.

Trei țări cu origini artistice comune

Expozițiile pentru public vor avea loc în următoarele perioade:

9-16 octombrie – Muzeul Regional de Istorie, Varna, Bulgaria

24-31 octombrie – Galeria Vernissage, Cernăuți, Ucraina

5-28 noiembrie – Muzeul Național de Istorie al României, București

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro