bookblog.ro

---

Noutăți 2021: Editura Corint și Editura Nemira

Scris de • 5 January 2021 • in categoria Stiri

Ce planuri de lectură aveți pentru 2021?

Câte cărți vă propuneți să citiți?

Iată câteva noutăți pe care noi le așteptăm cu nerăbdare în 2021 și care sperăm să vă inspire și pe voi.

Editura Corint

Piano Man în Casa Războiului. Însemnări din Irak și Afganistan de Cătălin Gomboș. Este o carte de amintiri din perioada în care autorul, în prezent jurnalist la Radio România, a fost corespondent de război în timpul Războiului din Irak și a evenimentelor din Afganistan, din perioada 2003–2008. În același timp, este și o lucrare de analiză despre geopolitica Orientului Mijlociu, domeniu în care autorul este unul dintre cei mai buni specialiști din România.

Stalin și poporul rus… Democrație și dictatură în România contemporană de Gheorghe Onișoru. O lucrare monumentală, o adevărată „frescă” a României între anii 1918 și 1947, bazată pe documente inedite provenind de la Arhivele Naționale ale României și de la Arhiva Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, articole din presa timpului, memorii și jurnale, cele mai recente lucrări de specialitate din domeniu publicate de autori români și străini. Autorul analizează cele mai importante momente din istoria României, cu accent deosebit pe evenimentele legate de 23 august 1944 și pe procesul de comunizare și de instaurare a regimului comunist.

Ceaușescu și epoca sa și Faraoana, ambele de Lavinia Betea, sunt două biografii ale cuplului Ceaușescu, Elena și Nicolae. Lucrarea despre Elena Ceaușescu este prima biografie a „Tovarășei”. Autoarea este o bine-cunoscută specialistă în istoria regimului comunist, care a publicat o serie de interviuri cu foști demnitari de dinainte de 1989, precum și cărți din domeniul psihologiei politice.

Au fost odată două orașe. O paralelă între New Yorkul și Bucureștiul anilor 1900 de Mariana Neț. Autoarea caută asemănări și diferențe pentru perioada cuprinsă între 1865 și 1914. Aceste două oraşe sunt reprezentative pentru ţările din care fac parte, dar sunt importante şi în sine, ca oraşe. Sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul celui de al XX-lea este perioada în care ambele oraşe au fost reconstruite şi au început să-şi afirme identitatea, când au devenit conştiente de propriile atuuri şi au început să vorbească despre ele. Cartea se centrează pe relația fiecăruia dintre cele două orașe cu cele cinci simțuri, arătând cum este aceasta mediată de texte: ghiduri de călătorie, cărți de bucate, coduri comportamentale, muzică.

Us vs. Them: The Failure of Globalism de Ian Bremmer. Conform Kirkus Reviews, cartea este „o analiză lucidă a fenomenelor concomitente Trump/Brexit şi un avertisment sumbru asupra viitorului... o carte provocatoare”. Ian Bremmer, profesor la New York University, editorialist la publicaţia Time şi preşedinte al Eurasia Group, explorează felul în care dezvoltările economice, politice şi tehnologice ale globalismului contribuie la divizarea popoarelor. Foloseşte un volum amplu de date pentru a surprinde similarităţile şi diferenţele în privinţa modalităţii în care dinamica de tip „noi versus ei” evoluează în diverse contexte locale, inclusiv în Statele Unite, Europa şi ţările în curs de dezvoltare, şi în care guvernele pot fie exacerba, fie atenua această chestiune.

Girl. Woman. Other de Bernardine Evarist, câștigătoarea The Booker Prize în 2019, este un cântec de dragoste adresat Britaniei moderne și feminității de culoare. Romanul urmărește viețile a 12 personaje, majoritatea femei britanice de culoare, care povestesc despre familiile, prietenii și iubiții lor de-a lungul anilor și de-a latul Regatului. Un roman polifonic, plin de viață, vibrant contemporan, dinamic și irezistibil.

Daisy Jones & The Six de Taylor Jenkins Reid. O poveste cuceritoare despre ascensiunea fulgerătoare și destrămarea oarecum previzibilă a unei trupe rock în timpul zbuciumaților ani 1970. O poveste despre sex, droguri, rock’n’roll, dar și despre prețul succesului și sacrificiile pe care sunt nevoiți să le facă artiștii și familiile lor.

Aleșii de Veronica Roth este primul roman fantasy pentru adulți semnat de autoarea seriei „Divergent”. Ce se întâmplă cu eroii după ce salvează lumea? Cu cincisprezece ani în urmă, cinci adolescenți obișnuiți au fost aleși printr-o profeție să învingă o forță malefică nemaiîntâlnită, numită Întunecatul, care a aruncat în haos întreaga Americă de Nord, distrugând sute de orașe și curmând mii de vieți. La împlinirea a zece ani de la marea victorie împotriva Întunecatului se întâmplă însă ceva neprevăzut: unul dintre Aleși moare. Când se întâlnesc la înmormântare, prietenii lui descoperă că țelul suprem al fostului dușman era cu totul altul…

Good Girl, Bad Blood de Holly Jackson este al doilea volum al seriei „Crima perfectă”. Pip Fitz-Amobi a renunțat la ideea de a fi detectiv. Cu ajutorul prietenului ei, Ravi Singh, adolescenta a lansat un podcast despre cazul pe care l-au rezolvat împreună în urmă cu un an. Deși podcastul devine viral, Pip insistă că nu va mai încerca să elucideze niciun mister. Însă tânăra va trebui să-și încalce promisiunea când o persoană apropiată dispare.

Chain of Gold de Cassandra Clare este primul volum al seriei „The Last Hours”. Un nou roman din universul vânătorilor de umbre, care continuă povestea din bine-cunoscuta serie „Dispozitive infernale”. Cordelia Carstairs călătorește împreună cu fratele ei la Londra pentru a se întâlni cu prietenii din copilărie, dar, curând, vor fi siliți să țină piept demonilor care atacă orașul aflat în carantină.

The Betrothed de Kiera Cass este un nou roman scris de autoarea seriei „Alegerea” – care va fi ecranizată în curând la Netflix. Când regele Jameson își declară iubirea, Lady Hollis Brite e deopotrivă șocată și încântată peste măsură. La urma urmei, a crescut la castelul Keresken, concurând alături de celelalte fiice de viță nobilă la inima regelui. O viitoare regină. Un rege tânăr și chipeș. O pereche perfectă… sau nu?

Sânge și miere de Shelby Mahurin este al doilea volum al seriei „Șarpe și porumbel”. Lou și Reid sunt din nou împreună. Dar, după ce au scăpat ca prin urechile acului de pumnalul lui Morgane, acum sunt vânați din toate părțile. Împreună, erau convinși că vor putea depăși orice obstacol. Când însă Morgane îi momește într-un joc letal de-a șoarecele și pisica, cei doi sunt siliți să apeleze la ajutorul lui La Voisin, Regina Vrăjitoarelor Roșii și inamica declarată a clanului lui Lou.

Lovely War de Julie Berry, zeii țin în mâinile lor soarta și inimile a patru muritori. Povestea lor, pe care zeița Afrodita trebuie să o depene, altminteri va fi judecată pentru infidelitate pe Muntele Olimp, este plină de speranță și sensibilitate, de prejudecăți și pasiune, și dezvăluie că, deși Războiul este o forță formidabilă, nu se poate măsura nicicând cu puterea transcendentă a Dragostei. Un roman cuceritor, a cărui acțiune este plasată pe fundalul celor două conflagrații mondiale.

În roșu marțian de Christopher Swiedler. Cartea propune o aventură pe Marte, o provocare care ne scoate din spațiul confortabil de zi cu zi. O poveste despre supraviețuire, prietenie și tenacitate. Christopher Swiedler mixează știința și imaginația într-un thriller SF care va rescrie ideea romanului de aventuri pentru copii, cu doi prieteni, Michael și Lillith, pe post de eroi care se iau la trântă cu necunoscutul, în costume spațiale, departe de casă, mereu aproape de pericol.

Extraordinarele culori ale lui Auden Dare, romanul de debut al lui Zillah Bethel, este un fantasy emoționant, un regal imaginativ, o poveste detectivistică înțesată de pagini de știință, de poezie și de istorie care se topesc în detalii, indicii și răsturnări de situație neașteptate. Auden Dare nu distinge culorile. Are însă prieteni care o pot face pentru el, chiar și într-o lume complicată cum e a lui, o lume în care toate familiile trăiesc din rații săptămânale și accesul la apă e motiv de război. Lucrurile se complică atunci când unchiul lui Auden moare în condiții suspecte și lasă în urmă un mister cu multe nuanțe de rezolvat.

Addison Cooke și inelul destinului de Jonathan W. Stokes, al treilea volum al seriei Addison Cooke, ține la fel de sus ștacheta suspansului. Arheologul Addison Cooke pleacă într-o călătorie demnă de Indiana Jones, împreună cu sora lui, Molly, și cu cei doi prieteni ai săi, Raj și Eddie. Londra, Parisul și Istanbulul sunt pe harta peregrinărilor neobositei echipe care are de înfruntat vânători de recompense, de rezolvat dileme și de aflat secrete de familie. Nu lipsesc umorul, tensiunea narativă și ritmul cinematografic care au consacrat seria semnată de Jonathan W. Stokes.

Max Einstein: Salvează viitorul de James Patterson și Chris Grabenstein, a treia din serie. James Patterson, cel mai bine vândut autor de cărți pentru copii, considerat și cel mai de încredere povestitor, și Chris Grabenstein sunt un duo imbatabil când vine vorba de imaginat aventuri pe bandă rulantă, comic de limbaj și de situație, personaje amuzante și povești absolut irezistibile! În acest al treilea volum al seriei Max Einstein, Max e azvârlită, la propriu, în mijlocul unei descoperiri senzaționale care implică drone, călătorii în timp și amenințarea constantă a unei răpiri. Între Londra și New York, între prezent și viitor, între lumea reală și cea secretă, peripețiile ei nu vor înceta să-i uimească și să-i țină cu sufletul la gură până și pe cei mai reticenți cititori.

Ice Wolves de Amie Kaufman, primul volum al seriei Elementals, este o carte plină de magie și de ființe fantastice, care-și schimbă forma și te țin captiv în pagină, unde confruntarea dintre haită și familie crește cu fiecare rând. Anders și Rayna sunt gemeni. Sunt și capabili de transformări în elemente care, în mod surprinzător pentru ei, se dovedesc a fi în opoziție, pentru că dragonii și lupii ghețurilor sunt în război dintotdeauna în Vallen. Așa că, atunci când Rayna devine dragon, Anders trebuie să-și adune forțele și să încerce să o salveze, deși i se cere, de-acum, loialitate față de tabăra opusă.

The House On Hoarder Hill #1, Mikki Lish și Kelly Ngai rescrie Crăciunul într-o variantă delicios de neliniștitoare pentru o familie atipică, blocată într-o casă care emană magie. Un bunic magician, un Crăciun care-ți îngheață sângele-n vine, o bunică dispărută, mesaje enigmatice și o casă care pare că încearcă să le vorbească. Hedy și Spencer nu au nici cele mai liniștite Sărbători și nici cea mai obișnuită familie, dar împreună fac o echipă grozavă, care nu se sperie cu una, cu două, când vine vorba de rezolvat mistere și de pus piesele de puzzle cap la cap.

The Kid Who Came From Space de Ross Welford propune o cursă fără precedent în care Ethan încearcă să-și recupereze sora, pe Tammy, dispărută în chip inexplicabil din satul lor din Northumberland. Ross Welford construiește o aventură interstelară înduioșătoare și amuzantă deopotrivă, cu extratereștri, călătorii neașteptate, mirosuri respingătoare și personaje cu un apetit sănătos pentru încălcarea metodică a oricărei reguli.

Editura Nemira

Dune. Casa Atreides, Casa Corrino și Casa Harkonnen, de Brian Herbert și Kevin J. Anderson – o trilogie scrisă de fiul legendarului Frank Herbert despre conflictele din cele trei mari case pe care le vedem confruntându-se la începutul poveștii clasice, cu 30 de ani înainte ca Paul Atreides să pășească pe Arrakis.

Domnița Lacului, volumul 5 din seria Witcher, de Andrezj Sapkowski - povestea lui Ciri nu e nici pe departe încheiată, călătoria ei printre lumi continuă, iar Geralt este, ca întotdeauna, cu un pas în urma ei.

Penelopiada, de Margaret Atwood - Nemira va lansa seria Mituri, inițiată de Canongate, care a invitat scriitori contemporani de prestigiu să rescrie mituri celebre. Colecția se deschide cu Penelopiada lui Margaret Atwood, o reinterpretare a poveștii soției lui Ulise.

Artistul Henna, de Alka Joshi – o poveste despre descoperirea de sine într-o societate tradițională. Tânara Laksimi devine artistă henna în Jaipurul anilor `50.

Anotimpuri diferite, Later, Christine și Carrie, de Stephen King – seria de autor Stephen King se îmbogățește cu romanul clasic Carrie într-o nouă traducere și cu volumul de povestiri Anotimpuri diferite, care cuprinde faimoasa poveste care a inspirat filmul Shawshank Redepmtion. Nu poate lipsi firește și cea mai nouă carte a maestrului suspansului, Later.

The Witch Elm, de Tana French – declarată printre cele mai bune cărți în anul apariției și recomandată de însuși Stephen King, The Witch Elm este un thriller spectaculos, de mare finețe psihologică.

How Much of These Hills is Gold, de C Pam Zhang – unul dintre cele mai apreciate romane din anul 2020 și pe lista de lecturi a lui Barack Obama, romanul acesta spune povestea a doi frați orfani, imigranți, din timpul marii goane după aur.

Project Hail Mary, de Andy Weir – mult așteptatul roman al autorului Marțianului este o aventură intersetlară pe o navă spațială cu un singur supraviețuitor care și-a pierdut memoria.

A Deadly Education, de Naomi Novik – îndrăgita autoare fantasy revine cu o serie care îmbină aventurile de la școala de magie din Harry Potter cu umorul usturător al lui Jane Austen.

Rosewater, de Tade Thompson – o nouă serie science fiction care începe cu o comunitate de oameni de la marginea unui dom extraterestru pe care trebuie să-l înțeleagă pentru a supraviețui.

Realm Breaker, de Victoria Aveyard – o nouă serie de la autoarea seriei Regina Roșie. O poveste cu pirați, aventuri, trădări și personaje memorabile.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro