bookblog.ro

---

Online & live despre „Cei dispăruți. În căutarea a şase dintre cei şase milioane” de Daniel Mendelsohn

Scris de • 24 June 2021 • in categoria Stiri

Miercuri, 30 iunie, începând cu ora 18:30, pe paginile de Facebook Polirom & Librăria La Două Bufnițe, Adriana Babeți va intra în dialog cu Cristian Pătrășconiu pornind de la volumul Cei dispăruți. În căutarea a şase dintre cei şase milioane de Daniel Mendelsohn, bestseller New York Times, laureat al National Book Critics Circle Award,  National Jewish Book Award, Prix Médicis Etranger.

Cei dispăruți. În căutarea a şase dintre cei şase milioane de Daniel Mendelsohn a apărut de curând la Editura Polirom, în traducerea lui Petru Iamandi, cu fotografii de Matt Mendelsohn.

Adriana Babeți se va afla în librărie, unde sunt așteptați și cititorii timișoreni, iar Cristian Pătrășconiu va interveni  în discuție via Zoom.

Volumul de memorialistică al lui Daniel Mendelsohn începe cu povestea unui băiat crescut într-o familie marcată de dispariţia a şase dintre rudele sale în timpul Holocaustului – un subiect tabu care l-a fascinat de mic. Mulţi ani mai târziu, intrigat de descoperirea câtorva scrisori disperate primite de bunicul său în 1939 şi tulburat de ceea ce pare a fi o trădare teribilă, Daniel Mendelsohn porneşte în căutarea ultimilor martori ai destinelor rudelor sale. O misiune care îl poartă prin mai multe ţări de pe patru continente, punându-l în situaţia de a se confrunta cu discrepanţele sfîşietoare dintre realităţile pe care le trăim şi poveştile pe care le spunem. Iar în cele din urmă se reîntoarce în micul târg ucrainean în care a început povestea familiei sale şi unde îl aşteaptă dezlegarea unui mister vechi de zeci de ani.

Pendulând între trecut şi prezent, împletind o odisee în jurul lumii, amintiri din copilărie ale unei generaţii dispărute acum de evrei imigranţi şi reflecţii provocatoare asupra unor texte biblice şi a istoriei evreieşti, Cei dispăruţi transformă povestea unei familii într-o meditaţie asupra fragilităţii trecutului. Profund personal, plin de suspans şi minunat scris, acest tur de forţă literar aruncă o lumină asupra a tot ce se pierde şi se regăseşte în trecerea timpului.





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro