bookblog.ro

---

Plagiat după Noica

Scris de • 18 March 2011 • in categoria Stiri

De curând, presa italiană a semnalat un caz de plagiat după Noica comis de un profesor venețian, Umberto Galimberti. În lucrarea sa Orme del sacro există o pagină întreagă preluată din cartea Șase maladii ale spiritului, scrisă de Noica. Singurele diferențe constau în aranjarea frazelor sau în punctuația folosită.

Galimberti nu este la prima abatere de acest gen, el a mai fost deconspirat și în 2008. De data aceasta, cel care a descoperit plagiatul a fost chiar un profesor român, Costica Bradatan, de la Texas Tech University.

Sursa: Il Giornale
Sursa foto

Scris de Andreea Chebac

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Se aplică deconspirarea plagiatului şi la lucrările de licenţă, dizertaţie, teze de doctorat din anumite ,,universităţi” româneşti? Ce mai recoltă ar fi!

  raspunde

 2. Zina spune:

  Practic, nu se aplică nimic şi aşa ies pe bandă rulantă mii de hoţi cu studii superioare, care vor practica hoţia mai departe în profesie, în familie, în societate.

  raspunde

 3. Razvan spune:

  Atata timp cat nici macar nu se citesc lucrarile de licenta & disetatie. Doar se rasfoiesc de catre comisie in cele 3 minute in care studentul isi sustine lucrarea.. E imposibil sa descoperi posibile urme de plagiat.

  Apoi mai exista varianta cealalta in care lucrarile sunt copiate dupa alte lucrari mai vechi, care la randul lor au fost copiate dupa altele si tot asta. In cazul acesta, cine plagiaza pe cine? :)

  raspunde

 4. base spune:

  atata timp hartia aia care-o primesti dupa nu vaoreaza nimic…o sa tot fie licente copiate si site-uri care sa le vanda

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro