bookblog.ro

---

Poveștile copilăriei transformate în educație pentru sănătate

Scris de • 21 April 2020 • in categoria Stiri

240 de voluntari din domeniul comunicării s-au unit sub numele „Brigada de Comunicare Nonprofit” și au lansat proiectul „#stamacasa cu eroii din povești”: un prim set de 3 povești pentru copii, rescrise educativ și amuzant. Eroii poveștilor clasice depășesc obstacole moderne, inspirate din realitatea curentă.

Ce ar face Scufița Roșie, Albă-ca-Zăpada și Cenușăreasa dacă ar trăi în lumea de azi, o lume speriată de coronavirus?

Poveștile vin în întâmpinarea nevoii copiilor de a se raporta la universul lor cunoscut și la modele ce se întâmplă în lumea oamenilor mari acum: pandemia de coronavirus. Prin personajele cu care au crescut, le sunt transmise câteva mesaje importante despre spălatul pe mâini, statul acasă sau distanța socială. Desigur, juniorii nu sunt doar ascultători sau cititori: sunt invitați și pe ei în poveste, să coloreze desenele care însoțesc fiecare text.

Simina Diaconu a pus în cuvinte aventuri noi pentru Scufița Roșie, Albă-ca-Zăpada și Cenușăreasa, iar pe parcursul poveștilor rescrise de ea, le-a împrumutat protagoniștilor istețimea necesară pentru a trece cu bine peste încercările unor personaje negative precum virusul COVID-19.

Ilustratoarele Ana-Maria Gălețeanu, Diana Necșulescu și Loreta Isac au adăugat poveștilor un nou univers vizual și au reinterpretat fiecare în stilul propriu imaginile clasice ale fiecărei povești, transformându-le și în mini-cărți de colorat.

Vocile calde ale actorilor Alina Oancea și Nicholas Cațianis au completat atmosfera cu versiuni audio, astfel încât oricine să poată afla șoptit la ureche, cum s-au descurcat eroii din povești cu provocările lor contemporane.

Descoperă poveștile în formatul pe care îl preferi, le poți accesa gratuit și liber. Ai mai multe variante:





Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Corina spune:

    Multumesc pentru content!

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro