bookblog.ro

---

Primul film regizat de o femeie după Războiul Civil spaniol, disponibil online gratuit pe 9 și 10 martie

Scris de • 9 March 2021 • in categoria Stiri

Astăzi, 9 martie, debutează seria de filme pregătite de Institutul Cervantes pentru a marca luna femeii, reunite sub tema „Espacio femenino. Pioneras / Cinema feminin spaniol: cineastele – deschizătoare de drum”.

Primul film din acest ciclu de 6 pregătite de cunoscuta instituție spaniolă este Segundo López, aventurero urbano, în regia Anei Mariscal, prima femeie care a regizat un film în Spania după Războiul Civil, apreciată de critici drept una dintre cele mai mari regizoare spaniole ale secolului XX. Filmul va putea fi văzut începând cu data de 9 martie, de la ora 21.00, timp de 48 de ore, pe canalul de Vimeo al Institutului Cervantes.

Bazat pe romanul cu același titlu semnat de Leocádio Mejía și influențat de neorealismul italian, filmul este o comedie spumoasă care, în anul premierei sale, 1953, a fost promovată cu un slogan cu un puternic mesaj: „un film regizat de o femeie, care va fi plăcut de bărbați”.

Seria de filme reunite sub tema „Espacio femenino. Pioneras / Cinema feminin spaniol: cineastele – deschizătoare de drum” va continua cu alte pelicule semnate de numele emblematice ale regiei feminine: Margarita Alexandre, Cecilia Bartolomé, Ana Mariscal, Pilar Miró și Josefina Molina.

PROGRAM

  • 9 martie: Segundo López, aventurero urbano/ Segundo López, aventurier la oraș (1953) de Ana Mariscal
  • 12 martie: La gata/Pisica (1956) de Margarita Alexandre
  • 16 martie: El crimen de Cuenca/Crima din Cuenca (1979) de Pilar Miró
  • 19 martie: Función de noche/Reprezentația de noapte (1981) de Josefina Molina
  • 23 martie: Después de...: No se os puede dejar solos/După… Nu puteți fi lăsați singuri (1981) de Cecilia și José Juan Bartolomé
  • 26 martie: Después de...: Atado y bien atado/După… Bine legat (1981) de Cecilia și José Juan Bartolomé
Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro