bookblog.ro

---

Proiectul #newTogether: Artă şi societate după pandemie

Scris de • 7 April 2020 • in categoria Stiri

Este o evidență că întreg sectorul cultural – în România, în Europa, pe tot mapamondul – este unul dintre domeniile cele mai profund afectate de actuala pandemie. Se spune că totul va arăta altfel, dar ce și cum se poate schimba? În acest context, din 7 aprilie, Forumul Cultural Austriac București, în parteneriat cu Radio România Cultural, invită artiști austrieci și români să reflecteze la modul în care arta lor și comunitățile noastre se pot transforma odată cu această situație excepțională, în cadrul proiectului #newTogether - un nou Împreună.

#newTogether aduce laolaltă nume importante ale scenei artistice românești, care se vor afla într-un dialog virtual inedit cu reprezentanți de marcă ai lumii culturale austriece - fără a-i uita pe cei care trăiesc și lucrează în ambele țări -, prin intermediul unor scurte clipuri video. Acestea vor putea fi vizionate pe paginile Facebook și Instagram ale Forumului Cultural Austriac și Radio România Cultural.

Răspunzând cu generozitate apelului FCA, artiștii invitați vor medita la impactul acestei experienţe asupra propriului domeniu de activitate, la limitele giganticului experiment cultural virtual la care asistăm și, mai ales, la maniera în care va arăta comunitatea noastră, la modul în care vom (mai) fi împreună, după pandemie.

Departe de a fi o privire într-un glob de cristal, proiectul #newTogether intenționează să ofere piste de reflecţie și dezbatere despre reașezarea sectorului cultural și despre raporturile acestuia cu publicul, cu societatea în general, după acest moment de „stop” impus. Între altele, plecând de la acest paradox care ne-a modificat existențele în ultima perioadă – a fi împreună (chiar în strânsă legătură) de la distanţă…

Poți urmări proiectul aici:

https://www.facebook.com/events/151562349565797/; https://www.facebook.com/fca.bucuresti/; https://www.instagram.com/forumul_cultural_austriac/

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro