bookblog.ro

---

Serată n’autor: Întâlnire cu autoarele Maria Orban și Ilinca Mănescu, alături de actrița Nicoleta Lefter

Scris de • 23 August 2022 • in categoria Stiri

Joi, 25 august, de la ora 19:00, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu va avea loc o serată n'autor alături de scriitoarele Maria Orban („Oameni mari”) și Ilinca Mănescu („Copiii Ecosistemului”).

Actrița Nicoleta Lefter va vorbi despre experiența înregistrării audiobook-ului „Oameni mari” alături de AudioTribe. Își vor face loc, pe lângă poveștile țesute în jurul cărțiilor, și o lectură, și o sesiune de autografe.

Discuția va fi moderată de Eli Bădică, coordonatoarea colecției n’autor.

 

Oameni mari

Selecția Festival du Premier Roman de Chambéry 2022

Roman nominalizat în 2021 la Premiile „Sofia Nădejde” pentru literatură scrisă de femei, la categoria „Proză Debut”.

 

Brașov. Seară. O casă. O femeie în cadă. Moby în boxe. Calm. Un bărbat intră în cadru. Spune: Nu mai pot.

Momentul zero rulează repetitiv în mintea Rucsandrei Radu, o profesoară de română de 36 de ani, moment care a șters cu buretele întregul viitor imaginat. În cele 24 de ore rămase până la semnarea actelor de divorț, naratoarea își analizează viața – traumele, alegerile, despărțirile și eșecurile neasumate – și se luptă cu angoasele personale și cu fantomele trecutului, cu ideile preconcepute și cu percepțiile sociale moștenite. Cum mergi mai departe când totul pare pierdut?

 

Copiii Ecosistemului

O distopie ecologică queer

Copywriter la Agenția de Publicitate a Pluricelularei 451, misiunea Norei e să promoveze un implant cu gena luminiscenței, creat de Ecosistemul Autonom, cu scop aparent estetic. Pe măsură ce noi informații despre implant și efectele sale ies la iveală, pe fundalul divizării societății în luxili și non-luxili, tânăra se confruntă cu întunericul din ea și din jurul ei. Provocat de abuzurile din copilărie și din relații – de iubire cu Ilora, de prietenie cu Kril ori Caramel și de (pseudo-)suport cu nutriile – și de traumele, suferințele și cruzimile din viața sa. Își va găsi Nora locul, libertatea, vocea într-o lume aflată în pragul unei noi ere?

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro