bookblog.ro

---

Spectacolul de dans contemporan „Je suis Giselle” încheie cu succes seria reprezentațiilor

Scris de • 17 June 2021 • in categoria Stiri

Asociația Unfold Motion, promotor activ al dansului contemporan românesc, a încheiat unul dintre cele mai provocatoare proiecte la care a lucrat până acum: Actul I al baletului romantic „Je suis Giselle”, care a fost refăcut într-o manieră inedită. Rolul principal a aparținut unui bărbat și a fost adus în prim plan procesul interior al omului modern care trece prin probleme ce îi apasă temporar existența: influența copleșitoare a mediului familial, diferențele de clasă socială, impactul opiniei publice asupra individului, fragilitatea psihică și lipsa de experiență combinată cu naivitatea, toate aceste probleme fiind specifice tuturor oamenilor, indiferent de sex.

Timp de o lună și jumătate, trei performeri s-au jucat în sala de repetiții de-a "Giselle" sub ochii Laviniei Urcan, iar rezultatul, spectacolul solo de dans contemporan, a fost apreciat de câteva sute de spectatori care au asistat la toate cele patru reprezentații. Solo-ul a fost executat simultan în 3 puncte diferite, în fiecare zi de eveniment, fiecare spectator alegându-și locul de vizionare în funcție de preferințe.

Proiectul „Je suis Giselle” a propus refacerea într-o manieră diferită a baletului romantic ”Giselle” (actul I) prin distribuirea unui bărbat în rolul principal (alături de alte două interprete) și transpunerea în manieră contemporană a subiectului prin prisma temelor comune care sunt valabile și astăzi în societatea noastră.

În prim plan s-a aflat procesul interior al maturizării individului prin explorarea unor subiecte specifice, precum: influența copleșitoare a părinților asupra copiilor, diferențele de clasă socială, impactul opiniei publice asupra individului, fragilitatea psihologică și lipsa de experiență/naivitatea.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro