bookblog.ro

---

Stare de lectură, o campanie a editurii Polirom

Scris de • 19 March 2020 • in categoria Stiri

Editura Polirom vă invită să descoperiți cărțile incluse în campania „Stare de lectură”, campanie derulată în perioada 17 martie-17 aprilie 2020 pe www.polirom.ro și care cuprinde:

  • peste 150 de titluri la prețul de 10 lei: Oferta săptămânii, transformată în Oferta lunii, în mod excepțional;
  • 26 de pachete promoționale pe care nu ar trebui să le ratezi;
  • peste 100 de titluri la oferta specială;
  • Citește, informează-te! 40% reducere pentru 30 de titluri despre lumea în care trăim. Ofertă valabilă începând cu data de vineri, 20 martie 2020.


Primul titlu recomandat este romanul Obiecte pierdute de Brooke Davis, apărut în colecția „Biblioteca Polirom”, traducere din limba engleză de Anca Băicoianu. Obiecte pierdute poate fi achiziționat la prețul special de 9,99 lei, click aici. Mai jos, vă invităm să citiți un fragment din romanul scriitoarei australiene, considerat de presa internațională o lectură obligatorie, încântătoare, senzaţia Tîrgului de Carte de la Londra din 2014.

Millie Bird are şapte ani, cizme roşii de cauciuc asortate la buclele roşcate şi o inimă curajoasă şi plină de speranţă. Cînd tatăl ei moare, mama orbită de durere dispare la raionul de Lenjerie Femei Talii Mari din supermarket şi nu se mai întoarce. Agatha Pantha, de optzeci şi doi de ani, nu a mai ieşit de mult din casă şi nici nu a mai schimbat o vorbă cu altcineva, căci a rămas văduvă. Ea încearcă să spulbere tăcerea care o înconjoară ţipînd la trecători, dînd volumul televizorului la maximum şi respectînd cu stricteţe un program zilnic, pe care şi-l notează în jurnal. Karl, dactilograful „orb”, de optzeci şi şapte de ani, şi-a folosit cîndva degetele să „dactilografieze” drăgăstos scrisori de amor pe pielea soţiei sale. Acum, că ea nu mai e, îşi tastează cuvintele în aer cînd vorbeşte. Karl a fost internat într-un azil, dar într-un moment de luciditate euforică a evadat. Aduşi împreună de o întîmplare, cei trei, trăgîndu-l după ei pe Manny-manechinul-de-plastic, pornesc într-o călătorie fascinantă prin vestul Australiei, în căutarea mamei lui Millie.

Pe drum, Karl vrea să înveţe să fie din nou bărbat, iar Agatha să-şi recapete viaţa de dinainte. De fapt, cu toţii învaţă cîte ceva despre cum să trăieşti la orice vîrstă, să te bucuri de viaţă şi să uiţi de umbrele morţii.”

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro