bookblog.ro

---

Trei filme cu actrița Ángela Molina – Premiul Goya de Onoare 2021, la Institutul Cervantes

Scris de • 9 February 2021 • in categoria Stiri

Institutul Cervantes din București inițiază programul cultural pe anul 2021 cu seria de proiecții de filme dedicate uneia dintre actrițele reprezentative ale cinematografiei spaniole, Ángela Molina, a cărei carieră strălucitoare va fi încununată cu Premiul Goya de Onoare în cadrul ediției de anul acesta a prestigioaselor premii spaniole.

În perioada 12-28 februarie, în fiecare vineri, începând cu ora 21:00, timp de 48 de ore, gratuit, pe canalul de Vimeo al Institutului Cervantes, cinefilii o vor putea vedea pe actriță în trei dintre cele mai importante filme din cariera ei: La Sabina/Sabina, La mitad del cielo/Jumătatea cerului și Las cosas del querer/Lucrurile iubirii.

Ángela Molina. Goya de Honor

Ángela Molina este una dintre actrițele remarcabile ale cinematografiei spaniole. Cariera ei a început în plină Tranziție Spaniolă și continuă până în prezent, cu un parcurs cinematografic ce cuprinde numeroase participări în filme internaționale, între care colaborarea cu Buñuel a fost punctul de pornire și de afirmare.

Academia de Arte și Științe Cinematografice din Spania îi va decerna anul acesta, în cadrul ceremoniei de pe 6 martie, Premiul Goya de Onoare pentru „recunoașterea carierei excepționale a acestei colege atât de iubite de noi toți pentru autenticitatea, talentul ei incontestabil și speciala ei sensibilitate”.

Ángela Molina are una dintre cele mai longevive cariere, cu o filmografie extinsă de aproape o sută de filme realizate de marii regizori ai cinematografiei spaniole. S-a născut la Madrid în 1955, într-o familie de artiști, fiind al treilea dintre cei opt copii ai lui Antonio Molina și Ángela Tejedor și sora actorilor Miguel, Paola și Mónica Molina. A studiat balet clasic, flamenco și artă dramatică la Școala Superioară din Madrid și a debutat în film la vârsta de nouăsprezece ani în No matarás(1975) și No quiero perder la honra (1975), iar faima internațională i-a fost adusă de interpretarea personajului Conchita din Acest obscur obiect al dorinței (1977) de Luis Buñuel.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro