bookblog.ro

---

Vernisajul celei de-a treia ediții a Taberei Internațională de Sculptură în Piatră Măciuca, pe 25 septembrie

Scris de • 21 September 2021 • in categoria Stiri

Lucrările de sculptură monumentală realizate din marmură de Carrara și de Rușchița în cadrul celei de a treia ediții a Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca, județul Vâlcea, vor fi prezentate publicului cu ocazia vernisajului taberei, ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, ora 11.00, în centrul comunei Măciuca.

Tabăra Internațională de Sculptură în Piatră Măciuca este un proiect cultural de mare anvergură, început în anul 2014, la inițiativa Fundației „Dumitru Drăghicescu”, în parteneriat cu Atelierele Enache – Paris. Cea de a doua ediție a avut loc în 2017.

Pe parcursul celor trei săptămâni ale taberei s-au desfășurat și numeroase acțiuni conexe, menit să accentueze componenta de pedagogie socio-artistică a acestui program: o întâlnire a comunității locale cu sculptorii participanți la Primăria Măciuca, organizarea unei expoziții cu lucrări de sculptură mică ale artiștilor prezenți anul acesta la tabără și cu fotografii din timpul taberei, la Galeria Arta a UAP Craiova, organizarea nocturnei taberei, ce a presupus demonstrația de sculptură nocturnă oferită publicului interesat, dar și artiștilor din Filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici, organizarea a patru ateliere de creație (ceramică, icoană pe sticlă, modelaj, pictură pe pânză) pentru elevii de liceu, două excursii de documentare.

În intervalul de trei săptămâni dedicat ediției 2021 a Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca, cei zece sculptori profesioniști, din șapte țări, cu tradiții și culturi diferite au realizat următoarele lucrări de sculptură monumentală:

Ilie BERINDEI (România / Franța):  „Floarea Serafimilor” (marmură de Carrara)

Viorel ENACHE (România / Franța): „Omagiu lui Tudor Vladimirescu” (marmură de Carrara)

Mathieu HARZO (Franța): „Gânditorul” (marmură de Carrara)

Enya KEIM (Germania): „Stolul” (marmură de Carrara)

Evrim KILIÇ (Turcia): „Viață” (marmură de Carrara)

Horațiu LĂPUȘAN (România): „Pantha Rei” (marmură de Carrara)

Thomas PETIT (Franța / Martinica): „Înflorirea sinuoasă” (marmură de Rușchița)

Omar POUYE (Senegal): „Iubire și Pace” (marmură de Carrara)

Ilarion VOINEA (România): „Geotropism” (marmură de Carrara)

Ion ZDERCIUC (Republica Moldova): „Sfânta Treime” (marmură de Carrara)

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro