bookblog.ro

---

Volume noi de la Editura GastroArt

Scris de • 10 January 2020 • in categoria Stiri

Editura GastroArt anunță tipărirea altor două volume dedicate gastronomiei: Cezar Ioan - „Connaisseur fără ifose, Tot ce ai vrea să știi despre vin. Și ceva în plus” și Dan Iancu – „Ospătăria lu’ Iancu, Bucate Vechi”.

Cele două volume sunt disponibile în acest moment pe bioshopromania.com și la Blid – locantă românească (strada Fluierului nr. 33), urmând ca în viitorul apropiat să le puteți găsi în librăriile din țară.

Cum să fii un „Connaisseur fără ifose”, care înţelege licoarea dintr-un pahar.

Cezar Ioan este jurnalist, publisher și fondator al revistei vinul.ro, una dintre cele mai cunoscute voci din presa oenologică și gastronomică de la noi.

Volumul său este adresat publicului larg, iar prima parte a cărții este o introducere în lumea vinului, pe înțelesul tuturor, cu un scurt dicționar explicativ de termeni uzuali în limbajul de profil ori sfaturi utile despre cum să ne alegem un vin de la raft.

Bucate vechi, explicate pe îndelete la Ospătăria lui Iancu

Dan Iancu este scriitor și gastronom iar  Volumul său de povestiri gastronomice cu rețete inserate pare desprins din cărțile lui Păstorel Teodoreanu. Selecția de „bucate vechi”, rețete culese din cărți interbelice, evidențiază o bucătărie de zahana, pe timpuri la mare căutare la noi, și care, încet, încet e pe cale de reapariție prin localurile cu specific traditional.

Proiectul editorial din care fac parte cele două cărţi mai cuprinde încă şase titluri care vor fi lansate în 2020.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro