bookblog.ro

E venimentul de premiere a concursului de debut literar „Primul roman“, ediția a II-a

Concursul de debut literar „Primul roman“, ediția a II-a, organizat de Editura Litera, a ajuns la final. Juriul – format din Doina Ruști, Cristina Bogdan, Emanuela Ilie și Ligia Pârvulescu – a ales manuscrisul volumului câștigător – Nașterea eroului, semnat de Andrei Ungureanu, care va fi publicat în „Biblioteca de Proză Contemporană“.

Miercuri, 28 septembrie, ora 18:00, va avea loc festivitatea de premiere, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu.

Spune-ti parerea!

Scriitorul Paul Kenyon la București

Cartea „Copiii nopții. Povestea stranie și eroică a României moderne“, de Paul Kenyon, o nouă apariție a Editurii Litera, este o istorie vie, strălucitoare, plină de umor și înfiorătoare a unora dintre cei mai ciudați dictatori pe care i-a văzut vreodată Europa.

Cu ocazia lansării cărții, autorul va vizita România pentru o serie de evenimente importante, unul dintre acestea fiind: Paul Kenyon în dialog cu Nadine Vlădescu, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, miercuri (14 septembrie 2022), ora 19:00, unde cititorii pot întâlni autorul într-un dialog deschis și achiziționa cartea cu autograf.

Spune-ti parerea!

Întâlnire cu George C. Dumitru la Librăria Humanitas Kretzulescu: „Fericire”

Editura Polirom vă așteaptă joi, 8 septembrie, începând cu ora 19.00, pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45, Bucureşti), la o întâlnire cu George C. Dumitru și noul său volum, Fericire, apărut de curând în colecția Ego. Proză.

Alături de autor, vor vorbi despre carte Florina Pîrjol și Victor Cobuz. Discuția va fi urmată de o ședință de autografe.

Spune-ti parerea!

Filme experimentale semnate de regizori spanioli emergenți, în septembrie, online, la Institutul Cervantes

Din această toamnă, Institutul Cervantes reia seria de proiecții lunare de filme difuzate cu acces liber pe platforma Vimeo, iar primul proiect din această serie îl reprezintă suita de filme online „Abycine Lanza” – un laborator de talente spaniole în devenire, difuzată grație colaborării inedite cu Abycine, unul dintre cele mai îndrăznețe festivaluri de film din peisajul spaniol contemporan. Filmele vor fi disponibile pe canalul Vimeo al Instituto Cervantes timp de 48 de ore, începând cu ora 21.00 (ora României), începând din ziua indicată (zilele de vineri ale fiecărei săptămâni).

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro