bookblog.ro

Editura Polirom anunță apariția a două noi traduceri internaționale

Editura Polirom anunță apariția a două noi traduceri internaționale ale operelor unor autori români. Este vorba despre Romanul Cazemata (Polirom, 2016, 2019) de Tudor Ganea, apărut la editura Le Nouvel Attila din Franța, cu titlul La femme qui a mangé les lèvres de mon père, traducere de Florica Courriol; și romanul Spre văi de jad și sălbăție (Polirom, 2016) de Veronica D. Niculescu, apărut zilele acestea în Serbia, la editura Partizanska Knjiga, în traducerea lui Đura Miočinović.

Spune-ti parerea!

Central European Film Festival Timișoara 2020: începe o săptămână cu Utopii!

În perioada 23-27 septembrie 2020, la Central European Film Festival Timișoara, filmul ne alege. Patru zile, patru spații diferite, cine-concertul S-a furat o bombă în acompaniamentul live al trupei COMA, șase filme unul și unul, două lansări de carte și un calup de filme scurte realizate de studenții de la UNATC, se intersectează în tema UTOPII.

Accesul la evenimente este gratuit, dar se face prin completarea formularului de înscriere: shorturl.at/kuFSV  sau prin rezervarea de bilet cu valoare zero pe Eventbook.

Spune-ti parerea!

Lansare LIVE: Eugen Cadaru în dialog cu Doina Ruști și Paul Cernat despre „Cișmigienii”

Vineri, 25 septembrie, la ora 19:00, Editura Polirom lansează LIVE, pe pagina de Facebook a Librăriei Humanitas de la Cișmigiu (facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu), romanul Cișmigienii de Eugen Cadaru, recent apărut în colecția Ego. Proză.

Invitați, alături de autor: scriitoarea Doina Ruști și criticul literar Paul Cernat. Exemplare cu autograf ale cărții vor fi disponibile în librărie, după lansare.

Spune-ti parerea!

ANANSI. World Fiction, noua colecție de literatură universală de la Editura Pandora M

Începând din luna octombrie, o nouă colecție de traduceri din literatura universală îi așteaptă pe cititori în librăriile fizice și online din întreaga țară. Este vorba despre ANANSI. World Fiction, un proiect inițiat de Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial TREI, și coordonat de Bogdan-Alexandru Stănescu, scriitor și unul dintre cei mai apreciați editori români, cu o bogată experiență, de peste 15 ani, în sfera traducerilor din literatura universală.

Noua colecție, așezată sub semnul lui Anansi, zeul african al poveștilor, include cinci serii: Anansi. Contemporan –dedicată literaturii actuale, Anansi. Clasic – un spațiu al clasicilor secolului XX, Anansi. Mentor – ce reunește eseuri literare, Anansi. Ego – seria dedicată memorialisticii și Anansi. Blues – seria poeziei.

Colecția debutează cu șase titluri, semnate de nume de primă mărime ale scenei literare internaționale. Copertele colecției și layoutul sunt realizate de artistul vizual Andrei Gamarț.

Spune-ti parerea!

Josef Trattner’s Danube Sofa Journey. Expoziţie multimedia şi performance @Cărtureşti Carusel

O canapea pe Dunăre. Fascinat de diversitatea culturilor care compun una dintre cele mai frumoase – dar şi cele mai încercate din punct de vedere istoric – regiuni ale Europei, artistul vizual austriac Josef Trattner a pornit în căutarea legăturilor profunde care unesc naţiunile dunărene, legături mult mai puternice decât orice dificultăţi vremelnice care le-ar fi putut dezbina. Între 11 şi 27 septembrie, în spaţiul 1.5/Carusel de la librăria Cărtureşti Carusel din Bucureşti, o sinteză a acestui proiect artistic şi de cercetare de lungă durată este prezentată în expoziţia multimedia Josef Trattner’s Danube Sofa Journey, de către Forumul Cultural Austriac Bucureşti, în colaborare cu Landessammlungen Niederösterreich (Colecțiile de Stat ale Austriei de Jos) și cu grupul Cărtureşti.

Spune-ti parerea!

NO.MAD Talks aduce povești și lecții din lockdown învățate de freelanceri: Povești NO.MADe – Pandemia Made Me Do It

NO.MAD Talks, comunitatea freelancerilor, revine cu primul eveniment public offline de după lockdown, Povești NO.MADe - Pandemia Made Me Do It, pe 22 septembrie, la CoOperativa (str. Icoanei nr. 86, București). 10 freelanceri și câțiva invitați speciali vor povești despre cum pandemia le-a scos din priză proiectele la care lucrau și evenimentele planificate și au lăsat în pauză vacanțele, întâlnirile și planurile de viitor dar și cum timpul și liniștea au adus noi lecții de învățat. Biletele sunt în număr limitat și se pot achiziționa de pe Eventbook.

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro