bookblog.ro

Vernisajul celei de-a treia ediții a Taberei Internațională de Sculptură în Piatră Măciuca, pe 25 septembrie

Lucrările de sculptură monumentală realizate din marmură de Carrara și de Rușchița în cadrul celei de a treia ediții a Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca, județul Vâlcea, vor fi prezentate publicului cu ocazia vernisajului taberei, ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, ora 11.00, în centrul comunei Măciuca.

Spune-ti parerea!

TOAMNA #DE BASM: evenimente dedicate promovării literaturii române contemporane pentru copii și tineret

Toamna aceasta, De Basm – Asociația scriitorilor pentru copii și adolescenți revine în forță, cu un o nouă identitate grafică, dar și cu două proiecte consistente, „Zilele LittleLIT – Împreună” și „Noi facem povești”. Ateliere de lectură și dezbateri în școlile și bibliotecile din țară, master-class-uri dedicate profesioniștilor din domeniu, lecturi publice, nenumărate recomandări de lectură, concursuri, filme de prezentare și un catalog online ce reunește autori cunoscuți de literatură pentru copii și tineret – peste 50 de activități menite să readucă în viața copiilor, a educatorilor și a publicului larg poveștile și pe creatorii acestora.

Spune-ti parerea!

Cunoscutul scriitor și dramaturg András Forgách vine la București: lansare de carte și vernisaj

Miercuri, 8 septembrie, începând cu ora 19.00, iubitorii de literatură din capitală au șansa de a-l întâlni la sediul Institutului Liszt – Centrul Cultural Maghiar București (str. Gina Patrichi nr. 8) pe András Forgách – scriitor, dramaturg, traducător, considerat una dintre cele mai influente figuri ale lumii culturale maghiare de astăzi.

Spune-ti parerea!

Află care sunt primele audiobook-uri ale editurii Nemira

Editura Nemira lansează prima selecție de audiobook-uri în limba română disponibile exclusiv în platforma digitală Echo, care poate fi accesată din aplicația de mobil sau tabletă. Pentru a veni în întâmpinarea cititorilor ale căror obiceiuri de „lectură” sunt în continuă dinamică, Nemira își îmbogățește oferta editorială cu audiobooks, format digital care, împreună cu varianta clasică de lectură pe hârtie și ebook, asigură o experiență 360 a plăcerii lecturii.

Spune-ti parerea!

Warm-Up ITINERAMA Travel Film Festival: 3 zile, 3 proiecții, 3 destinații

În perioada 27 - 29 august, ne facem încălzirea pentru cea de-a șaptea ediție Itinerama Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din Sud-Estul Europei.

Warm-Up Itinerama va avea loc la Cinema Elvire Popesco cu trei filme reprezentative pentru selecția din acest an a festivalului. Trei pelicule care spun povești în jurul unor repere precum: călătoria, explorarea, cunoașterea de sine și depășirea limitelor.

Spune-ti parerea!

Lumina interioară și creaturile mistice, în luna august la galeria neconvențională Celula de artă

Luna august le aduce trecătorilor care au drum pe B-dul Carol nr. 53 șansa unei priviri în interior dar și în alte lumi. Aceștia trebuie doar să acorde câteva minute și să privească lucrările expuse în spațiul-acvariu al micuței galerii neconvenționale Celula de artă. Între 3 – 17 august, artista Alexandra Baciu expune o selecție de lucrări din seria „Oneness” iar între 17 – 31 august în galerie se va putea vedea expoziția „Wong’mbat” a artistului on memoriam Bogdan Popeea (Badon Peea).

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro