bookblog.ro

Prima rezidență literară de la Timișoara: trei scriitori vin, în luna noiembrie, la Rezidența literară La Două Bufnițe

În luna noiembrie a acestui an are loc prima rezidență literară din Timișoara, care își propune să promoveze și să încurajeze dezvoltarea literaturii contemporane începând cu sprijinul acordat autorilor ei. Marin Mălaicu-Hondrari, Philip Ó Cheallaigh și Sven Popović (Croația) sunt cei trei scriitori invitați la prima ediție a Rezidenței literare La Două  Bufnițe. Cei trei scriitori vor locui împreună, timp de o lună, într-o casă de creație care aparține familiei scriitorului timișorean Daniel Vighi și vor scrie la proiectele pe care le au în lucru, romane, traduceri, poezie sau proză scurtă.

Spune-ti parerea!

Povestiri din Țara Făgărașului – expoziție multimedia de Adriana Lucaciu

Itinerama – Țara Făgărașului la București aduce în perioada 28 octombrie – 15 noiembrie 2020 evenimentul „Povestiri din Țara Făgărașului”, un proiect foto-video semnat de Adriana Lucaciu care își propune să deschidă curiozitatea publicului bucureștean pentru ținutul istoric din Transilvania, aflat la nici patru ore distanță de capitală.

Spune-ti parerea!

Săptămâna PSI online: 2 – 8 noiembrie 2020

De ani buni, „Săptămâna PSI” aduce împreună atât cititori de psihologie, cât și cei mai buni profesori și profesioniști din domeniu. În această toamnă va avea loc a șase ateliere online, pe teme incitante și de actualitate: de la reziliență și parentingul bazat pe neuroștiințe, la atacurile de panică și sănătatea psihică a celor care ne conduc.

Cărțile de psihologie și psihoterapie publicate de Editura Trei vor fi disponibile cu o reducere de 25 % pe toată durata evenimentului în întreaga rețea a Librăriilor Cărturești cât și pe librăria online www.carturesti.ro

Evenimentele vor fi transmise LIVE/ONLINE pe canalele de Facebook CărtureștiPsychologies și Editura Trei.


Spune-ti parerea!

Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brasov 2020: Call for entries

Artiști BD, ilustratori și graficieni, invitați să depună lucrări pentru Festivalul de Benzi Desenate
Istorice Brașov 2020.

Până pe 4 decembrie 2020, Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov strânge candidaturi de la
artiști din toată țara pentru expoziția outdoor organizată în Piața Sfatului din Brașov. Șase
câștigători vor fi premiați cu premii în valoare de 1.000 lei fiecare.

Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov este singurul festival BD cu tematică istorică din România. Ediția 2020 se va desfășura între 18 și 20 decembrie 2020 în trei spații reprezentative din Brașov: Piața Sfatului, Casa Sfatului și Parcul Eroilor.

Spune-ti parerea!

Lansare LIVE: Tiranul cu nas mare și cu suflet foarte mic

Joi, 15 octombrie, la ora 19.30, Editura Polirom lansează LIVE, pe pagina de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti), volumul „Tiranul cu nas mare și cu suflet foarte mic. Lirică politică, sloganuri electorale și versificații satirice de campanie de la 1834 până în zilele noastre” de Cristian Preda, recent publicat în colecția Opus. Științe politice.

Invitați, alături de autor: Bogdan Murgescu și Cosmin Ciotloș

Spune-ti parerea!

Ediție internațională online a Festivalului de literatură de la Timișoara

De luni (19 octombrie) până vineri (23 octombrie), inclusiv, are loc ediția din acest an a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM): cinci seri de dialoguri și lecturi publice, într-o ediție internațională desfășurată online. Dialogurile au fost înregistrate în avans, fiind sunt traduse și subtitrate în limba română, din dorința organizatorilor de a face programul accesibil tuturor iubitorilor de literatură din România.

Dialogurile și lecturile publice din cadrul ediției din acest an a FILTM vor putea fi urmărite, în fiecare seară începând de la ora 19.00, pe pagina de Facebook a Festivalului.

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro