bookblog.ro

De 1 Decembrie, Cărturești convoacă autorii români de proză scurtă la Ziua Națională a Prozei Scurte

Ziua Națională poate fi cea mai bună oportunitate de a te delecta cu proză scurtă. După noiembrie 2019, SHORT. Festival de Proză Scurtă revine în formulă concentrată, de o zi. Astfel, în 1 Decembrie sărbătorim scurt și intens, pe paginile de Facebook Cărturești, Ziua Națională a Prozei Scurte: 16 autori, 16 conversații, 16 proze scurte.

Spune-ti parerea!

Gala Premiilor Observator cultural, ediţia a XV-a

Joi, 25 noiembrie, de la ora 19.00, va avea loc, în variantă online, cea de-a XV-a ediţie a Galei Premiilor revistei Observator cultural în cadrul căreia vor fi premiate cărţi ale autorilor români apărute în 2020.

Premiile cuprind şase categorii: „Proză“, „Poezie“, „Debut“, „Critică/Istorie/Teorie literară“, „Memorialistică“, „Eseu/Publicistică“.

Gala va putea fi urmărită într‑o transmisiune în direct pe pagina de Facebook a revistei Observator cultural.

Spune-ti parerea!

Călătorii virtuale prin intermediul filmelor la Itinerama Travel Film Festival 2021, ediția online

A șaptea ediție Itinerama Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din sud-estul Europei, vă invită să luați parte la noi aventuri, prin intermediul filmelor, online, în perioada 20-24 noiembrie 2021 .

 „Prezentăm online o parte din filmele Itinerama care nu au mai putut fi difuzate în sălile de cinema, așa cum era programat inițial. Nu am scăpat de pandemie și a trebuit, din nou, să ne adaptăm condițiilor actuale. Pentru difuzare vom utiliza platforma Eventive, iar accesul spectatorilor digitali va fi permis timp de 4 zile pentru fiecare din titlurile pe care le vom avea în ediția online a Itinerama Travel Film Festival 2021.”, spune Cristian Curus, coordonatorul Itinerama Travel Film Festival 2021.

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Eveniment special, la New York, în onoarea scriitorului Norman Manea

Institutul Cultural Român din New York și Ambasada României în Statele Unite organizează, în data de 5 noiembrie 2021, un eveniment special în onoarea prozatorului și eseistului Norman Manea, unul dintre cei mai cunoscuți autori români la nivel mondial și supraviețuitor al Holocaustului, pentru a celebra cariera de peste cinci decenii și reușitele literare deosebite ale acestui important scriitor și intelectual public, precum și rolul său excepțional în întărirea relațiilor culturale româno-americane.

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Despre design şi comunitatea creativă la conferințele online Creative Night Talks din noiembrie

Primele 8 conferințe online din sezonul de toamnă al Creative Night Talks, organizate de Revista Atelierul, au adus invitați care au împărtășit perspective lor despre domeniul industriilor creative şi culturale în care activează. Astfel, deschizând discuția despre importanța educației în cultură, mixul artă – tehnologie, colaborarea necesară între instituțiile publice și domeniul privat, arta urbană și cea contemporană, comunicarea culturală, comunități și noile forme de exprimare artistică, s-a creat un spațiu în care profesioniștii comunică, se conectează și învață unii de la alții.

Spune-ti parerea!

Christine Angot este laureata Premiului Médicis, ediția 2021, pentru romanul Le Voyage dans l’Est/ Călătorie în est, în pregătire la Polirom

Christine Angot este laureata Premiului Médicis, ediția 2021, pentru romanul Le Voyage dans l'Est/ Călătorie în est, publicat de editura Flammarion și aflat în pregătire la Polirom.

Ediția în limba română, Călătorie în est, va apărea în anul 2022, în traducerea Sînzianei Cotoară, în prestigioasa colecție „Biblioteca Polirom”. Le Voyage dans l'Est/ Călătorie în est este una dintre cele mai marcante apariții ale anului editorial 2021 și se află pe lista volumelor finaliste la Premiul Goncourt.

Christine Angot .Paris, 2 février 2019

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro