Despre HAMNET, cartea anului 2020, cu Nigel Bellingham, Laura Câlțea, Oana Stoica și Marius Constantinescu
Joi, 4 martie, începând cu ora 18.00, Editura Pandora M și British Council România îi invită pe iubitorii de literatură la un dialog online ce are în centru romanul Hamnet de Maggie O’Farrell, cartea anului 2020. Un dialog despre Anglia elisabetană, despre farmecul ficțiunii istorice, despre tentația de a interpreta Hamnet drept un roman care așază în prim-plan un personaj feminin remarcabil și, mai ales, despre felul în care marele William Shakespeare, la peste patru secole de la dispariție, continuă să intre în scenă și să „bântuie” operele scriitorilor contemporani.
Online & live despre romanul „Omul din eprubetă” de Nichita Danilov
Vineri, 26 februarie, începând cu ora 19.00, pe paginile de Facebook Librăria Humanitas de la Cişmigiu și Editura Polirom, va avea loc lansarea romanului Omul din eprubetă, recent apărut în colecția „Fiction Ltd” a Editurii Polirom
Invitați, alături de autor: Bogdan Crețu și Marius Miheț. Moderează Ovidiu Șimonca
Cum funcționează creativitatea și ce faci când ai de scris și nu ai inspirație
Ce faci concret când inspirația întârzie și ai de predat un proiect? Dar când trebuie să schimbi abordarea și simți că nu ai resurse? Este creativitatea ceva ce poate fi controlat? La aceste întrebări și la multe altele răspunde Anca Ghinea, jurnalist și fondatoarea Kreatoria.ro, trainer, în cartea „Creatori în acțiune”, a cărei lansarea va avea loc pe 23 februarie, de la ora 18:00, la galeria Galateca din București.
Galeria neconvențională Celula de artă aduce două expoziții în București, în luna februarie
Nu tot timpul lucrările de artă stau cuminți, pe pereții muzeelor și în spațiile de expunere special gândite, așteptând publicul avizat să le facă o vizită. Câteodată arta iese în stradă, face gălăgie și trage de mânecă bicicliștii, curierii și trecătorii grăbiți. Cam de acest fel sunt lucrările expuse la micuța galerie neconvențională Celula de artă, din B-dul Carol nr. 53, care a pregătit în luna februarie doua expoziții care întorc privirile.
Trei filme cu actrița Ángela Molina – Premiul Goya de Onoare 2021, la Institutul Cervantes
Institutul Cervantes din București inițiază programul cultural pe anul 2021 cu seria de proiecții de filme dedicate uneia dintre actrițele reprezentative ale cinematografiei spaniole, Ángela Molina, a cărei carieră strălucitoare va fi încununată cu Premiul Goya de Onoare în cadrul ediției de anul acesta a prestigioaselor premii spaniole.
8 speakeri au povestit despre integrarea tradiției în industriile creative şi culturale la Creative Night Talks – ediția Cultura Națională
Pe 21 ianuarie, Creative Night Talks, proiectul online inițiat de Revista Atelierul, a avut o ediție inspirată de cultura românească. Continuând seria de conferinţe online recurente dedicate industriilor creative din România, începute în vara lui 2020.
Noi titluri în „Biblioteca Polirom”. Cărți semnate de Albert Camus, José Saramago, Olga Tokarczuk, Michel Houellebecq sau Jonathan Coe
Noi titluri semnate de nume de prim rang ale literaturii universale – clasici, laureați Nobel, voci actuale ale literaturii de pretutindeni – sunt aduse și cititorilor români, în traduceri de excepție, apărute sau în curs de apariție în prestigioasa colecție „Biblioteca Polirom”.
Cititorii pot găsi deja în librării (și pe librăriile online) Povestiri bizare de Olga Tokarczuk, laureata Premiului Nobel în anul 2018; noul roman al lui Jonathan Coe, Middle England, laureat Costa Book Award 2019; Cine a ucis-o pe Bambi? de Monika Fagerholm, roman distins cu Nordic Council Literature Prize 2020; Găsește-mă, de André Aciman, continuarea bestsellerului Strigă-mă pe numele tău.