bookblog.ro

Centenar Fernando Fernán-Gómez. Patru filme reprezentative pentru activitatea sa prolifică, în ianuarie, pe canalul de Vimeo al Institutului Cervantes

În perioada 7-28 ianuarie, Institutul Cervantes îi aduce un omagiu cineastului și scriitorului Fernando Fernán-Gómez oferind publicului ocazia să vizioneze, pe canalul Vimeo al Institutului, patru filme reprezentative pentru activitatea sa grandioasă: scurtmetrajul F. F. G. Un retrato, realizat de Jesús García de Dueñas în onoarea artistului, două filme regizate de el, Manicomio, El extraño viaje și unul în care joacă rolul protagonistului: La lengua de las mariposas, regizat de José Luis Cuerda.

Spune-ti parerea!

Romanul FEM de Magda Cârneci se află pe lista lungă a PEN America Literary Awards

Romanul FEM de Magda Cârneci (Polirom, 2011, 2014, 2021) se află pe lista lungă a PEN America Literary Awards, secţiunea „Traducere”. FEM a apărut anul acesta la editura Deep Vellum din Statele Unite, în traducerea lui Sean Cotter.

Cuprinzând 125 de scriitori şi traducători, aflaţi în diferite etape ale carierelor lor, lista lungă a nominalizaţilor a fost anunţată de PEN America în data de 15 decembrie 2021.

Spune-ti parerea!

Cele mai vândute cărți în 2021 (Partea 2): Editura Humanitas, Editura Humanitas Fiction și Editura Polirom

EDITURA HUMANITAS FICTION

1 Eddy de Wind, Auschwitz, ultima stație. Povestea mea din lagăr, 1943–1945 (14000 exemplare – 19 ianuarie)
2 Eric-Emmanuel Schmitt, Jurnalul unei iubiri pierdute ( 9500 exemplare – 2 februarie)
3 Guzel Iahina, Trenul spre Samarkand (8700 exemplare – 1 noiembrie)
4. Christian Escribà, Sílvia Tarragó, Cofetăria cu miracole (8000 exemplare – 2 aprilie)
5. Narine Abgarian, Din cer au căzut trei mere (6800 exemplare – 3 septembrie)

Spune-ti parerea!

Cele mai vândute cărți în 2021: Editura ALL și Editura Litera

 

EDITURA ALL

 

Cărți pentru publicul larg

Istoria românilor, semnată de istoricul român Constantin C. Giurescu (1901-1977), se menține pe prima poziție și în 2021. Cartea adună, în cele aproape 1800 de pagini, istoria poporului român din cele mai vechi timpuri până la sfârșitul epocii fanariote.

Arme, virusuri şi oţel. Soarta societăţilor umane, de Jared Diamond, culege cele mai puţin vizibile părţi ale istoriei umanităţii, expunându-le cititorului care are curiozitatea de a-şi pune întrebări la care istoria tradiţională nu oferă decât rareori răspunsuri.

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro