bookblog.ro

---

Top 5 NOUTĂȚI horror pentru Halloween

Scris de • 30 October 2015 • in categoria Top 5

Vine Halloweenul, bine-mi pare, pe noptieră mă așteaptă o teroare!

Știu că nu mă pricep la versuri așa că nu am să mă întind dincolo de cel de mai sus și am să trec direct la subiect – Vine Halloweenul! Și cum noi la Bookblog.ro nu ratăm nicio sărbătoare în care mai putem citi o carte, două, nouă, ne-am gândit că vreți și voi să vă reîmprospătați lista de lectură cu ceva cărți horror apărute anul acesta.

Bătând Internetul în lung și-n lat, vânând horroruri apetisante, am descoperit cinci cărți ce merită citite și care promit să vă țină treji toată noaptea, dar nu neapărat ca să continuați lectura ;)

Horror 1

Niciun top cu cărți horror nu ar fi complet fără Stephen King. Anul acesta a lansat Finders Keepers, o carte care prezintă obsesia unui cititor față de autorul preferat. Amintind destul de mult de premisa din „Misery”, romanul se axează pe o serie de personaje introduse prima dată în „Mr. Mercedes”. De ce ar trebui citită? Pentru că arată puterea pe care o au cărțile în a da formă unei vieți – fie că spre bine sau spre rău.

Un alt roman care ar lua detașat premiul pentru cea mai terifiantă copertă ar fi Little Girls de Ronald Malfi. Bazat pe o poveste ancorată atât în trecutul cât și în prezentul personajului principal, Little Girls promite o sperietură pe cinste grație scriiturii autorului – una bazată pe descrieri, cu o poveste închegată și un talent de a te face să fii alert la tot pasul pentru că fiecare nouă pagină vrea să îți smulgă un țipăt... de groază!

De Clive Barker am auzit prima dată într-un joc bazat pe una dintre cărțile lui, joc pe care-l jucam mereu fix cinci minute pentru că era foarte înfricoșător. Așa că e de la sine înțeles de ce am ales să îl includ în listă. The Scarlet Gospels îi pune din nou față în față pe detectivul pasionat de soluționarea crimelor comise de creaturi rele și supranaturale, Harry D’Amour, și pe preotul iadului, Pinhead. Așteptat ani de-a rândul de fanii autorului, romanul promite sânge, groază și complexitate, ingrediente menite să îi atragă atât pe cititorii vechi cât și pe cei noi. Barker's horror will make your worst nightmares seem like bedtime stories. The Gospels are coming. Are you ready? (via Goodreads)

Horror2

Malus Domestica de S.A. Hunt m-a cucerit prin faptul că e o poveste despre o tânără vânătoare de vrăjitoare care are mowhawk albastru și care pare a fi bine mersi sora lui Lisbeth Salander, asta dacă cea din urmă și-ar da la schimb talentele de hacker pe o toporișcă și creaturi supranaturale. Ca puncte bonus autorul e plasat la rang de cinste alături de Stephen King, Clive Barker și Charlaine Harris pentru stilul scriiturii sale.

Ultima carte din top – The Library at Mount Char de Scott Hawkins - tinde mai degrabă înspre fantasy decât spre horror și, dacă e să plec urechea la ce spune internetul, cartea de față e un amalgam între stilurile lui Neil Gaiman și Joe Hill. Subiectul cărții o are în centru pe Carolyn, o fată adoptată acum mulți ani alături de alți copii de către un bărbat cu puteri supranaturale care își spune Tatăl. Împreună i-au studiat vasta bibliotecă, iar diverse întâmplări împreună cu puterile deținute de acesta i-au făcut să creadă că Tatăl ar fi de fapt Dumnezeu. Când într-o zi acesta dispare și este presupus a fi mort singurul lucru care contează este cine îi va moșteni biblioteca și puterea de creație. Așa că tânăra eroină trebuie să lupte contra celor care își doresc moștenirea pentru a face rău.

Voi ce alte cărți din genul horror ați mai include pe listă?





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro