bookblog.ro

Revenire la viaţă şi redescoperire de sine

Titlu: N-ai să mori
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 336
ISBN: 978-606-600-296-7

Poveste a redescoperirii şi întoarcerii la viaţă, N-ai să mori este o experienţă profundă a traumei şi a conştientizării ei, pe care cu luciditate, sinceritate şi lux de amănunte autoarea ne-o impartăşeşte.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

India. Ascensiunea unei noi puteri mondiale

Titlu: India. Ascensiunea unei noi puteri mondiale
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Traducere:
Numar pagini: 235
ISBN: 973-675-499-9

(ediţia în limba engleză)

Situată într-un ilustru secundat în spatele Chinei, dezvoltarea Indiei nu este mai puţin parte a ascensiunii Asiei. Ascensiune care încet dar sigur va remodela o ordine culturală şi geostrategică bazată încă pe occidento-centrism. Mai mult decât oricare alt spaţiu, India a reprezentat visul european de cucerire, mântuire şi găsire a celuilalt. Nu reprezintă India capătul expediţiei lui Alexandru în Orient?! Descoperirea Americii ca popas în drumul către Indii nu este oare omagiul pe care destinul îl aduce accidentului?! Expresia de "Indiile spiritului" regăsibilă la scriitorul american Allan Bloom certifică mărturia tânjiri după un paradis supra-material.

Înecată mult timp în mareea metafizicii, imaginarul european şi occidental află în India blazonul unei noi superputeri care nu se mai supune ca în trecut dorinţelor sale şi care îşi doreşte un loc la masa celor mari. Literaturii tradiţionale despre spiritualitatea sanscrită şi hindusă i s-a adăugat de ceva vreme o tot mai consistentă aplecare către dimensiunile practice ale ascensiunii Indiei către zenit. În sensul respectiv, lucrarea lui John Farndon este binevenită publicului românesc vag şi confuz fascinat de lumina Orientului şi încă ne-racordat la realităţile geopolitice ale Asiei.
[Citeşte mai mult pe secţiunea de Ştiinţe umaniste şi religie]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro