bookblog.ro

Regina neîncoronată a arabilor

Titlu: Regina deșertului. O femeie în Arabia
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 384
Traducere:
Numar pagini: 9786068723938
ISBN: 2016
Cumpara cartea

„Acolo se afla Gertrude, căreia ei îi spuneau “Khatun” (“regină” în persană și “nobila doamnă” în arabă” sau “Umm al-Muminin” (Mama credincioșilor). Ea îi saluta, apoi îi invita în sala de așteptare a lui Sir Percy, unde intra cu o notă în care specifica cine erau, de unde veneau și ce doleanțe aveau.”

Gertrude Bell este un personaj atipic și aparte. A fost o femeie de o inteligență superioară, care fie trezea invidia bărbaților, fie îi îndepărta. Era o apariție admirată la dineuri, când se îmbrăca în rochii somptuoase și purta bijuterii opulente. Totodată nu se temea să cutreiere deșertul, „călărind bărbătește, fără scară de șa, sărind peste ziduri de piatră și chiuind de bucurie în timp ce cu o mână își ținea pe cap pălăria de fetru gri cu panglică neagră, de catifea.” [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Povestea unei românce spion în al Doilea Război Mondial

Titlu: Secretele Verei Atkins
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 640
ISBN: 978-606-741-176-8
Cumpara cartea

Deși s-a născut în Galați și și-a trăit copilăria și o parte din tinerețe în România, Vera Atkins nu a fost tocmai o „româncă”. Atunci când a fost întrebată cum de s-a născut în Galați, ea a răspuns „Presupun că din cauză că mama se afla acolo la acel moment.” De fapt strămoșii ei din partea tatălui erau evrei germani, iar mama ei era englezoaică get beget. Pașaportul românesc i-a pus multe piedici și a fost de nenumărate ori pe punctul de a-i curma brusc cariera. Naturalizarea britanică a fost considerată drept cel mai mare succes al ei. În România nu mai are rude. Nu mai există – existau la momentul la care Sarah Helm a făcut investigațiile – decât prieteni, mulți dintre ei nefiind, nici ei de fapt, români.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Minunata și primejdioasa lume Fey

Titlu: Sărutul din umbră
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 672
ISBN: 978-973-102-617-6
Cumpara cartea

Pe Laurell K. Hamilton am descoperit-o acum câțiva ani, prin seria Anita Blake, Vampire Hunter, din care au fost traduse și la noi trei volume. Pe vremea aceea, obsesia pentru vampiri tocmai își lua avânt iar cărțile fantasy de acest gen începeau să fie traduse și în România într-un ritm tot mai accelerat. Țin minte că printre nenumăratele versiuni de vampiri pe care le prezentau autorii, care de care mai ieșiți din tipare și mai diferiți de modelul clasic, Laurell K. Hamilton mi s-a părut că se apropie cel mai mult de vampirii unei autoare recunoscută în primul rând pentru acest gen de lectură: Anne Rice. Personal, o consider pe aceasta maestra incontestabilă a cărților cu vampiri, iar faptul că Laurell K. Hamilton este următoarea în topul preferințelor mele atunci când vine vorba de cărți de acest tip, sugerează probabil curiozitatea cu care m-am apucat de seria Meredith Gentry, al cărei prim volum, Sărutul din umbră, a fost de curând tradus la Editura Leda.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Sub masca perfecțiunii

Titlu: Vecinul
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 560
ISBN: 978-606-600-610-1
Cumpara cartea

Perfecțiunea și normalitatea sunt uneori doar măști pe care oamenii le așază deasupra unor vieți ruinate, a unor secrete întunecate și a unui trecut sumbru. În momentul în care isteața D.D. Warren, un cunoscut detectiv, este chemată să investigheze dispariția unei tinere mame din propria casă, toate tainele acestea devin o bombă cu ceas, pe cale să explodeze. Soțul femeii dispărute refuză din prima secundă să colaboreze cu poliția. Fiica în vârstă de 4 ani pare să ascundă o traumă tulburătoare. Iar în doar câteva zile, de la presupunerea că soțul este unicul suspect al anchetei, se ajunge la un număr mult mai mare de persoane ce pot juca acest rol. Iar toți suspecții par a fi la fel de vinovați.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Moartea la apel

Titlu: Apelul morților
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 608
ISBN: 978-973-102-543-8
Cumpara cartea

Apelul morţilor este fără îndoială unul dintre acele romane care nu trebuie să lipsească din biblioteca unui cititor de thriller sau, mai exact, a unui admirator al cărtilor poliţiste. Autorul punctează fiecare aspect obligatoriu al unei astfel de lecturi, iar cele 600 de pagini adună indicii, detalii, legături surprinzatoare şi o poveste care începe să se lege pe măsură ce te adânceşti în ea.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro