bookblog.ro

Când moartea devine omul din oglindă

Titlu: Mituri despre sinucidere
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 288
ISBN: 978-973-707-747-9
Cumpara cartea

„Nu pot fi fericit în condiția zeroului care mă amenință mâine[...] În calitatea mea indiscutabilă de reclamant și de pârât, de judecător și de inculpat, condamn această natură care cu atâta necuviință și neobrăzare mi-a dat naștere ca să sufăr, la distrugere odată cu mine... Și întrucât nu pot să distrug natura, mă distrug pe mine însumi.” Dostoievski

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

De ce ne îndrăgostim

Titlu: Căile îndrăgostirii. Cum alegem persoana iubită
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 487
ISBN: 978-973-707-494-2

Căile îndrăgostirii este o carte serioasă despre un proces interesant și complex, considerat universal: îndrăgostirea. Cum ne îndrăgostim, de cine, în ce condiții și, nu în ultimul rînd, care e sensul îndrăgostirii - sunt cîteva din temele abordate de Ayala Malach Pines, psiholog și terapeut de cuplu.

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Metamorfoze, femei şi bărbaţi

Titlu: Cucul și pupăza
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2007
Traducere:
Numar pagini: 292
ISBN: 978-973-46-0635-1

Despre relaţiile dintre bărbaţi şi femei s-a scris încă de la începuturile biblice ale omenirii, tot de atunci datând şi primul conflict de cuplu, alături de prima eschivă de la asumarea răspunderii pentru greşeala făcută: după ce Adam şi Eva mănâncă din pomul cunoaşterii şi devin conştienţi de goliciunea lor, Adam dă vina pe Eva, iar Eva dă vina pe şarpe. În unele cazuri, asta se mai întâmplă şi în zilele noastre. Oricum, despre relaţii se va scrie şi după ce omenirea se va muta într-o altă galaxie şi cred că e o temă pe marginea căreia se poate discuta la infinit, fără o finalitate clară.

Cucul şi pupăza este cel de-al doilea volum al britanicului Will Self, fiind publicat la un an după debutul cu proză scurtă ”The Quantity Theory of Insanity” (1991). Deşi în aparenţă Cucul şi pupăza vorbeşte despre individualităţi, personajele principale sunt raportate mereu la relaţii, care în cazul de faţă sunt groteşti şi uneori prezentate de autor detaşat, fără pic de emoţie. Comunicarea, sau mai degrabă lipsa ei este unul din elementele care duc la degradarea personajelor.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro