bookblog.ro

Carti de 5 stele

O călătorie inițiatică

Titlu: Pașii pierduți
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Traducere:
Numar pagini: 272
ISBN: 978-973-669-669-5
Cumpara cartea

Un om se hotărăște să renunțe la civilizație. Civilizația însă, nu este pregătită să renunțe la el, așa încât luptă cu toate forțele pe care le are pentru a-l reține, pentru a nu-l pierde. Nu este vorba că ar conta valoare lui personală, ci doar ca valoare de inventar: civilizația nu-și poate permite să piardă un membru al ei, indiferent cât de obscur sau lipsit de valoare ar fi. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Dialog interreligios

Titlu: Despre cer și pământ
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 160
ISBN: 978-606-588-641-4

„În dialogul cu aproapele său, cuvintele sunt simple vehicule comunicante al căror sens, în anumite aspecte, nu este întotdeauna același nici chiar pentru membrii unei societăți care vorbesc aceeași limbă. Există nuanțe proprii pe care fiecare le conferă multor cuvinte ce constituie tezaurul idiomatic. Dialogul îi obligă pe actorii săi să se descopere reciproc. [...] A dialoga, în sensul cel mai profund, înseamnă a-ți apropia sufletul de al celuilalt pentru a-i descoperi și ilumina interiorul. În clipa când ajungi la o astfel de dimensiune a dialogului, îți dai seama de similitudinile pe care le împărtășești cu celălalt [introducere de Abraham Skorka].
Când [Abraham Skorka] mi-a propus să publicăm câteva din dialogurile noastre, în mod spontan am răspuns . Meditând apoi în singurătate la motivațiile acelui răspuns așa de rapid, mi-am zis că s-a datorat experienței noastre de a dialoga destul de mult timp, experiență bogată care a închegat o prietenie și care va fi mărturia drumului nostru împreună, păstrându-și fiecare propria identitate religioasă. Cu Skorka nu am fost niciodată obligat să discut despre identitatea mea catolică, așa cum nici el nu a făcut-o cu identitatea sa iudaică, iar asta nu numai pentru că ne respectăm, ci pentru că așa concepem dialogul nostru interreligios. [introducere de Jorge Bergoglio]”
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Tangou, hoție, spionaj, șah și mult, mult erotism de cea mai bună calitate

Titlu: Tangoul vechii gărzi
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 448
ISBN: 978-973-46-4298-4
Cumpara cartea

„De fapt totul a început de la un pariu. Eram la San Juan de Luz, acasă la Ravel și el mă pusese să ascult o tâmpenie pe care o compusese pentru baletul Idei Rubinstein: un bolero monoton, fără progresie tematică, bazat doar pe diferite gradări ale interpretării orchestrei… Dacă tu poți să scrii un bolero, i-am spus, eu pot să scriu un tangou. Am râs puțin și am pariat pe o cină. Asta e. Și acum iată-mă aici.” [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Coșmar

Titlu: Obscena pasăre a nopții
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 608
ISBN: 978-973-102-351-9

Obscena pasăre a nopții este un roman halucinant despre decrepitudine și monstruozitate. Humberto Peñaloza, povestitorul, construiește o lume fascinantă și îngrozitoare, coborînd în iadul temerilor și dorințelor interzise.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

La celălalt capăt al firului

Titlu: Convorbiri telefonice
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 224
ISBN: 978-973-102-360-1

Să ne imaginăm actul literaturii, a scrie – a citi, ca pe o conversaţie telefonică. Îl luăm pe Roberto Bolaño pentru următoarele rânduri: „Cehov, Kafka, Borges şi Carver: chintesenţa operei lor se află la temelia acestor naraţiuni.” La celălalt capăt al firului găsim într-adevăr un Kafka mai cald, un Carver mai plin de culoare, o naraţiune împărţită în trei părţi ce tratează de astă dată raportul realitate-ficţiune-artă.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro