bookblog.ro

100 de experimente cu chip de om: victime sau învingători?

Titlu: Cei 100
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 272
ISBN: 978-606-758-173-7
Cumpara cartea

Sunt absolut convinsă că mare parte dintre voi au dat deja peste serialul produs pe baza cărții despre care vă povestesc. Cel puțin, eu da, și înainte să citesc cartea, iar acum îmi pare rău, fiindcă, pentru mine, succesiunea carte – (eventual) film este cea recomandată. În tot istoricul meu de paralele între filme și cărți, singura dată când am inversat rândul a fost în cazul „Jocurilor foamei”. Dar aceasta este o altă poveste, și va fi spusă cu altă ocazie. Revenind la „Cei 100”, nu vă lăsați păcăliți de serialul cu același nume; inspirat, neinspirat, mie direcțiile în care merg cartea și filmul mi s-au părut suficient de diferite ca să le iau aproape ca pe două universuri separate. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Pandemonium…și nu prea?

Titlu: Pandemonium
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 332
ISBN: 978-606-758-288-8
Cumpara cartea

Pandemonium reia haosul care o înconjoară pe Lena și în care ne-a lăsat începutul în forță al seriei Delirium. Premisa este simplă, amintind de mai vechea Fahrenheit 451 semnată Ray Bradbury: în societatea contemporană, iubirea este o boală, în titulatura oficială amor deliria nervosa, ce a cauzat distrugerea aproape totală a omenirii în trecut, însă poate fi contracarată acum, printr-o procedură medicală. Dar ca în orice serie distopică young adult ce cochetează cu ideea de supraviețuire și răzvrătire, descoperim faptul că există și o rezistență, oameni care vor să simtă și care o adoptă pe Lena, rămasă fără Alex (personajul principal masculin și cel de care se îndrăgostește în primul volum).

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Omul din spatele legendei

Titlu: Noroi, transpirație și lacrimi – autobiografia lui Bear Grylls
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 416
ISBN: 978-606-758-187-4
Cumpara cartea

Am făcut cunoștință cu Bear Grylls acum câțiva ani buni, prin intermediul emisiunii sale Tehnici esențiale de supraviețuire. Să spun că eram fascinat de toate încercările prin care trecea doar pentru a ne demonstra nouă, privitorilor, ce trebuie făcut într-un caz extrem cum ar fi rătăcitul prin mlaștinile din sudul Statelor Unite sau pădurile tropicale de pe Amazon, ar fi o afirmație modestă. De multe ori nu-mi venea a crede că un om poate îndura atâtea și mă întrebam din ce „material” trebuia să fie călit pentru a suporta furia naturii în atât de multe situații limită.

Cumpăr titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Când filmul întrece cartea

Titlu: Gossip Girl. Nu mă uita!
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 400
ISBN: 978-606-579-231-9

Mi se întâmplă foarte rar să spun că îmi place mai mult filmul făcut după o carte decât cartea în sine. Însă în cazul Gossip Girl, cartea m-a dezamăgit groaznic. Poate şi fiindcă îmi place foarte mult serialul şi tind să judec totul prin prisma personajelor şi a întâmplărilor de acolo. Este prima carte pe care o citesc din serie, dar nu cred că mai vreau să citesc altele. În schimb, aştept serialul cu mult interes.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro