bookblog.ro

Creaturi proaspete, locaţie nepopulară

Titlu: Sărmane creaturi
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 300
ISBN: 978-973-46-2083-8
Cumpara cartea

Roman ilustrat de autor despre mitul lui Frankenstein şi cum se poate acesta spune de la capăt, Sărmane creaturi porneşte de la motivul manuscrisului găsit pentru a alătura trei perspective asupra poveştii unei femei scoţiene. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Portretul lui Dorian Gray – cartea si filmul

Titlu: Portretul lui Dorian Gray
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2001
Traducere:
Numar pagini: 276
ISBN: 973-683-745-9

<br\>
Cum ar fi să îţi vezi sufletul? Partea noastră esenţială, dar invizibilă. Să vezi ceea ce eşti de fapt pe interior.

Aţi reuşit sa faceţi acest exerciţiu de imaginaţie?

Acum să încercăm altul. Cum ar fi dacă timpul sau acţiunile tale nu ar avea niciun efect asupra ta?

Dacă ai avea parte de toate astea, te-ai schimba? În ce te-ai transforma?

"Dorian Gray" este romanul care dă răspunsul la aceste întrebări, din perspectiva autorului, desigur. Oscar Wilde aduce în prim plan un tânăr inocent si credul, dar deosebit de frumos ce ajunge în Londra epocii victoriene. Personalitatea lui este modelată de cei pe care îi întâlneşte acolo: un artist, pictorul Basil şi lordul Henri Wotton, un petrecăreţ, filosof al plăcerilor ce devine mentorul lui Dorian.

Tânărul nostru este făcut conştient de frumuseţea sa de către cei din jur şi ajunge să se admire într-un portret pe care îl face prietenul său, Basil. Acesta este momentul în care Dorian îşi doreşte să rămână veşnic ca în tablou: tânăr, frumos, fermecător, perfect! În curând descoperă că dorinţa i se poate împlini: timpul nu mai acţionează asupra trupului său, ci asupra tabloului. Din acest punct totul se desfăşoară ca un vârtej, acţiunile lui sunt îndreptate doar către distrugere şi el decade tot mai mult găsind o plăcere în a contempla ravagiile pe care le face asupra sufletului său întruchipat în portret. Are o nouă filosofie de viaţă în care singurele valori sunt tinereţea şi frumuseţea, iar el este propriul lui idol.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 13 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro