bookblog.ro

Dilema

Titlu: Omul din castelul înalt
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 303
ISBN: 978-606-579-614-0
Cumpara cartea

„Nu-i de mirare că domnul Tagomi n-a mai putut continua”, se gândi. „Asta este îngrozitoarea dilemă a vieţilor noastre. Orice ar fi, răul este mai puternic. Se luptă, atunci? De ce să mai alegi? Dacă alternativele sunt la fel...

Evident că mergem înainte, ca întotdeauna. De la o zi la alta. În momentul actual lucrăm împotriva Operaţiunii Păpădia. După aceea, în alt moment, contribuim la înfrângerea poliţiei. Dar nu putem face totul dintr-odată; este o secvenţă. Un proces în desfăşurare. Nu putem controla decât sfârşitul, făcând o alegere la fiecare pas.”

Se gândi: „nu putem decât spera. Şi încerca.”

„Într-o altă lume, probabil că este altfel. Mai bine. Sunt alternative clare, bune şi rele. Nu amestecurile astea obscure, amalgamurile astea, fără nicio unealtă adecvată cu care să desparţi componentele.

Nu avem lumea ideală, pe care ne-am dori-o, în care moralitatea este simplă pentru că posibilităţile de cunoaştere sunt la îndemână. În care se face bine fără niciun efort pentru că evidentul poate fi identificat.” [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Tiranul Romei și Epoca sa

Titlu: Caligula. Tiranul Romei
Autor:
Rating:
Editura:
Traducere:
Numar pagini: 395
ISBN: 978-973-724-243-3

Caligula este romanul de debut al scriitorului de origine scoțiană Douglas Jackson, primul dintr-o trilogie care are acțiunea plasată în Roma antică.

Sclavul Rufus este unul din personajele cele mai interesante. Fiecare capitol aduce schimbări în viaţă acestuia, fiecare filă din povestea lui este un model de viaţă pentru un om de condiția sa. Deşi este sclav din copilărie, Rufus învață ce înseamnă loialitatea, prietenia şi dragostea. După ce este vândut ca sclav, Rufus îşi petrece prima parte a vieţii lucrând într-o brutărie. O întâmplare de conjunctură, dar şi curajul de care dă dovadă îi deschid o nouă etapă din viața sa. Astfel, acesta ajunge în slujba unui negustor de animale unde descoperă că are o capacitate înnăscută de a avea grijă şi de a comunică cu exemplare din cele mai exotice specii cunoscute în acele timpuri. Această abilitatea va fi în acelaşi timp, norocul, dar şi cauza care va schimba viaţă lui de sclav într-un mod greu de intuit.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Resursele umane în ecuaţia profitului

Titlu: Resursele umane în ecuaţia profitului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2010
Traducere:
Numar pagini: 339
ISBN: 978-973-571-836-7

Tom Peters spune de multe ori un lucru banal la prima vedere: It"™s the peole, stupid!, parafrazând o idee a unui strategist american. Înseamnă, roughly speaking, că oamenii sunt cei care contează (într-o afacere, să spunem), că la ei ar trebui să ne gândim în primul rând. "Desigur", ar spune mulţi manageri, "oamenii sunt cei mai importanţi, eu pun întotdeauna clienţii pe primul plan."

Aşa ajungem la cartea lui Jeffrey Pfeffer. El atrage atenţia că primii oameni la care ar trebui să se gândească managerii sunt de fapt angajaţii, nicidecum clienţii. Iar aceasta pentru că angajaţii mulţumiţi fac compania să meargă mai bine. Practic, el demonstrează că există o legătură foarte strânsă între felul în care firmele îşi administrează oamenii şi rezultatele economice obţinute.

Ce condamnă Pfeffer? [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch

0 Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch recenzie
Autor: Philip K. Dick
Rating: Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch rating - rating - recenzii carti
Editura: Nemira
Anul apariţiei: 2006
Traducător: Mircea Ştefancu
312 pagini
ISBN: 978-973-569-910-9

Un Pământ neîncăpător, radiat de ultraviolete, colonişti drogaţi pentru a supravieţui pe Marte, un nou Zeu - Palmer Eldritch, oameni evoluaţi şi oameni involuaţi, acesta este universul literar pe care îl propune Philip K. Dick în romanul Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch, un roman science-fiction în care viitorul este pus sub semnul corporatismului şi al "pielicelelor" - noua monedă de schimb a lumii.

P.P. Layouts este compania care guvernează Pământul, dar mai ales coloniile, producând miniaturi ale tuturor obiectelor existente în realitate (pe plan legal) pentru a popula machete Perky Pat, dar şi drogul Dul-C (în plan ilegal), un drog care să facă suportabilă viaţa pe planetele în care oamenii erau exilaţi forţat (în urma drogării cu Dul-C oamenii îşi imaginau viaţa normală, de pe Terra, cu ajutorul machetelor Perky Pat, "evadând" într-un cotidian pe care nu îl mai puteau trăi); iar Leo Bulero este fondatorul companiei şi un homo sapiens evoluensis. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Mistere ale istoriei

Titlu: Mistere ale istoriei
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 307
ISBN: 978-973-571-828-2
Pret: 24,89 lei

Când îmi pică în mână o carte despre mistere ale istoriei de genul acesteia, caut ceva care să mă surprindă. Asta pentru că în general misterele sunt aceleaşi, teoriile sunt cam aceleaşi şi la sfârşit oricum rămâi cu întrebări, pentru că nu spune nimeni "Aşa s-a intamplat" sau "A fost X".

Cartea lui Rubinstein m-a surprins în introducere. Şi nu cu teorile legate de vreun mister, ci cu diferenţa pe care o face între istoricii amatori şi istoricii universitari. Se pare că marea mea nemulţumire când vine vorba despre astfel de cărţi de istorie, anume că sunt scrise de jurnalişti, ingineri sau oameni de afaceri care au studiat intens un subiect, este nefondată. Asta pentru că aceste persoane, chiar dacă nu sunt specialiste în istorie, sunt de fapt specialiste în subiectul care le interesează. Şi în plus, dacă n-ar fi aceste persoane, eu nu aş fi apucat să citesc vreo carte despre fapte neelucidate de-a lungul istoriei.

Asta povesteşte Rubinstein, mare profesor universitar: [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro