bookblog.ro

Cum porumbeii au salvat Anglia

Titlu: Lungul zbor spre casă
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2020
Traducere:
Numar pagini: 368
ISBN: 978-606-779-698-8

Cel de-al Doilea Război Mondial a fost o luptă dusă cu o ideologie bolnavă, morbidă, care nu lăsa loc de dialog și, prin urmare, a pus probleme majore cu privire la strategiile pe care militarii aliați au fost nevoiți să le adopte.

Una dintre operațiunile inedite ale celei mai murdare conflagrații mondiale a fost Columba. Operațiunea intitulată conform variantei latine a cuvântului „porumbel” reprezenta o mișcare neortodoxă, dar eficientă. Misiunea a presupus aruncarea porumbeilor în spatele liniilor germane inamice din Franța și Olanda, ca mijloc prin care localnicii să transmită informații, cum ar fi mișcările trupelor, serviciilor secrete britanice. Creatorul ideatic al procesului a fost nimeni altul decât Churchill. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Singurătate în lumea valsului

Titlu: Acordă-mi acest vals
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 280
ISBN: 978-973-689-696-5
Cumpara cartea

,,Viaţa părea inutil de extravagantă.” (153)

Cred că toată lumea a auzit de singurul roman terminat al Zeldei Fitzgerald, ,,soţia lui Scott Fitzgerald”, de elementele autobiografice din el, de legătura cu Blândeţea nopţii (citește recenzia) și toate întrebările care s-au pus în jurul acestuia. Acordă-mi acest vals este pentru mine un roman al controverselor, de la felul în care este scris, până la temele sau sentimentele pe care le expune.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Până când uiţi să trăieşti

Titlu: Povestea uitării
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 304
ISBN: 978-973-689-397-1

Iniţial, două vieţi distincte, fără nici o legatură una cu cealaltă: Seth şi Abel. Seth, un adolescent de 15 ani, maturizat înainte de vreme, ros de teama că mama lui, Jamie, bolnavă de „uitare”, se va rătăci complet, fără posibilitate de întoarcere. “Uitarea” are un nume: Alzheimer, iar stadiul ei final apare atunci când efectiv uiţi tot, inclusiv să trăieşti... Abel, un bătrân condamnat pe viaţă să aibă un handicap inestetic, măcinat totodată de un secret ruşinos. Ce ar putea avea cele două personaje în comun, plus un ţinut magic, numit Isidora? Cam asta m-am întrebat eu trei sferturi din carte, şi mă gândeam că la un moment dat, toate aceste elemente ar fi trebuit să se intersecteze cumva. Şi aşa a fost.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro