bookblog.ro

Rămășițele trecutului

Titlu: Atelierul Diavolului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 194
ISBN: 978-606-710-199-7

Hipnotizat de coperta uimitoare și de titlul extrem de promițător, am început să citesc Atelierul Diavolului gândindu-mă doar la câte orori voi fi martor de-a lungul lecturii și am fost surprins să descopăr o poveste puternic influențată de evenimentele tragice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial; o poveste așa cum e și viața: cu urcușuri și coborâșuri.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Fantomele cărților uitate

Titlu: O singurătate prea zgomotoasă
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 176
ISBN: 978-606-710-019-8
Cumpara cartea

„Atunci când citesc, nu citesc de fapt, iau doar frazele frumoase, le savurez ca pe bomboane, ca pe un pahar de lichior pe care-l beau încet, până când simt că ideea se răspândeşte în mine, ca alcoolul. Şi astfel, se resoarbe în mine, se resoarbe în creierul şi în inima mea, făcând să-mi pulseze venele până la rădăcina vaselor sanguine.”

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Nostalgia

0recenzie
Autor: Mircea Cărtărescu
Rating:  rating - recenzii carti
Editura: Humanitas şi Gazeta Sporturilor
Anul apariţiei: 2009
Traducător: Sorin Paliga
571 pagini
ISBN:978-973-50-2588-5


"Pentru că nu puteam sta să citesc chiar tot timpul şi pentru că dacă nu ieşeam la aer aveam noaptea sufocări şi coşmaruri, ieşeam să mă plimb zilnic, înainte de căderea serii. O luam pe Galaţi şi Domniţa Ruxandra, ajungeam în piaţa Galaţi şi mă înfundam apoi pe străduţele tăcute şi aurii de dincolo de strada Toamnei, până înspre Moşilor. Priveam casele bătrâneşti, cu balcoane sub formă de alveolă periculos suspendată deasupra străzii, cu stucaturi, ciubuce şi mascaroane, cu atlaşi de ipsos muced sub arcade".

Cei mai mulţi dintre voi aţi citit probabil măcar una din cărţile lui Mircea Cărtărescu. Din cele două pe care le-am încercat eu, Visul (titlul iniţial al acestei cărţi) l-am savurat cel mai mult. Descrierile Bucureştiului fac din Cărtărescu un îndrăgostit iremediabil de urbea noastră prăfuită, dar care are uneori sclipiri aproape consternante. Vă veţi lăsa purtaţi fără împotrivire printr-un univers populat de magherniţe cu cai, fetiţe în rochii albastre, culoare subterane comunicând cu muzeul Antipa, colorate şi fantasmagorice.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

Visele lui Einstein

0Visele lui Einstein recenzie
Autor: Alan Lightman
Rating: Visele lui Einstein rating - recenzii carti şi jumătate
Editura: Humanitas
Anul apariţiei: 2005
Traducător: Sorin Paliga
148 pagini
ISBN:973-50-1079-8

"Este păcat să îi fac recenzie", am conchis după ce m-am întrebat vreme îndelungată de ce nu îmi vine să scriu nimic despre această carte, care a câştigat un loc printre cele mai dragi lecturi ale mele. Este păcat să încerci să descrii delicatul, nu faci decât să îl îngreunezi şi să îi negi astfel condiţia de delicat. Or, ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit la Visele lui Einstein este suflul de prospeţime şi candoare pe care îl aduce, pagină cu pagină. Este păcat să continuaţi să citiţi mai departe, mai bine daţi fuga şi luaţi cartea. Este micuţă, fragilă, sociabilă (deşi cu caracter vădit introvert), se va lăsa însă citită în câteva ore, fiindcă îi fac plăcere conversaţiile intime, la umbra unui ceai şi tihna unei seri de iarnă.

Alan Lightman este fizician. Poate această afirmaţie ar fi avut mai mult efect dacă aş fi menţionat înainte că, în ciuda titlului, cartea nu este despre fizică. Aşa, deci: "Visele lui Einstein" este o carte despre... [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro