bookblog.ro

NU, nu suntem stăpânii naturii

Titlu: În inima mării
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 368
ISBN: 9786068723525
Cumpara cartea

Deseori avem impresia că putem controla tot. Că tehnologia și inteligența noastră ne duc departe. Și că nimic nu ne stă în cale. Considerăm că suntem stăpânii naturii și că putem face orice.

Însă toată această pseudo-atotputernicie dispare complet în momentul în care au loc dezastre naturale, când stihiile se dezlănțuie sau când vietățile își arată forța brută.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Și americanii au emigrat… în URSS

Titlu: Abandonații
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 640
ISBN: 978-606-8623-04-7
Cumpara cartea

„În primăvara lui 1933, Fred Beal a făcut o a doua călătorie, de data aceasta la o cooperativă ucraineană de producție de lângă satul Cehuiev […] Pe marginea drumului, sindicalistul născut în Massachusetts a zărit un cal mort încă înhămat la căruță; un bărbat, mort și el, ținea frâiele. Străbătând un sat pustiu, Beal a văzut într-o colibă țărănească un bărbat mort stând lângă cuptor: „Stătea sprijinit cu spatele de zid, era țeapăn și se holba la noi cu ochii săi duși de pe lume.„ Pe ușa unei alte case din sat, cineva scrisese: „Dumnezeu să-i binecuvânteze pe cei care intră aici și să nu sufere niciodată ce am suferit noi.„ în casă, doi bărați și un copil zăceau morți alături de icoana familiei. Întors în America, Fred Beal nu a găsit, în ciuda relațiilor sale din sferele radicale, decât un ziar dispus să-i publice povestea despre foametea care făcuse cinci milioane de victime [în Ucraina]. Ziarul socialist Jewish Daily Forward din New York i-a publicat mărturia în idiș.”

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Cele mai cunoscute asasinate din istoria modernă

Titlu: CIA și asasinarea celor doi Kennedy. Cum și de ce au conspirat agenții SUA să-i asasineze pe JFK și RFK
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 468
ISBN: 978-973-135-834-5
Cumpara cartea

„Obiectul acestei cărți este să descopere, cu ajutorul științei medico-legale și a altor surse, adevărata identitate a indivizilor responsabili de aceste asasinate îngrozitoare. În urma unei anchete, în urma studierii celor care aveau suficiente motive, mijloace și ocazia s-o facă, am ajuns la concluzia că un singur grup întrunește aceste criterii: agenții CIA Richard Helms și James Angleton, în fruntea echipei lor de criminali conspiratori și alți mafioți. Povestea lor va fi depănată în capitolele următoare.” [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro