bookblog.ro

Leadership

Titlu: Leadership
Autor:
Rating:
Editura:
Traducere:
Numar pagini: 375
ISBN: 978-973-8060-85-3


“Şiiii... iată-ne ajunşi din nou la oameni”. Dacă aş vrea să fiu foarte concisă asta ar fi tot ce aş scrie despre cartea lui Manfred Kets de Vries. Ai spune că după atâtea lucrări, studii, cărţi şi citate motivaţionale, managerii/ liderii au înţeles că nu există organizaţie fără oameni. Ai spune, la fel, că după cele menţionate mai sus, liderii şi-au dat seama că nu poţi conduce bazându-te numai pe sisteme, cifre, rapoarte şi statistici şi că pentru a fi buni conducători trebuie mai întâi să fie exact ceea ce încearcă să evite cei mai mulţi dintre ei: oameni.

Dar de Vries ştie că unii se lasă convinşi mai greu aşa că “îşi alege ca punct de atac interfaţa dintre managementul internaţional, psihanaliză, psihoterapie, teoria cognitivă şi psihiatria dinamică”. Dacă încă credeţi că e un fleac, chiar şi după aceste cuvinte care îţi sar în ochi de pe prima pagină a cărţii, va mai spun că însuşi autorul spune că urmează să citim un John Maynard Keynes cu a sa “stiinţă dezolantă” combinat cu “imposibila profesiune” a lui Freud.

[Citește mai departe pe dazzle.ro]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Einstein şi arta de a naviga

0Spune

Probabil că ştiţi şi voi cum e de cele mai multe ori la noi: managerul-proprietar al afacerii conduce toată firma, ia decizii, mai face şi câte o angajare, identifică probleme, găseşte soluţii, face planuri, apoi dă comenzi, iar angajaţii se supun. Adică avem unul dintre cele mai puţin eficiente modele de management. Probabil că este chiar mai ineficient decât modelul în care managerul este pus acolo doar de formă, din cauză că era nevoie de încă o persoană pe scara ierarhică, în timp ce angajaţii se descurcă cum pot mai bine.

Dacă însă eşti manager şi îţi dai seama că ai apucat-o pe drumul de mai sus, cursul acesta de leadership modern îţi va fi foarte de folos. La fel cum îţi va fi şi dacă ai fost promovat şi de o lună- două nu prea îţi dai seama ce trebuie să faci în noul post. Cred, de fapt, că primul pas important este să îţi dai seama că “director” nu înseamnă neapărat “administrator” ci în mare măsură înseamnă “lider”.

Şi trebuie să recunosc că nu am mai văzut o modalitate de genul celei pe care o folosesc Anne de Graaf şi Klaas Kunst pentru a preda leadership-ul, influenţaţi fiind, probabil, de bogata lor experienţă în Analiză Tranzacţională.

[Citeşte continuarea pe dazzle.ro]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro