bookblog.ro

---

Biscuiţi, brioşe, ceai şi… cărţi -3 recomandări

Scris de • 14 June 2011 • in categoria Unde citim?

Discutam la început de toamnă despre 5 locuri din Bucureşti unde poţi savura o carte bună. Am primit după publicarea articolului o întrebare foarte simpatică de la o prietenă bună de-ale mele. Ei, lui R., îi place să savureze lângă lectura în discuţie o ceaşcă de ceai aromat şi nişte biscuiţi de casă delicioşi sau ceva similar. Şi aparent, R. nu găsise în Bucureşti localuri unde deserturile de casă, ceainicele aburinde şi lecturile ei pline de miez să se împletească cu succes. Aşa că am decis să îi vin cât de curând în ajutor. Cum iarna nu m-a îmbiat până acum spre acest pas de creativitate, a fost nevoie să vină primăvara pentru a reuşi să realizez această selecţie. Rezultatul însă sper să fie pe măsură şi propunerile mele pline de savoare. Iată 3 localuri unde cu siguranţă nici voi, nici R., nu veţi fi dezamăgiţi dacă veţi merge să încercaţi un desert de casă, fie că este negresă cu mure sau biscuitei cu lavandă, şi o cană de rooibos vanilla sau ciocolată caldă cu mentă.

Un ceai în grădina ceainăriei Cinci, dulceaţă de casă cu biscuiţi şi... un roman de aventuri?


Întotdeauna am asociat lectura unei cărţi de aventuri cu o bancă în parc sau cu un spaţiu deschis ce te îmbie să visezi şi să te desfăşori. Prin urmare, ceainăria Cinci şi iatacul colorat din mijlocul grădinii ei par a fi spaţiul ideal pentru o astfel de lectură captivantă, departe de zgomotul Centrului Vechi al capitalei şi de zăpuşeala verii. Ca să fie în ton cu adrenalina lecturii, poţi cere un ceai Şapte Samurai făcut din ceai verde japonez Sencha, bucăţi de ananas, mango, papaya, cocos şi bucăţele de ciocolată, vanilie şi cacao sau un Magic Tea cu ceai negru, bucăţi de zmeură şi mango, petale de trandafir şi cocos. Iar alături de acesta, un castronel cu 2 sortimente de biscuiţi şi un recipient cu dulceaţa de vişine cred că ar merge la fix.

Ceainăria Cinci se află în zona Unirii, în spatele Mitropoliei, pe strada Olimpului la numărul 13, în curtea hostelului Doors.

O clipă de Serendipity Coffee & Tea cu turtă dulce şi dulceaţa de trandafiri şi aroma de roman autobiografic

Ceai parfumat, turtă dulce şi dulceaţă de casă. Asta este promisiunea îmbietoare cu care eşti întâmpinat în Serendipity Coffee & Tea. Iar când ceaiul este rooibos Sweet Cherry cu muguri de iarbă neagră şi bucăţi de cireşe, biscuiţii sunt cu mere, stafide şi scorţişoară şi dulceaţa, iar dulceaţa este de trandafiri, ce ar merge mai bine decât un roman autobiografic?! Mai ales în momentul în care toate pot fi savurate pe îndelete în grădina ceainăriei din acest colţ liniştit, deşi central, de capitală. Grădina arată cu adevărat îmbietor, este foarte intimă, iar printre gardul de bambus şi floricele, nişte leagăne, balansoare şi un căţel ne aşteaptă deosebit de primitori şi jucăuşi să ne facem apariţia în localul pe care îl păzesc.

Dacă vreţi să vă liniştiţi la un ceai sau altă băutură caldă în Serendipity Coffee & Tea, adresa ceainăriei este str. Dumbrava Roşie nr. 12, în zona Grădina Icoanei - Parcul Ioanid, lângă Centrul Cultural American.

Green Tea cu migdale, biscuiţi de casă cu lavandă, brownies cu mure... şi un roman clasic?


Bine, ok, poate nu eşti genul romantic. Dar nu poţi spune că o porţie de biscuiţi de casă cu lavandă şi un ceai rooibos Marzipan with Nut nu te-ar putea îmbia către o lectură din vremurile de demult, către o poveste romantică sau către o nuvelă cu inspiraţie din vremurile copilăriei. În Green Tea veţi găsi de fiecare dată preparate delicioase de casă pentru desert sau pentru a vă potoli puţin foamea. Şi le veţi putea asezona cu muzică franţuzească de pe fundal, cu servirea plăcută, cu liniştea şi discreţia pe care le veţi găsi aici şi cu priveliştea minunată a florilor din grădină.

Ceainăria Green Tea poate fi găsită la adresa str. Dr. Burghelea nr.24, în zona Călăraşi - Hala Traian.

Sunt deja convinsă că v-am deschis apetitul atât pentru lectură, cât şi pentru o porţie de biscuiţi aromaţi serviţi lângă o cană de ceai şi o dulceaţă de nuci verzi la umbra unui copac, printre razele de soare. Aşa că, mai bine decât să staţi cu ochii în laptop să citiţi, ce-ar fi dacă aţi da o fugă până în Green Tea, Serendipity Coffee&Tea sau Cinci? Sunt convinsă că toate cele 3 ceainării vă aşteaptă cu braţele deschise pe această vreme frumoasă.

Scris de Magda Georgescu - raluk.ro

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro