bookblog.ro

---

Recomandări de week-end

Scris de • 19 February 2016 • in categoria Recomadari de week-end

Când știi că începe week-end-ul? Când începi să te gândești la ce cărți să citești :). Vă propunem două călătorii pentru sfârșitul acesta de săptămână: una în lumea ficțiunii, cealaltă într-o poveste reală, dar la fel de fascinantă.

amantul-japonez_1_fullsizeAmantul japonez de Isabel Allende  - Dacă în acest week-end sunteți într-o dispoziție romantică, Amantul Japonez vă dezvăluie treptat o dublă poveste de dragoste, la distanță de mai bine de jumaătate de secol. Irina Bazili este tânăra îngrijitoare carismatică a Almei Belasco, la azilul de bătrâni Lark House. Trecutul ei e un secret la fel de bine păzit ca și al bătrânei doamne. Fascinată de personalitatea Almei, Irina reușește, cu ajutorul nepotului acesteia, Seth, să descopere o frumoasă poveste de iubire interzisă, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Treptat devine însă limpede că povestea nu s-a încheiat niciodată, pentru că dragostea nu are vârstă, și Irina însăși hotărăște să îi dea o șansă atragătorului Seth.

 

jacqueline-bouvier-kennedy-onassis-povestea-nespusa_1_fullsizeJacqueline Bouvier Kennedy Onassis. Povestea nespusă de Barbara Leaming - Cu măiestrie și sensibilitate, biografia scrisă de Barbara Leaming explorează lumea aparent magică a tinereții lui Jackie, căsătoria ca de poveste cu un senator și candidat la președinție bogat și atrăgător, și transformarea ei uimitoare într-o soție abilă de politician și o Primă Doamnă unică. Felul cum tânăra femeie a respins hotărât ideea unei „căsătorii sigure”, ca soție a vreunui bărbat remarcabil din punct de vedere social dar absolut predictibil, a condus-o catre JFK și, în timp, către faima internațională. Însă trauma asasinprii soțului avea să-i dăuneze mai mult decât s-a știut. Până acum.

 

 

 





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro