bookblog.ro

---

De ce e mai bine să schimbi scutecele pampers (P)

Scris de • 26 June 2017 • in categoria Altele

Că le place să o recunoască sau nu, proaspeții tătici nu așteaptă tocmai nerăbdători momentul schimbatului scutecului pampers și sunt îngroziți de el încă de dinaintea nașterii bebelușului. Preferă să paseze responsabilitatea mamei sau oricărui alt om aflat prin preajmă.

Pentru aceștia, am pregătit o listă de lucruri interesante despre scutecele pampers, pentru a le demonstra faptul că, în trecut, era foarte dificil să schimbi bebelușul și că nu au niciun motiv să mai fugă de acest moment, ba chiar trebuie să ofere, din când în când, o mână de ajutor:

1 Marion Donovan a inventat scutecele pampers de unică folosință, în 1949, nemulțumită fiind de cele din material textile, pe care trebuia să le spele după fiecare utilizare. Primul material folosit de ea: perdeaua de duș. Invenția ei a reprezentat punctul de plecare pentru scutecele de astăzi, astfel ca Marion a primit 4 brevete pentru descoperirea ei, inclusiv unul pentru folosirea capselor de plastic ce au înlocuit acele de siguranță și care erau foarte periculoase, atât pentru copil, cât și pentru părinți.

2 Vei schimba copilul de cel puțin 4.700 de ori înainte ca acesta să fi învățat să facă la oliță. Pare un număr cam mare pentru munca unei singure persoane, nu e așa?

3 În secolul 17 era crezut faptul că urina are proprietăți dezinfectante și, astfel, în loc să fie spălate scutecele, acestea erau pur și simplu puse la uscat în fața focului. Și, în loc să fie spălați bebelușii în acel moment, erau dați doar cu rășină de copac încălzită. Astfel a apărut pudra pentru copii din zilele noastre.

4 Părinții din 1949 erau încurajați să își învețe bebelușii să facă la oliță la puțin timp după naștere.

5 Tot în secolul 17, bebelușii erau ținui într-un tricou din fibre de in, aveau o centură mare pentru a-i susține, un scutec pampers realizat dintr-un șervet de masă și erau înveliți și strânși în ceva mare pentru a-și ține mâinile pe lângă corp. Drept rezultat, a existat o întreagă generație de copii imobili.

6 Primele automate cu scutece și-au făcut debutul la Disneyland, în California, în 1989. Ideea i-a aparținut lui Cathy Leogrande, mama a doi copii, care s-a confruntat cu necesitatea unui scutec pampers pe care nu l-a avut însă la îndemână. A fost un real success. Automatele Happy Babies erau proiectate pentru a oferi un scutec de unică folosință, un șervețel umed și un sac de plastic în care să arunci scutecul după folosire.

7 În anul 1961, 90% dintre copii erau învățați să facă la oliță până să împlinească 2 ani. Astăzi, doar 4% dintre copii știu să facă acest lucru până la 2 ani și jumatate, 60% până la vârsta de 3 ani, 88% până la 3 ani și jumătate și 98% până la vârsta de 4 ani.

8 Scutecele pampers au fost menționate în cultura egiptenilor, aztecilor și romanilor. Se spune că primul scutec ar fi fost folosit când Adam și Eva au avut primul copil.

La Noriel, poți să descoperi o mulțime de modele de scutece pentru bebeluși: Pampers, Noriel Bebe, Happy și multe alte brand-uri te așteaptă cu prețuri speciale și modele variate, în funcție de vârsta celui mic. La Noriel, poți să profiți de prețuri excelente și la multe alte produse pentru bebeluși, esențiale pentru acesta mai ales în primul an de viață.

 

 





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro