bookblog.ro

---

5 cărți apărute în 2017 pe care merită să le citești! (P)

Scris de • 11 January 2018 • in categoria Altele

E vremea bilanțului literar pentru anul 2017, să facem un tur de bibliotecă și să vedem ce a avut mai bun anul care a trecut. Din fericire ne-am putut bucura de o mulțime de cărți minunate apărute de-a lungul celor 12 luni, și dintre ele am ales de pe libmag.ro  5 titluri care ne-au mers nouă la suflet.

Voi ce cărți ați ales în 2017?

1 „50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile”, în selecția lui David H. Lowenherz. Cartea cuprinde epistole de amor semante de celebrități din numeroase domenii, de la Mozart, la Bonaparte și am ales să o includem în această listă pentru că e o carte nemuritoare pe care o poți răsfoi iar și iar, de căte ori dorești. Ca să nu mai spunem că ridicăm colțul vălului ce acoperă intimitatea secolelor trecute.

2 „Povestea fetiței pierdute” de Elena Ferrante (editura Pandora M, citește recenzia) – Volumul final al tetralogiei napolitane nu i-a dezamăgit pe fanii Elenei Ferrante, miile de cititori din toată lumea care au urmărit cu sufletul la gură aventurile celor două prietene, Elena și Lila. În 2017 am putut afla finalul relației lor zbuciumate, dar nu și în favoarea cui se înclină balanța, autoarea reușind să ofere încă o lecție de viață în acest ultim volum: despre cum, odată cu trecerea timpului, granițele se estompează și distincția dintre bine și rău devine din ce în ce mai greu de făcut.

3Omon Ra” de Viktor Pelevin (editura Curtea Veche) – O apariție pentru cititorii cu apetență pentru fantastic. Apreciatul scriitor rus continuă tradiția absurdului și a grotescului care pleacă de la Gogol și Bulgakov: cum se împletește dorința băiețelului Omon de a explora spațiul cu propaganda comunistă și ce trebuie el să sacrifice pentru a-și atinge visul?

4Born to Run” de Bruce Springsteen (editura Polirom) – Autobiografia lui Bruce Springsteen nu are cum să treacă neobservată printre cărțile anului 2017. Celebrul muzician cu o carieră de câteva decenii în spate te lasă să afli povestea vieții lui și să înțelegi cum au apărut melodii faimoase precum  „Born in the USA”, „The Rising”, „The Ghost of Tom Joad” etc., totul spus cu lirismul pe care îl auzim și în versurile căntecelor compuse de el.

5Acuzația” de Bandi (editura Polirom) – O apariție editorială care ridică vălul de pe ceea ce înseamnă viața cotidiană în Coreea de Nord. Șase proze care prezintă absurdul unui regim care vede și știe tot și care te va pedepsi chiar dacă tu nu știi că ai greșit, dar și despre cum viața interioară continuă să se dezvolte în taină, ascunsă până și de văzul celor mai apropiați oameni.

 

Pe Libmag.ro poți găsi peste 5.000 de titluri la cele mai bune prețuri. Dar și promoții tematice organizate săptămânal și oferte pentru cele mai noi apariții editoriale. Totul conform crezului: Pentru a promova arta și cultura, cărțile trebuie să fie accesibile publicului larg.

Bucură-te de ofertele Libmag.ro de oriunde din țară.





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro