bookblog.ro

Antidot al singurătății sau în căutarea unei fericiri de-o viață

Scris de • 27 December 2017 • in categoria

Titlu: Sfârșitul singurătății
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2017
Traducere:
Numar pagini: 320
ISBN: 978-973-46-6622-5
Cumpara cartea

Timpule, pleacă în zbor,

ia-mă și pe mine cu tine

Romanul Sfârșitul singurătății semnat de Benedict Wells reprezintă o compilație spirituală de istorii umane, împletite într-un destin tragic. Trei frați despărțiți de soartă și aruncați în vâltoarea unei maturități forțate: Jules, Marty și Liz sunt trei copiii total diferiți care traversează nefericirea lor în cel mai divers mod.

Viața lor se împarte între regăsirea propriului drum și eliberarea din mrejele durerii, care i-a îmbrățișat de timpuriu. Amintirile lor și senzațiile lor temporale se împletesc într-un întreg, frații ținând unii la alții, în ciuda dificultăților pe care le întâlnesc în calea existenței lor. Pasajele emotive sunt scrise la rece, subliniind faptele uzuale, care definesc parcursul relațiilor dintre cei trei:

„Aprind lumina. Fratele meu mi-a adus un album foto și două romane, așa cum i-am cerut: Cum zboară timpul, de A.N.Romanov și Blândețea nopții, de F. Scott Fitzgerald. Le-am citit pe amândouă de mai multe ori și mă opresc la tot pasul la scenele și descrierile mele preferate.” Vedem din acest fragment că cele mai dificile momente se consumă pentru frați în proporții și în ritmuri diferite, senzațiile lor se intersectează în momente de restriște.

Viețile lor se încrucișează și cu personaje secundare, complementare lor, așa cum este Alva, prietena misterioară a lui Jules și unica sa tovarășă. Vorbele ei sunt adeseori un răspuns elocint la frământările lui Jules, care, pe bună dreptate, poate fi considerat un bărbat în devenire. „Eu: Mă omoară să fiu tot timpul singur. Alva: Da, însă antidotul pentru singurătate nu e o relație cu o persoană oarecare, pe care nici măcar n-ai ales-o în mod conștient. Antidotul e sentimentul de siguranță.”

Cartea lui Benedict Wells este tulburătoare, cu pasaje calde, tandre, uneori încărcate de nostalgie și tristețe. Fiecare erou luptă pentru a se încadra în propriile și străinele așteptări față de realizarea Eu-lui lăuntric.

  • Plusuri

    Descrierile minunate ale sentimentelor umane.
    Pesonajele construite într-o manieră logică, concludentă, cu expectative temporale.
    Istoria este bine definită, congruentă, emoțională, dar și echilibrată.
    Fluiditatea textului, care decurge logic între istoriile celor trei frați.

  • Recomandari

    Dacă sunteți în căutarea unei lecturi minunate, pentru vacanța de iarnă, cartea lui Wells o să vă umple timpul cu o istorie de viață caldă și atât de simplă

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro