bookblog.ro

Caut magie, găsesc istorie

Scris de • 6 December 2019 • in categoria

Titlu: The Book of Celtic Magic: Transformative Teachings from the Cauldron of Awen
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 360
ISBN: 9780738737058
Cumpara cartea

Relația cu ocultul și magia, în forma ei lipsită de ludicul circului sau actelor de iluzionism din cadrul spectacolelor, a fost mereu una echidistantă. Adică m-am ținut la marginea ei, privind cu admirație spre partea spirituală și cu frică spre partea practică a incantațiilor sau ritualurilor magice. Pe principiul nu te pune cu ce poate să te trosnească!

De-a lungul anilor, prin intermediul cărților cu temă fantasy mi-am domolit partea de frică și am deschis ceva mai mult fereastra spre curiozitate. Așa se face că în toamna acestui an am început să caut un pic mai multe detalii despre Mabon, All Hallow’s Eve și locul de origine al multor sărbători păgâne.

Iar în căutarea mea de a înțelege toate astea m-am îndreptat spre prima zonă care m-a fascinat cu adevărat – cultura și magia celtică. În fond, comuniunea cu natura și magia bazată în lumea vegetală și animală nu are cum să fie atât de creepy, nu?

Ce mi-a picat în mână? The Book of Celtic Magic: Transformative Teachings from the Cauldron of Awen de Kristoffer Hughes.

Ce mă așteptam să fie? Păi, o carte de vrăji și incantații aparținând celților.

Ce e de fapt? O explorare a miturilor și magiei din Wales, cu prezentări ale zeilor și zeițelor, a lumii spiritelor care stă la baza magiei druizilor. Deci mai puțin bruhaha și Harry Potter și mai multă istorie și simbolistică a unei culturi adânc înrădăcinate în miturile englezești.

Descrierile cărții vorbesc de lucrul cu vrăji, conjurații și invocații și da, există și această parte care raportată la totalul volumului pare insignifiantă comparativ cu lecția de înțelegere a magiei celtice, a ritualurilor și a învățăturilor cu care vine la pachet și care transcend zona ezoterică.

Partea care mi-a plăcut cel mai mult a fost dedicată însoțitorilor magiei celtice și anume zeitățile, rolul pe care îl joacă, dar mai ales partea de legendă și folclor din jurul lor. În Mabon și Modron am regăsit mitul fiului pierdut și regăsit care, asemeni sărbătorii păgâne pe care o patronează, vorbește despre abundență. Rhiannon, Cerridwen, Llyr și Braint sunt doar câteva dintre zeii și vrăjitoarele care apar în paginile cărții.

Și dacă ar fi să citiți doar un capitol atunci vi-l recomand pe cel dedicat lui Efnysien și Nisien, cunoscuți și ca umbra și lumina din noi. Așa cum spuneam și în titlu, mă așteptam la magie și incantații și în loc am găsit altceva - o lecție de psihologie, despre acceptare a celor mai întunecate și puțin iubite părți din noi, de care avem nevoie pentru a exista în armonie cu partea ușoară și frumoasă a sinelui nostru. Pe lângă asta, drept bonus, cartea este un exercițiu de conștientizare și free flow writing prin care exorcizăm și binele și răul și le eliberam din strânsoarea sufletului.

Așa că dacă vă doriți un mix de istorie, filosofie și ritualuri, ați nimerit bine cu această carte!

  • Plusuri

    Accentul pe partea istorică, mitologică în detrimentul ritualurilor.

  • Recomandari

    Celor care nu se grăbesc să judece o carte după titlu și care-și doresc mai mult decât o rețetă de pus în practică de lună plină.

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro