bookblog.ro

---

TRADO, de Svetlana Cârstean și Athena Farrokhzad, se lansează la București, Sibiu și Brașov

Scris de • 23 November 2016 • in categoria Stiri

TRADO, cartea scrisă de Svetlana Cârstean și Athena Farrokhzad, publicată în Suedia la începutul anului, apare la editura Nemira și se lansează în cadrul unui turneu cu cele două autoare.

Turneul de lansare:

București, miercuri 23 noiembrie, de la 19.30 lansare de carte la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (prezintă Bogdan Ghiu).

Brașov, joi 24 noiembrie, la librăria Okian, de la 16.00 întâlnire cu studenții moderată de Adrian Lăcătuș și de la 18.00 lansare de carte (prezintă Caius Dobrescu).

Sibiu, vineri 25 noiembrie, de la 18.00, lansare de carte la librăria Habitus (prezintă Teodora Coman).

București, sâmbătă 26 noiembrie Five o’clock Tea&Book signing, de la 17.00, la Anthony Frost English Bookshop.

Turneul este sprijinit de Ambasada Suediei în România.

Volumul Trado a fost lansat în Suedia în aprilie 2016, în cadrul unui turneu de nouă zile, de-a lungul căruia autoarele, Athena Farrokhzad și Svetlana Cârstean au susținut zece lecturi publice și dezbateri, în Stockholm, Umeå, Uppsala, Göteborg și Malmö. Cartea a beneficiat de zeci de cronici, iar turneul a fost însoțit de apariții la televiziunea națională și la radioul suedez. S-a spus că este o carte revoluționară, care schimbă paradigma.

Trado este o carte sub formă de triptic, ce include în interior trei cărți diferite: cartea de poeme a Athenei Farrokhzad, cartea de poeme a Svetlanei Cârstean, care include și câteva texte din volumul Gravitație, precum și o a treia carte, eseul comun despre trădare, traducere, scris și iubire.

Athena Farrokhzad și Svetlana Cârstean s-au întâlnit în aprilie 2012, la Biskops Arnö, în cadrul unui atelier de traducere de poezie, organizat de către ICR Stockholm, Și-au tradus apoi reciproc cărțile de debut, Vitsvit și Floarea de menghină, traduceri care au fost publicate în România, respectiv în Suedia, în 2013.

 





Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Malin spune:

    Okian le are disponibile si online sau doar in librarie?

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro