bookblog.ro

---

NOUTĂȚI Bookfest 2018: Grupul Editorial ALL, editura Litera, editura Cartea Copiilor  (2)

Scris de • 24 May 2018 • in categoria Stiri

Continuăm articolele despre noutățile pe care le veți găsi anul acesta la Bookfest cu informații de la Grupul Editorial ALL, editura Litera, editura Cartea Copiilor.

Și nu uitați: ediția Bookfest cu numărul XIII va avea loc în perioada 30 mai – 3 iunie 2018 în pavilionul B2 de la Romexpo!

 

Grupul Editorial ALL

Vă așteaptă cu reduceri de până la 80%, noutăți editoriale pentru toate vârstele, lansări și cadouri dulci pentru cititori.

Pisicile războinice. Noua profeție își așteaptă cititorii cu cea de-a XI-a carte, Amurg. Curajul și istețimea pisicilor sunt încă o dată puse la grea încercare, miza fiind chiar supraviețuirea clanurilor. Fanii seriei vor descoperi, alături de personajele îndrăgite, pericolele ascunse, dar și surprizele fantastice ale unei lumi necunoscute. Micuții cititori pasionați de seria de romane Fantasy Pisicile războinice vor pătrunde în universul personajelor preferate prin intermediul unui spațiu special amenajat în standul ALL, pe toată perioada târgului. Sunt invitați apoi să posteze pe Facebook fotografiile realizate cu ajutorul accesoriilor personalizate, folosind hashtagul #pisicilerăzboinice, pentru a intra în cursa pentru primele două volume din seria Fantasy Foxcraft, de Inbali Iserles.

Romanul Perfecți, cel de-al doilea volum al seriei Defecți, de Cecelia Ahern, continuă aventurile lui Celestine North, eroina declarată „cea mai defectă persoană din țară”. Adresându-se publicului YOUNG ADULT, cele două romane înfățișează o societate distopică, în care perfecțiunea este obligatorie.

Volumul Ecaterina cea Mare. Portretul unei femei prezintă un portret sensibil și complex nu doar al unei gigantice personalități din istoria Rusiei, ci și al unei femei în carne și oase.  Aceasta este a doua carte din monumentala trilogie pe care renumitul istoric american Robert K. Massie, laureat al Premiului Pulitzer, a dedicat-o familiei imperiale a Romanovilor.

Gena. O istorie fascinantă reprezintă, de fapt, povestea uneia dintre cele mai puternice și mai primejdioase idei din lumea științei, spusă cu măiestrie de Siddhartha Mukherjee, autor distins cu Premiul Pulitzer. Genetica a marcat definitiv evoluția biologiei și a medicinei moderne.

Grant. Atlas de anatomie este cea mai nouă apariție din portofoliul de carte medicală al Editurii ALL. Volumul conține referințe vizuale uimitoare și informații de o relevanță clinică incontestabilă, adresându-se deopotrivă studenților și tuturor profesioniștilor din domeniul medical.

 

Editura Litera

Ordinea de zi de Éric Vuillard, volumul care a câștigat Premiul Goncourt 201. „O capodoperă de mici dimensiuni în care Éric Vuillard disecă minuțios contextul care le-a permis naziștilor să anexeze Austria în 1938. (...) Vuillard este un maestru al demistificării care nu lasă nimic în umbră. Nu se arată deferent decât față de limba franceză, pe care o slujește cu o ironie caustică și o grație rară.” Le Nouvel Obs

Lansarea volumului va avea loc sâmbătă, 2 iunie, de la ora 12:30. Invitați: Laura Câlțea (Blogul unei cititoare de cursă lungă), Stéphane Cesari (Consilier-Ajunct pentru Cooperare şi Acţiune Culturală, Ataşat pentru Cooperare, Institutul Francez), Marius Constantinescu (Scriitor, Jurnalist Cultural TVR), Bedros Horasangian (Scriitor, Critic literar), Justina Bandol (Traducător, Moderator)
Drumul spre casă, de Yaa Gyasi, National Book Critics Circle Award Pentru Debut 2016 și Pen/Hemingway Award 2017. Ghana, secolul al optsprezecelea. Două surori vitrege se nasc în sate diferite, fără ca vreuna să ştie de existenţa celeilalte. Una din ele se va căsători cu un englez şi va duc e o viaţă confortabilă la Castelul Cape Coast. Cealaltă va fi capturată într-un raid care are loc în satul ei, închisă în acelaşi castel şi vândută ca sclavă. Drumul spre casă urmăreşte vieţile paralele ale acestor surori şi ale descendenţilor lor, de-a lungul a opt generaţii: de la Coasta de Aur la plantaţiile din Mississippi, de la Războiul Civil american până la epoca jazzului în Harlem.

Lansarea va avea loc sâmbătă, 2 iunie, de la ora, 16:30. Invitați: Anca Peiu (Profesor Universitar), Bedros Horasangian (Scriitor, Critic literar), Justina Bandol (Traducător, Moderator).

Omul suspendat, de Saul Bellow  - Aşteptând să fie recrutat în armată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Joseph şi-a dat demisia şi s-a pregătit cu grijă pentru plecarea pe front. Când o serie de încurcături birocratice întârzie încorporarea sa, el se găseşte în situaţia de a nu avea nimic mai bun de făcut decât să-şi piardă vremea cu lucruri mărunte. Omul suspendat reprezintă jurnalul său, o extraordinară relatare a rătăcirilor sale neliniştite pe străzile oraşului Chicago, a gândurilor sale despre trecut, a reacţiei sale psihologice faţă de inactivitatea sa, în vreme ce războiul se dezlănţuie în întreaga lume, şi a observaţiilor sale asupra libertăţii de a alege.

Lansarea va avea loc, sâmbătă, 2 iunie, de la ora 14:00. Invitați: Bogdan Lefter (Sociolog, Profesor universitar), Bedros Horasangian (Scriitor, Critic literar), Justina Bandol (Traducător, moderator).

Răul, de Jan Guillou - Suedia, anii '50. Erik este un adolescent de paisprezece ani, victimă a unui tată sadic şi violent care îl bate folosindu-se de orice pretext. Violenţa naşte violenţă şi, la gimnaziu, Erik este şeful unei bande de bătăuşi care îi terorizează pe elevi şi organizează o serie de activităţi ilicite; când situaţia se precipită, Erik este exmatriculat. Înainte ca tatăl să afle despre incident şi să dezlănţuie iadul, mama reuşeşte să-l trimită pe Erik la o şcoală privată, care se dovedeşte a fi un mediu mai brutal şi mai rasist decât vechiul său gimnaziu, o şcoală guvernată de un sistem de reguli şi pedepse la fel de crude precum cele ale tatălui său.

Mica enciclopedie Ikigai. Metoda japoneză de descoperire a scopului în viață, de Ken Mogi - Japonezii vorbesc despre Ikigai ca despre „Un motiv de a te trezi dimineața”. Este un motiv pentru păstrarea entuziasmului de a trăi, fie că ești om de serviciu în faimosul tren de viteză Shinkansen, proaspătă mamă sau chef la un restaurant specializat în sushi, cu stele Michelin. Dar cum îți găsești propriul ikigai?
Un spion de miliarde, de David E. Hoffman  - La apogeul Războiului Rece, în cel mai periculos moment în care te-ai fi putut afla în Uniunea Sovietică, într-o seară, în timp ce șeful stației CIA la Moscova își umplea rezervorul cu benzină, un străin s-a apropiat de el și i-a lăsat un bilet în mașină. Temându-se de o capcană a KGB, americanul a ignorat această mișcare de deschidere. Dar bărbatul se hotărâse. Tentativele sale de a stabili contacte cu CIA aveau să fie refuzate de patru ori, înainte de a le face cadou un plic al cărui conținut avea să șocheze serviciile secrete americane.

Zile fără sfârșit, de Sebastian Barry - În vârstă de doar șaptesprezece ani, supraviețuitor al foametei din Irlanda, Thomas McNulty se înrolează în armata Statelor Unite ale Americii în anii 1850. Împreună cu camaradul său de arme, John Cole, Thomas va lupta în războaiele împotriva indienilor sioux și yurok și, în cele din urmă, în Războiul Civil. Marcate de greutăți înfricoșătoare, aceste zile li se par bărbaților extraordinar de intense, în ciuda ororilor la care sunt martori și la care iau parte.

Litera Mică

Povești de seară pentru fete rebele 2 - Continuarea senzaționalului bestseller New York Times care le inspiră pe fetele din întreaga lume să-și urmeze visurile, să țintească mai sus, să lupte cu hotărâre, Povești de seară pentru fete rebele 2 cuprinde o nouă serie de o sută de povestiri care aduc un omagiu unor femei extraordinare. De la Nefertiti la Beyoncé, de la Rosalind Franklin la J.K. Rowling, regine sau activiste, balerine sau avocate, femei pirat sau astronaut, specialiste în computere sau inventatoare – o alăturare încântătoare, promisiunea unei lumi cu posibilități infinite.

Lansarea volumului va avea loc vineri, 1 iunie, de la ora 17:00. Invitați: Daria Maria Câmpeanu (Blogger Daria, Prietenă cu cărțile), Monica Davidescu (Actriță), Justina Bandol ((Traducător, Moderator)

COLECȚIA MICUL ZEN: Motoraș, un iepuraș fără astâmpărNu mi-e somn!Mă relaxez cu Anda, micuța panda!Rina ursulina e furioasă. Micul Zen, o colecție de cărți despre starea de bine a celor mici. În această colecție veți găsi o serie de povești frumoase și liniștitoare, care vă vor oferi un moment de relaxare alături de copilul dumneavoastră și vă vor ajuta să îl învățați să își controleze emoțiile. Autoarea Louison Nielman este psiholog clinician, pasionată de diverse forme de meditație terapeutică, precum poveștile și sofrologia ludică.
Aventuri de la Ham Hotel-Pookie, Puiul Mamei, de Shelley Swanson Sateren și Deborah Melmon  - Alfie și sora lui geamănă, Alfreeda, îl așteaptă plini de nerăbdare pe Pookie, un terier Yorkshire micuț și tare drăgălaș. Dar Pookie nu e deloc nerăbdător să rămână la Ham Hotel și plânge încontinuu. În vreme ce Alfreeda insistă să-l trateze ca pe un bebeluș, Alfie e convins că singurul lucru de care are nevoie terierul e să stea o vreme printre băieți.
Pippa Piperaș și animalele, de Charlotte Habersack  - În „săptămâna animalelor de casă“, elevii trebuie să aducă la școală un animal și să-l prezinte în fața clasei. Emil, Olivia, Lucy și prietenii lor sunt în mare încurcătură: cum să aducă un animal dacă nu au acasă niciunul? Dar, când e vorba să-și ajute prietenii, Pippa are o mie de idei pe minut! Urmărește noile aventuri ale năzdrăvanei fetițe în volumul al doilea al seriei!
Nelly Rapp șiv, de Martin Widmark și Cristina Alvner  - În curând va fi lună plină, iar Ralf și Vanja, ajutoarele de la crescătoria de câini a lui Ing-Britt, se comportă foarte ciudat! Pe zi ce trece devin mai păroși și poartă tot timpul ochelari de soare: să fie oare vârcolaci? Nelly Rapp, agentul antimonștri nr. 10, și London, basetul ei credincios, trebuie să acționeze rapid, curajos și iscusit, înainte ca Ralf și Vanja să se transforme…
Fratele meu e supererou, de David Solomons - Luke stă cocoțat în casa din copac împreună cu fratele lui mai mare și la un moment dat coboară să meargă la baie. Când se întoarce, constată că fratele lui mai mare – care n-a citit în viața lui o carte cu benzi desenate –, capătă superputeri cu totul nemeritate pentru a salva nu unul, ci două universuri! Luke e SCANDALIZAT! Lui Zack nici măcar nu-i PLAC benzile desenate! Doar că există niște lumi de salvat, și CINEVA trebuie să se asigure că Zack va face față provocării. Mai ales că nici măcar nu vrea să poarte capă...!
Supernormal, de Greg James și Chris Smith  - Murph Cooper are o problemă! Noua școală la care l-a înscris mama lui e ultrasecretă, și... superciudată. Colegii lui pot ZBURA, pot CONTROLA NORII DE FUR TUNĂ, pot FACE SĂ APARĂ din senin căluți... Și toți vor să afle care este capacitatea extraordinară a lui Murph. Ei bine... îîî... de fapt, el NU ARE NICIUNA. La fel cum nu sunt nici răufăcători prin jur, cu mințile forfotind de planuri diabolice. Sau sunt? Ei bine, atunci... E momentul ca SUPERNORMALUL să devină supererou!
Prințesă sub acoperire, de Connie Glynnn - Îndrăgostită de basme, Lottie Pumpkin, o fată orfană dintr-un orășel de provincie, și-a dorit intotdeauna să fie o prințesă bună și curajoasă, asemenea eroinelor din poveștile ei preferate. În capătul celălalt al Europei, Ellie Wolf, prințesa rebelă a Maradovei, își împarte timpul între plictiseala vieții de la palat și escapadele sub acoperire în lumea adolescenților obișnuiți. Atunci când destinul le aduce în aceeași cameră la Rosewood Hall, una dintre cele mai prestigioase școli din Anglia, avantajele unui schimb de roluri par aproape de la sine înțelese.

Editura Cartea Copiilor

 

Roată, roată prin lumea toată, de Richard Scarry: În lumea sa cea veselă locuită de animale, Richard Scarry ne poartă pe toate continentele și ne invită să cunoaștem o mulțime de țări și orașe prin întâmplări pline de umor și ilustrații care abundă în detalii.

Sâmbătă, 2 iunie, de la 12:30 va avea loc o lectură, împreună cu copiii, din cartea „Roată, roată prin lumea toată” de Richard Scarry, în prezenţa traducătoarei Lavinia Branişte.

Lupul de nisip, de Åsa Lind, cu ilustraţii de Kristina Digman: Cartea ne propune să cunoaștem lumea unei fetițe din zilele noastre, Zackarina, care trăiește cu părinții săi undeva în Suedia, pe malul mării, și care descoperă într-o zi, pe plajă, un prieten neobișnuit - Lupul de Nisip.

Puii de bufniţă, de Martin Waddell, cu ilustraţii de Patrick Benson: Bufnițele sunt foarte gânditoare de felul lor. Chiar și puii de bufniță, cum sunt Nana, Nanu și Nic, se gândesc noaptea, în pădure, la multe lucruri în timp ce o așteaptă pe Mama Bufniță să se întoarcă acasă.

Mesajul secret, de Eric Carle: În seara dinainte de ziua sa de naștere, la culcare, Tim a găsit sub pernă un plic misterios. S-a ridicat mirat în vârful patului și l-a desfăcut. Înăuntru era un mesaj secret!”

Citește-i iepurașului tău, de Rosemary Wells: Cartea ne atrage atenţia asupra importanţei cititului împreună. Un copil are nevoie de o pădure de cuvinte pe care s-o cutreiere, de o mare de cuvinte în care să se scalde. Un copil are nevoie să i se citească. Să citiţi împreună 20 de minute pe zi e cel mai preţios cadou pe care i-l poţi face copilului tău.

Vineri, 1 iunie, la ora 15:00, va avea loc o lectură din cartea „Citeşte-i iepurașului tău” de Rosemary Wells. Lectura cărţii va fi realizată de Brandi Bates, fondatoarea asociației „Citim Împreună România”. La eveniment va mai participa poetul Florin Bican, cel care a tradus cartea în limba română.

Cei șapte papă-lapte, de Mary Ann Hoberman, cu ilustraţii de Marla Frazee: Cartea plină de umor descrie viața de familie şi relațiile dintre părinți și copii. Chiar dacă nu este totul mereu roz și lipsit de probleme, iubirea și bunătatea ne dau întotdeauna putere.

Basme africane, de Gcina Mhlophe, cu ilustraţii de Rachel Griffin: Această antologie cuprinde opt basme culese din toate colțurile fascinantului continent african.

 

 





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro