bookblog.ro

---

Intrebare

Scris de • 29 February 2008 • in categoria Anunturi

Cum va suna ideea de "lecturi publice" in Romania? V-ar interesa, ati participa? Cum ar trebui sa fie sau cum nu ar trebui sa fie? Votati si, mai ales, dati feedback.





Citeste cele 18 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. elle g. spune:

    lecturile publice suna bine. problema ar putea-o constitui faptul ca nu sintem obisnuiti cu astfel de lecturi publice, de aceea si unele reticente. de altfel cred ca lecturile publice nu sint pentru oricine. nu e un eveniment la care sa mergi cu clasa, doi cite doi, ca la teatru de papusi. te duci daca te intereseaza autorul, cartea, subiectul sau pur si simplu din curiozitate. cum nu ar trebui sa fie? formale, cu imbaj de lemn, cu soclu inaltat de insusi autor pe care sa se posteze confortabil. cum ar trebui sa fie? intime, calde, urmate de discutii si o cana fierbinte de ceai. sau un ice-tea daca e vara :)

    raspunde

  2. ileana spune:

    “cool/not cool”? adica un fel de mishto/ nashpa?
    dezamagitor…

    raspunde

  3. Ela spune:

    As participa daca :
    1. m-ar interesa cartea care ar urma sa fie citita -presupun ca o lectura publica consta in o persoana care citeste cu voce tare si un public care asculta- si cum zicea si ele g, per general, “te duci daca te intereseaza autorul, cartea, subiectul”
    2. persoana care citeste are o voce placuta, cu o intonatie adecvata (e actor sau a mai avut astfel de experiente de acest fel sau pur si simplu, are acel dar de a te face sa stai sa-l asculti)
    3. sa se faca reclama unui astfel de eveniment (afise pe strada, le gasesc foarte utile)
    Eu din cate stiu (nu bag mana-n foc), exista asa zisele “lecturi publice” la mine-n oras (Arad), la biblioteca judeteana. Numai ca aceste lecturi publice sunt pentru copii, n-am fost niciodata.

    raspunde

  4. mulliganoglu spune:

    o prostie din categoria lansarilor de carte. marketing pentru vite.

    raspunde

  5. Nicoleta spune:

    Pare interesant. Banuiesc ca se pot tine in cadrul Bibliotecilor Judetene . Daca s-ar face si promovare , cred ca lumea s-ar duce.

    raspunde

  6. Andreea Vasilache spune:

    de acord cu elle g. si ela.

    raspunde

  7. Anca R. spune:

    Am votat cool.

    La fel ca si Schimbul de carti, ar fi un pretext frumos pentru o intalnire intre oameni pasionati de carti si lectura.

    raspunde

  8. Andrei Rosca spune:

    ileana: da, un fel de misto/naspa.

    raspunde

  9. Andrei Rosca spune:

    multiganoglu: ideea era sa ne zici cum ai vrea sa fie nu sa ne spui cum au fost alea naspa la care ai fost tu pana acum. Nu de alta dar alea n-au fost organizate de noi.

    raspunde

  10. Diana Borca spune:

    Eu as participa cu placere la un asemenea eveniment si nu neaparat organizat doar pentru a promova o carte. Cred ca ar prinde extrem de bine la copii – un fel de cerc de lectura pentru cei mici unde pot asculta povesti(poate ca exista deja, eu nu am vazut).
    De asemenea as aprecia foarte tare o asemenea lectura publica in cazul poeziilor care cred ca sunt percepute mult mai bine asa decat prin lectura.
    Ar fi intradevar o buna promovare pentru orice carte si ar putea “starni” oamenii sa citeasca…daca de exemplu, s-ar intampla in mijlocul unui supermarket (cum sunt acum spectacole pt copii)Oare s-ar opri cineva sa asculte?

    raspunde

  11. elle g. spune:

    revin cu o lamurire. prin lectura publica inteleg “in lectura autorului”. daca s-a dorit a fi altceva, mea culpa. deci e cool daca autorul x publica cartea y si face lecturi publice pentru a o promova. in alte situatii, nu cred ca m-ar incinta foarte tare sa particip la o lectura publica. sint sigura ca i-as gasi cusururi :)

    raspunde

  12. Andrei Rosca spune:

    da, despre “lectura autorului” era vorba

    raspunde

  13. mulliganoglu spune:

    @a.rosca: insasi ideea de lectura publica mi se pare aberanta (in categoria asta mai intra teatrul radiofonic). in general, oamenii vin sa vada scriitorul, e cool sa-l vezi pe mircica c., om ca si noi, ii curgea nasul etc. si scriitorul saracu’… ce poate el ca sa faca impotriva contractului?! asta e, tre’ sa faca pe mascariciul, dea autografe ca fotbalistii. marketing.

    raspunde

  14. Gia spune:

    mulltiganoglu: stii cine s-ar bucura cel mai tare in urma lecturilor publice? chiar scriitorul, o sa vezi si de ce. Iar cei care vin nu au face-o ca sa vada ca e om ca si noi, cred ca asta stim cu totii, ci ca sa auda gandurile lui, asa cum le-a scris. Si apoi sa poata discuta impreuna. “Prin carti ne cunoastem” – pe noi, intre noi, pe cel care a scris. Daca lecturile ar fi aberante, cartile cu atat mai mult.

    raspunde

  15. mulliganoglu spune:

    cred ca gresesti. arta cuvantului e una, a interpretarii alta. marea majoritate a scriitorilor sunt interpreti slabi. plus ca citind un text intr-un anumit fel, il ingradeste.

    discutam depre lecturile publice, cu voce tare, nu despre viciul solitar de lectura-n cap si nu prin gura.

    raspunde

  16. mulliganoglu spune:

    desi mai sunt unii care citesc, singuri fiind, cu voce tare.

    imi pare ca o doza de mister la un artist nu strica. asta poate fi sporita chiar prin aparitii publice, spre ex. Dali. numai ca in lumea agentiilor de stiri totul se banalizeaza, scriitorii se imbraca ca functionarii publici, scriu despre mizantropie, dar apar la talk-show zambitori si sociabili etc.

    raspunde

  17. Buchwald spune:

    @mulliganoglu: oare chiar sa fie un marketing pentru vite? Din amintirile mele, lecturile in public erau menite sa educe poporul, nu sa il manipuleze. oare Romania de azi este asa de cultivata? Intr-adevar se citeste! Slava Domnului. Dar, ca sa citez pe o anumita persoana, nici o fapta buna nu ramane nepedepsita…

    raspunde

  18. mulliganoglu spune:

    da, erau, pe vremea cand o carte costa cat un castel si cand in sat doar preotul stia sa citeasca

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro