bookblog.ro

Asociatia Invictus

Invictus este asociaţia non-profit ataşată bookblog.ro, parte a aceluiaşi grup, Pawnee Publishing.

Asociaţia Invictus se ocupă cu dezvoltarea tuturor proiectelor non-profit ale grupului, strângerea de fonduri şi cărţi, donaţii, organizarea de evenimente culturale şi, într-o singură frază, încearcă să schimbe în bine lumea.

Toate acestea pornind din mediul online. Fiindcă noi, echipa bookblog.ro şi Invictus, credem foarte tare în puterea pe care online-ul o are şi în faptul că, da, chiar putem schimba ceva.

De Asociaţia Invictus se ocupă Raluca Alexe şi Monica Tarţa.



Ne puteţi scrie pe
raluca[at]bookblog[dot]ro

Proiecte Invictus:

1) În prima duminică din fiecare lună organizăm Schimb de Cărţi, un eveniment ce a împlinit deja 3 ani. Este o ocazie pentru oamenii pasionaţi de lectură de a se întâlni şi a discuta despre lucrurile care le plac, de a cunoaşte la un pahar de vorbă diverşi autori români dar şi de a descoperi cărţi interesante printre cele aduse de ceilalţi participanţi. Detalii despre Schimb de Cărţi Bucureşti dar şi despre restul de 26 de oraşe în care se întâmplă acest eveniment găsiţi aici.

2) De fiecare dată când întâlnim un autor care ne place foarte mult organizăm Booktalks, lecturi publice într-o nouă prezentare: autorul citeşte din cartea lui după care răspunde la întrebările celor prezenţi într-o dezbatere care porneşte de la paginile pe care le-a citit. Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre ediţiile anterioare Booktalks, găsiţi informaţii aici.

3) Am făcut Regula Zilei, un widget cu reguli de gramatică menit să rezolve măcar câteva din problemele de scriere şi exprimare de care ne lovim în fiecare zi.

4) Am sustinut organizatoric si financiar Full Moon Soup Night, editia a 5-a a SoupNights, eveniment de strangere de fonduri pentru dotarea cu aparatura moderna a compartimentului de terapie intensiva pentru nou-nascuti de la Spitalul de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. Seria de evenimente SoupNights este initiata si coordonata de Tara Duveanu.

5) Am donat 50 de cărţi pentru a sprijini proiectul Lecturi Urbane, iniţiat de Civika, prima editie fiind facuta cu ajutorul organizatoric al bookblog.ro. Cărţile au fost oferite de catre participanti călătorilor din metroul bucureştean, în scopul promovării lecturii în spaţiile publice.

lecturi urbane

6) Am trimis celor 29 de copii din satul Slava Rusă cărţi şi creioane de colorat, caiete, carioci şi alte rechizite. Ele au ajuns acolo prin intermediul Cristinei Băzăvan.

*în curs de completare





Copyright ©2011 Bookblog.ro