bookblog.ro

Răpiri, droguri și… regăsire

Titlu: După șapte ani
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 312
ISBN: 978-973-724-723-0
Cumpara cartea

Poate că, dacă aș fi citit romanul După șapte ani în altă perioadă, nu mi-ar fi plăcut atât de mult. Însă parcurgându-l după ce tocmai citisem două romane clasice, acest thriller a fost exact genul de lectură ușoară și relaxantă de care aveam nevoie. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Vârtejul dragostei, vârtejul orgoliului

Titlu: Ce-aș fi eu fără tine?
Autor:
Rating:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 284
ISBN: 978-973-724-349-2

Trei suflete, trei destine, o singură scăpare – atunci când rolurile se inversează și granița dintre bine și rău se estompează, rămâne realitatea cu metehnele sale.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Scriitori şi personaje din hârtie

0Fata de hârtie  recenzie

Titlu: Fata de hârtie
Autor: Guillaume Musso
Rating: rating - recenzii carti
Editura: ALL
Anul apariţiei: 2010
Traducere: Liliana Urian
440 de pagini
ISBN: 978-973-724-310-2

Personajele sunt ,,fiinţe de hârtie”. Acesta a fost primul gând care mi-a trecut prin minte când am văzut titlul acestui roman. Deschizându-l şi înaintând în lectura lui, m-am îndepărtat puţin câte puţin de Roland Barthes şi m-am gândit la alte aspecte ale ficţiunii: comercialitate, valoare, bestseller, happy-end, clişee. Care ar fi legătura dintre ele, ce oferă valoare unei cărţi? Este o carte comercială valoroasă şi va dăinui ea oare în timp, sau dimpotrivă, o carte comercială, care cucereşte marele public, nu are nici o valoare artistică?

Guillaume Musso a fost tradus în nenumărate ţări. În noua lui carte, el prezintă povestea unui scriitor de mare success, Tom Boyd, care în urma unui eşec în dragoste, este incapabil să finalizeze cel de-al treilea volum al romanului care l-a făcut celebru. Singurii săi prieteni încearcă prin toate mijloacele să-l trezească pe cel care le-a fost mereu alături la viaţă, dar Tom refuză să-i asculte şi se refugiază tot mai mult într-o lume a pastilelor. Asta până când în casa lui apare o tânără care pretinde a fi Billie Donelly, un personaj secundar din romanul său, care a căzut dintr-un paragraf în lumea lui Tom. Cu toate că este neîncrezător la început, acţiunea se complică şi singura modalitate de a scăpa de la o internare într-o clinică privată, este de a fugi cu această fată.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Vei fi acolo?

Titlu: Vei fi acolo?
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2010
Traducere:
Numar pagini: 288
ISBN: 978-973-724-294-5

Dacă citim biografia literară a lui Guillaume Musso, pare că a fost destinat să scrie numai romane de succes. După un debut surprinzător în 2004, urmat de un al doilea roman care a plăcut la fel de mult publicului, este cu atât mai greu de crezut că cel care le succede nu va fi pe măsura aşteptărilor.

Această a treia carte a lui Musso, Vei fi acolo? debutează făcând apel la regretele minime pe care le are orice persoană, punând o întrebare simplă Ce ai schimba dacă ai putea da timpul înapoi?. După acest "îndemn la reflecţie", suntem imediat puşi în faţa faptelor. Aflat într-o misiune în Cambogia, un doctor primeşte 10 pastile ce îl pot transporta înapoi în timp. Urmează apoi o serie de relatări ale diverselor întâlniri pe care Elliot le are cu versiunea sa de acum 30 de ani, încercând să împiedice moartea iubitei sale de atunci, Ilena.

Deşi subiectul călătoriilor în timp este unul dacă nu supraexploatat, cel puţin controvesat, autorul nu pare a se lua prea mult în serios. În fond scopul său nu este acela de a dezbate existenţa maşinilor spaţiale, a găurilor negre sau a teoriei relativităţii. Desigur, toate aceste ipoteze sunt menţionate, doar trecător, pornind de la teoriile lui Einstein şi ajungând la psihanaliza Freudiană. Cititorul este rugat astfel discret să nu încerce să afle mai multe răspunsuri ci să ia povestea aşa cum este. Inclusiv faptul că cei doi Elliot - din prezent şi din trecut - ar a nu avea prea multe probleme referitor la întâlnirea cu sine aşa cum sugera spre exemplu Asimov în Sfârşitul eternităţii.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro