bookblog.ro

---

3 ecranizări de romane pe care merită să le vezi

Scris de • 14 February 2016 • in categoria Recomandari, Carte vs film

Plecând de la deja celebra dilemă carte sau film? Vă propun o îmbinare fericită: trei filme care tanspun trei cărți pe măsură. Trei povești pentru care merită să mergeți la cinema. Cu romanul în geantă, desigur ;)

THE 5TH WAVE – AL CINCILEA VAL

al-cincilea-valDespre film: Adolescenta de 16 ani Cassie Sullivan (Chloë Grace Moretz) încearcă să supravieţuiască într-o lume devastată de valurile unei invazii extraterestre care a decimat deja populaţia şi a dus omenirea înapoi în Epoca de piatră.

Filmul rulează în cinematografele din țară din 12.01.2016.

Despre carte: O invazie extraterestră distruge omenirea în patru Valuri succesive de nenorociri. Dar Al Cincilea Val  este cel mai periculos, pentru că de data asta puţinii pământeni rămaşi în viaţă nu ştiu nici măcar ce îi ameninţă, cu atât mai puţin cum să înfrunte pericolul. Cassie, o adolescentă curajoasă de 16 ani, are o singură dorinţă: să îşi salveze frăţiorul – iar pentru asta nu se dă în lături de la nimic.

Înaintea atacului, Ben Parish era un băiat obişnuit, dintr-un liceu obişnuit. Acum este soldat şi se vede obligat să aleagă între a avea încredere şi a deznădăjdui, între a se supune şi a se răzvrăti, între a-şi face datoria şi a-şi salva prietenii, între viaţă şi moarte.

Romanul lui Rick Yancey este diferit de orice carte sau film despre extratereştri la care vă puteţi gândi. Al Cincilea Val este cu mult mai înspăimântător. Poate pentru că pare atât de plauzibil. Mai aproape de noi decât am vrea să credem. Un roman fascinant, îndrăzneţ, o capodoperă a SF-ului modern.

Fascinant şi original, Al Cincilea Val este un roman-tsunami care te prinde şi nu-ţi mai dă drumul. O poveste post-apocaliptică despre o invazie extraterestră, cu o eroină inteligentă şi vulnerabilă în mijlocul acţiunii.” –  New York Times

 

PRIDE + PREJUDICE + ZOMBIES – MNDRIE + PREJUDECATĂ + ZOMBI

mandrie+prejudecata+zombiDespre film: Filmul este ecranizarea bestseller-ului cu același nume, al lui Seth Grahame-Smith, o comedie în care povestea binecunoscută din Pride and Prejudice este combinată cu elemente contemporane...și muți zombi.

Filmul va rula în cinematografe din 19.02.2016.

Despre carte: „Este un adevăr universal cunoscut că un zombi care a apucat să mănânce un creier va simţi nevoia să mănânce şi mai mult creier.”

Aceasta este prima frază din Mândrie + prejudecată + zombie, o ediţie extinsă a îndrăgitului roman de Jane Austen, în care apar scene noi-nouţe cu măceluri cu zombi şi oase sfărâmate.

Povestea începe cu o molimă misterioasă care s-a abătut asupra liniştitului sătuc englezesc Meryton – şi morţii revin la viaţă! Brava eroină Elizabeth Bennet este hotărâtă să înlăture definitiv ameninţarea zombilor, dar curând este distrasă de sosirea în sat a trufaşului şi arogantului domn Darcy. Ceea ce urmează este o delicioasă comedie de moravuri, cu multe dueluri verbale între cei doi tineri îndrăgostiţi – şi cu lupte şi mai violente pe câmpul de bătaie scăldat în sânge. Va putea Elizabeth să nimicească odraslele lui Satan? Şi să depăşească prejudecăţile sociale ale moşierilor cu conştiinţă de clasă?

Plină de poveşti de dragoste şi inimi sfărâmate, confruntări cu săbiile, canibalism şi mii de cadavre în putrefacţie, Mândrie + prejudecată + zombi transformă o capodoperă a literaturii universale într-o lectură captivantă pe care nu o mai poţi lăsa din mână.

Declar oficial că sunt mai mult decât fascinat de această carte.” - Entertainment Weekly

Adevărata întrebare este: dacă domnul Darcy e infectat de molimă, va avea Elizabeth tăria de a-l decapita la timp?” - Salon.com

 

THE FINEST HOURS – FURTUNĂ EXTREMĂ


the-finest-hoursDespre film
: Pe 18 februarie 1952, o furtună masivă a lovit New England, distrugând orașe de-a lungul Coastei de Est, cu consecințe dezastruoase asupra navelor, inclusiv un petrolier pornit spre Boston, care a fost literalmente rupt în două, cu peste 30 de marinari prinşi în interiorul pupei ce s-a scufundat rapid. În calitate de ofițer superior la bord, Ray Sybert (Casey Affleck), își dă seama repede că trebuie să preia comanda echipajului speriat și să inspire oamenii să lase deoparte diferențele dintre ei și să lucreze împreună pentru a supravieţui uneia dintre cele mai mari furtuni care a lovit vreodată Coasta de Est.

Între timp, după ce vestea dezastrului ajunge la stația US Coast Guard din Chatham, ofițerul Daniel Cluff (Eric Bana) dispune o operațiune îndrăzneață de a salva oamenii de pe mare. În ciuda neşansei copleșitoare, patru bărbați, conduşi de Căpitanul Bernie Webber (Chris Pine) de la Paza de Coastă, pornesc într-o barcă de salvare din lemn, cu un motor prost echipat și puține unelte de navigație, să se confrunte cu temperaturi sub zero, valuri de 30 de metri înălţime și vânt cu forţa unui uragan.

Filmul rulează în cinematografele din țară din 29.01.2016.

Despre carte: Povestea adevarată a unui dezastru incredibil și a unei acțiuni de salvare eroică pe mare, spusă de doi povestitori de neegalat.

În primele ore ale zilei de luni, 18 februarie, ca în timp ce furtuna era la apogeu, două nave-tanc petroliere, The Pendleton și Fort Mercer, s-au aflat în aceeași situație îngrozitoare. Construit din „oțel murdar” și nepregătite pentru a înfrunta astfel de mări feroce, ambele bărci s-au împărțit în două, lăsând zecile de bărbați de la bord complet la mila Oceanul Atlantic.

The Finest Hours este captivanta poveste adevărată a încercării curajoase de a salva sufletele rămase captive pe jumătățile rupte ale celor două nave. Povestea fascinantă debordează de scene minunate care se imprimă în ochii minții, în timp ce bărci se răstoarnă și oamenii se aruncă în marea violentă în lupta lor terifiantă pentru supraviețuire.

Michael J. Tougias și Casey Sherman au împletit perfect cercetarea extinsă făcută de amândoiși interviurile de primă mână pentru a crea o poveste de neuitat depre eroism, triumf și tragedie, una care spune cu adevărat cele mai bune ore ale Pazei de coastă.

 





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro