bookblog.ro

---

Concurs: Aleph, de Paulo Coelho

Scris de • 7 January 2012 • in categoria Concursuri

Avem pentru voi două exemplare din cel mai recent roman al lui Paulo Coelho: Aleph. Cartea spune povestea personală a scriitorului și este o sursă de inspirație și un îndemn de a-ți urma destinul.

Dacă vreți să vă numărați printre câștigători trebuie să ne spuneți care credeți că este vocația voastră și de ce.

Așteptăm răspunsurile voastre în comentarii timp de o săptămână.

Mult succes!

LE: Câștigătoare sunt Diana Duca si Maria A. Felicitări!





Citeste cele 22 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Claudia spune:

    :) Vocaţia mea este de a da educaţie. Sunt profesor de biologie. IUbesc elevii şi ei învaţă de dragul meu. Simt că acesta este drumul meu. Am părăsit învăţământul, dornd să fac şi altceva. Am avut meserii bănoase şi, cu toate acestea am ales să revin la catedră. Aici mă simt utilă.

    raspunde

  2. Ana spune:

    De o perioada de timp tot ma atrage arta si cred ca pictorita, graficiana, fotografa sau daca nu tot ceva pe acolo. Am inceput sa adun tot felul de tablouri pop art, fotografii care mai de care si mare mirarea mi-o fi ca peste cativa ani ma trezesc ca adun si sculpturi de mari dimensiuni.

    raspunde

  3. Gradinariu Larisa spune:

    Eu cred ca vocatia mea este sa fiu profesor, am descoperit acuma 2 ani cand am intra in invatamant, imi plac foarte mult copii si imi place sa ii invat lucruri noi si utile lor.

    raspunde

  4. Misiunea mea divina in aceasta viata este sa aduc lumina si stralucire in vietile celor care vor, pot si aleg sa fie ajutati sa-si constietizeze darurile lor spirituale si misiunea lor divina in viata, pentru ca si ei la randul lor sa faca la fel.

    raspunde

  5. Voinea Cristina Ramona spune:

    Cred ca vocatia mea este de a canta. Simt muzica…o ador, ma alinta, ma relaxeaza…Nu am initiat nimic pentru a incerca sa ma fac cunoscuta, voi ramane insa doar la stadiul de …la karaoke, la a canta pentru prietenii mei si pentru mine atunci cand nu am o stare tocmai ok.

    raspunde

  6. Magda spune:

    sunt in aceasta lume ca sa spun o vorba buna, sa fiu o prietena adevarata, sa daruiesc din ce stiu si ce am invatat , sa impartasesc cu cei din jur bucuria de a trai si de a descoperi.

    raspunde

  7. Vocatia mea este sa ajut pe altii in primul rand si abia apoi sa ma ajut pe mine in problemele mele de zi cu zi.

    raspunde

  8. STEFAN NADIA IRINA spune:

    sunt un bun psiholog deoarece dau sfaturi ,ajut si sunt utila in situatii diverse

    raspunde

  9. Elena Stan spune:

    Vocatia mea este sa scriu cu patima, inspirandu-ma din realitate, chiar daca unii oameni care s-au recunoscut printre personaje s-au suparat pe mine!

    raspunde

  10. Am incercat de-a lungul timpului sa-mi descopar vocatia insa pana acum nu am aflat care este.
    Am multe pasiuni si vreau sa construiesc ceva frumos din ele. Cel mai mult mi-a placut sa calatoresc si am ales o cariera in acest domeniu. Din pacate insa, turismul in Romania este departe de ce ar putea fi. Nu sunt multumita cu statutul de angajat pe care il am si intentionez ca in viitorul apropiat sa-mi dezvolt un business propriu in turism.

    raspunde

  11. Diana Duca spune:

    Vocatia este un dar ascuns ca intr-o scoica, o perla ce asteapta sa fie descoperita si valorata.
    In ceea ce ma priveste, am avut norocul sa-mi descopar vocatia de mica. La unul din Craciunurile din clasele primare, am primit fiecare un set de 36 de carioci. Mare a fost veselia noastra si toti s-au apucat sa deseneze fel de fel de naivitati cu acele carioci. Eu , insa, am ales un caiet mare , l-am invelit in hartie colorata si am folosit fiecare carioca pentru a scrie cate o poveste. Am umplut cu dragoste si culoare un caiet unde am inmagazinat toata imaginatia, curajul si dorinta mea de a srie in continuare.
    Si de atunci, totul a decurs normal, am umblat pe la sedii de revista si am scris prin diferite redactii, pana cand scoica ce-mi era atribuita de destin s-a deschis de tot si am reusit sa-i vad adevarata stralucire.
    Asa am ajuns copywriter, pentru ca este modul cel mai constructiv de a adresa o poveste celor ce vor sa o cunoasca.

    raspunde

  12. Aurel spune:

    Cred ca vocatia mea , mai nou , este de a mesteri tot felul de lucruri pe linga casa , deci bricolajul ! Cel mai mult imi place sa lucrez ce lemnul ! Este extraordinar cit de multe lucruri , deosebite si frumoase poti face din acest material care se modeleaza dupa cum stii sa-i gasesti destinatia , vocatia

    raspunde

  13. Delia spune:

    În ultimul timp,în mintea mea persistă o întrebare: ce voi face cu viaţa mea?
    Încercând să găsesc un răspuns care să mă mulţumească,se ivesc şi alte întrebări,şi astfel,mă încurc în propriile gânduri. Trebuie să împac în mine două euri diferite: unul raţional,cu o nevoie acută de logică şi altul afectiv,dominat de sentimente.
    Dar… poate că asta e adevărata mea vocaţie,să ezit, nu să iau hotărîri.

    raspunde

  14. carmen spune:

    Cautarea… este vocatia noastra,a tuturor.Cautam toata viata dragostea in noi si in ceilalti.Atunci cind credem ca am gasit-o,isi da masca jos si alearga mai departe,rizind.Cautam toata viata ceva de facut cu miinile,cu ochii,cu mintea noastra.Atunci cind am pictat cel mai frumos tablou care a fost pictat vreodata,il sfisiem nemultumiti.Muzica divina pe care am compus-o suna a zgomot si o luam de la capat.Daca stim pe de rost toata istoria si matematica lumii,tot nu ne e de ajuns.Pentru ca atunci cind am incetat sa cautam sintem deja morti.

    raspunde

  15. Vocatia mea este de a reda sanatatea copiilor bolnavi, de aceea am ales pediatria. As da zile si nopti pentru zambetul unui copil! In completare sunt si mamica si imi ingrijesc si educ cat mai bine baietelul!

    raspunde

  16. Maria A. spune:

    Sunt multe domenii care ma atrag, dar nimic nu mi se pare mai interesant decat psihologia(mai ales cea criminalistica). Am doar 16 ani si sunt constienta ca o cariera in acest domeniu este foarte greu de obtinut avand in vedere numarul mic de locuri de munca de la noi din tara. Urmaresc sute de emisiuni, citesc extrem de multe carti si articole care au legatura cu acest domeniu si imi doresc nespus sa reusesc. Urasc monotonia si poate de aceea meseria de psiholog criminalist ma atrage atat de mult. Sa poti sa cunosti o persoana doar dintr-o privire, sa fii capabil sa recunosti cand minte, sa stii sa te joci cu mintea ei, toate acestea , in opinia mea, sunt ingredientele unei vieti captivante. Am foarte multa rabdare cu cei din jurul meu si cred ca acesta este atuul meu. Stiu ca este o meserie periculoasa; stiu ca exista si aspecte negative ale acesteia; stiu ca soarta unui om ar putea depinde chiar de o analiza psihologica pe care eu as realiza-o; dar sunt gata sa imi asum aceste riscuri si sa promit ca voi plasa aceasta meserie pe un plan superior al vietii mele!Asta daca mi se va oferi aceasta sansa…

    raspunde

  17. Titus spune:

    Cred ca vocatia mea este de a cerceta, a incerca sa decopar mereu lucruri noi si de a creste in cunoastere.

    raspunde

  18. Cristina spune:

    Sunt profesor, profesie ce ma inspira si imi deschide noi orizonturi. Pe langa aceasta am un hobby: arta. Cand eram eleva, desenam destul de bine si profesoara de arte imi recomanda sa merg la scoala de arte. Dar asa a fost ca ori n-am insistat eu mai mult, ori parintii n-au intuit predispunerea mea, am frecventat la tot felul de cercuri si scoli, dar la cea de arte plastice nu. Acum ma multumesc cu lecturi despre pictori si curente plastice, albume cu reproduceri, mai recent mi-am facut rost si de un ghid de pictura, dar nu am curajul sa iau pensula. Cum se zice am trac de coala alba… Oricum, consider ca orice ai face, trebuie sa fii om in tot sensul cuvantului.

    raspunde

  19. Chiroiu Georgeta Nicoleta spune:

    Vocatia mea este sa primesc suturi in fund, iar cei puternici sa imi dea in cap de cate ori vor!

    raspunde

  20. Anca spune:

    Acum imi este foarte greu sa raspund la intrebarea: ” Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”, insa la cinci ani puteam oferi in fiecare zi un raspuns diferit. De ceva timp ma gandesc sa ma fac bucatar, gasesc o mare placere in a vedea oamenii satuli zambind si satisfacuti .

    raspunde

  21. tamara spune:

    … sa aduc zambetul in sufletele oamenilor, fara a fi un actor de comedie. Stiu ca pot face asta. Ii pot invata ca speranta nu ne lasa in cadere libera, ii pot face sa simta frumesetea pentru care nu trebuie sa plateasca, ci doar sa-si deschida sufletele. Le amintesc cum te ridica in vointa lectura, cum te poate face sa plutesti un concert de pian, cum poti avea incredere in fortele tale daca tot sufletul tau se indreapta catre… arta de a simti si a actiona intru tot ce e frumos in jurul tau. Nu poti face o meserie din asta, dar o poti simti ca pe o vocatie, si o poti face sa se implineasca. Fiecare dintre noi poate face asta.

    raspunde

    • Andreea Chebac spune:

      @Tamara: raspunsul tau este foarte frumos si plin de esenta asa ca te asteptam sa postezi comentarii la concursurile noastre viitoare :)

      raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro