bookblog.ro

---

Intalnire cu romanciera Shivani Singh

Scris de • 12 October 2010 • in categoria Concursuri

In cadrul festivalului Namaste India, Ambasada ONU la Bucureşti şi editura TAJ organizează vineri, începând cu ora 11:00, o întâlnire cu romanciera SHIVANI SINGH, nepoata rajahului din Madhupur, care îşi lansează, la Casa ONU, romanul Moarte la Curtea rajahului, aflat în Top 10 India Today.

Cu o expoziţie de fotografii de epocă înfăţişând palatul şi persoanele care au servit ca model pentru personajele din ...carte.

Un eveniment „complet”: o autoare de mare valoare, plus o biografie spectaculoasă şi un "cititor" fără cusur: Dana Deac, directorul TVR1, cea care o va prezenta publicului.

După lansare, mai întârziaţi puţin...
Vă invităm la o şampanie, un ceai indian bun (de la cafeneaua Ramayana), o gustare şi o vorbă... Prilej să ne cunoaştem mai bine. Şi, cu şampania în mână, zăboviţi în faţa fiecărei fotografii – şi citiţi explicaţia scrisă chiar de mâna autoarei.

Cum va decurge lansarea:

Dana Deac, „în viaţa reală“ directorul TVR 1, în cea de vineri 15 cititor de Shivani Singh, va încerca să vă atragă în cercul magic al acestei cărţi de o frumuseţe aproape ireală. Scriitor şi orientalist, editorul Adelina Patrichi vă va spune povestea cu peripeţii a aducerii romanului şi a autoarei în România. Shivani Singh va răspunde apoi la întrebările presei şi cititorilor. ...Şi va acorda autografe, va face fotografii împreună cu cititorii, presa, prietenii din România.

Cu ce vă va "îmbogăţi" o seară cu Shivani Singh?
Shivani deţine o comoară doldora de informaţii despre o lume apusă, odinioară de o splendoare greu de descris… cea a rajahilor indieni. Bunica ei, fosta rani (regină) din Madhupur, trăieşte încă şi este, spune Shivani, cu dragoste şi mândrie, mai arogantă ca oricând. Puteţi să o întrebaţi direct! Apoi plecaţi acasă cu cartea, şi veţi fi singurii români care ştiu cum arată personajele despre care citiţi!

Exotism şi calitate literară laolaltă… amestec greu de egalat!

~.~

Asa suna invitatia Adelinei Patrichi, editorul cartii "Moarte la Curtea rajahului". Si pentru ca stie ca pe bookblog sunt numai cititori feroce, v-a pregatit o surpriza: 3 carti insotite, fiecare, de o invitatie la lansarea de vineri.

Spuneti-ne, in comentarii, de ce ati vrea sa cititi aceasta carte si aveti sansa sa o castigati. Aveti timp sa faceti asta pana miercuri, la 00:00. Joi vom anunta cine sunt cei trei castigatori care ne-au convins ca o merita.

Mult succes!





Citeste cele 8 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Lys spune:

    “Lumea apusa a rajahilor indieni”, “exotism si calitate literara”….hmm, suna fascinant!
    E fascinatia lecturarii a tot ceea ce e “magic”, ireal….Desi e o lume veche, e totusi, noua, pentru mine de aceea imi doresc sa o descopar prin citirea cartii…

    raspunde

  2. Ciornea Stefana Madalina spune:

    Vazusem un documentar despre Palatul Ramabagh, care a devenit hotel. Am ramas impresionata de explozia de detalii si bogatii…de perfectiunea formelor, de frumusetea gradinilor, de caldura emanata de o locuinta de asemenea dimensiuni. Pragul era trecut de oamenii importanti ai epocii. Jocuri de polo. Dineuri la lumina stelelor. Dar pe langa toate acestea, magia cuvintelor, magia povestirilor e de asemenea importanta. O astfel de lume se descopera greu de la distanta. Spatiala sau temporala. Prin imagini ajungi sa cunosti putin. Prin cuvinte, ajungi sa cunosti mai mult. Iar daca acestea-s potrivite, asa cum cred ca sunt cele din carte, te vor transpune in lumea aceea magica, apusa. Si-as vrea sa stau la masa cu ceaiul meu, sa mai dau o pagina si sa ma simt acolo

    raspunde

  3. Silvana spune:

    O initiativa grozava de a ne oferi o mistica si fascinanta calatorie prin India, o lume atat de diferita, noua, incarcata de simboluri si cunoscuta noua prin intermediul scrierilor lui Mircea Eliade si filmele Bollywood.
    Recent am vazut un documentar despre maimutele care se plimba nestingherite pe strada, prin casele oamenilor cautand mancare chiar in frigider si infruptandu-se din aceasta, printre masini, autobuze, peste tot. Fiind considerate animale sacre sunt protejate si acceptate de localnici desi inmultindu se foarte tare in ultimul timp le cam dau batai de cap.Taj’Majal nu mai este demult pentru nimeni un secret, acea pilda despre iubire, despre sacrificiu si maretie atat de impresionanta si legendara vine sa completeze diferentele existente intre poporul indian cu arta, cultura, religia sa superioare din multe puncte de vedere celor europene. Shivani Singh si Moarte la Curtea rajahului merita citita(macar citita daca nu vazuta) pentru a patrunde in universul a tot ce inseamna India!

    raspunde

  4. Bailicenco Maria spune:

    Din cauza Anitei Nair si a lui Kiran Desai ca sa nu-l mai mentionez pe Raj Rao. Din cauza descrierilor vesele si triste, dar mereu pline de culoare si inedit care nu au cum sa nu iti deschida apetitul pentru mai multa literatura indiana. Pentru ca sper sa descopar intre paginile scrise de Shivani Singh India “acasa” si nu India turistica.

    raspunde

  5. celesteys spune:

    iubesc India si tot ce apartine de ea…este o lume misterioasa plina de traditii,locuri mistice si credinta…o lume ce merita descoperita

    raspunde

  6. Adriana spune:

    Multumesc tuturor pentru participare. Cele trei carti, insotite de invitatia la lansarea de vineri (de unde se si ridica premiile), merg catre Bailicenco Maria,
    Ciornea Stefana Madalina si Silvana.

    Felicitari!

    Pentru a intra in posesia premiului luati legatura cu Iulia Nalatan, colega mea care va fi prezenta la lansare.

    raspunde

    • Ciornea Stefana Madalina spune:

      Placuta surpriza! abia astept s-o citesc…dacca…ar putea altcineva sa ridice cartea? din moment ce eu nu sunt in Bucuresti?

      raspunde

  7. Pingback: Moarte la curtea rajahului de Shivani Singh « Idei pentru mamici si copii

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro