bookblog.ro

---

Conform lui Kotler

Scris de • 7 November 2006 • in categoria Managm./Marketing

Autor: Philip Kotler
Rating: 4 stars

Philip Kotler Conform lui KotlerNu credeam ca Philip Kotler mai are ceva de spus. De departe cea mai mare autoritate in domeniul marketingului, a publicat pana acum atat de multe carti, continand atat de multe informatii incat parea aproape imposibil ca o noua carte sa contina ceva cu adevarat folositor. Personal, ma asteptam la tratarea unor subiecte deja discutate, dar poate cu o alta abordare.

Am avut o surpriza: Conform lui Kotler este o carte scrisa usor atipic. Nu seamana deloc cu celelalte carti scrise de autor si nu are nici izul tipic de manual de marketing. E mai degraba o carte de buzunar, desi formatul nu e tocmai ideal pentru o asemenea carte. Spun de buzunar fiindca dupa ce o citesti de la un capat la celalalt realizezi ca densitatea informatiilor este atat de mare incat, in mod cert, va fi nevoie sa o recitesti, poate de mai multe ori, pentru a-ti insusi toate sfaturile date de celebrul marketer.

Desi formatul este, asa cum spuneam, un pic neobisnuit, cartea este foarte bine structurata ceea ce nu ar trebui sa mire pe nimeni daca tinem cont de celelalte carti ale lui Kotler. Astfel, subiectele sunt impartite in urmatoarele capitole:

Pietele si marketingul
Strategia de marketing
Instrumente de marketing (cei 4 P)
Planificarea de marketing
Organizarea de marketing
Controlul de marketing
Domenii de aplicare a marketingului
Excelenta in marketing

Cartea e scrisa sub forma unui interviu ceva mai lung. Intrebarile la care autorul s-a decis sa raspunda sunt intrebari primite, de-a lungul timpului, de la jurnalisti, oameni de afaceri si studenti. Trebuie sa recunosc ca randurile scrise de Kotler mi-au raspuns si mie la destul de multe intrebari pe care le aveam si carora probabil ca nu as fi putut sa le aflu raspunsul prea curand, decat citind cartea. Conform lui Kotler primeste patru stele fiindca nu e neaparat o lectura fundamentala dar reuseste totusi sa umple niste goluri si sa cizeleze cunostintele.

Reviewer: Andrei Rosca





Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. nuzzu spune:

    Intrebare:
    Kotler chiar vorbeste de doar 4P in cartea asta?
    Eu folosesc 5 in planificarile mele :)

    raspunde

  2. Andrei Rosca spune:

    Da, nuzzu. 4 P.
    Kotler are o problema cu al 5-lea.
    El apare insa la Ries, daca imi amintesc bine.

    raspunde

  3. nuzzu spune:

    Da, exact asa imi amintesc si eu.
    Eu sunt de acord cu a 5-lea si de aceea il si folosesc.
    Pozitionarea mi se pare foarte importanta pentru orice afacere si orice planificare de marketing si de comunicare in special ar trebui sa ia in considerare acest al 5-lea P.
    Tre sa recistesc sa vad exact ce argumente au cei doi autori.

    raspunde

  4. Pingback: Basic Marketing » Blog Archive » 7 carti pe care vrei sa le citesti

  5. Laur spune:

    Va recomand si Philip Kotler & Fernando Trias de bes “Marketing lateral”, o carte care intr-adevar aduce ceva nou, tehnica saltului lateral, in crearea de noi piete sau produse.

    raspunde

  6. Pingback: Basic Marketing» Marketing relaţional: De la tranzacţie la relaţie

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro