bookblog.ro

---

10 lucruri pe care orice fan Harry Potter ar trebui să le știe

Scris de • 23 September 2016 • in categoria Noi aparitii, Recomandari

Pentru că mai este doar o săptămână până pe 30 septembrie, când se lansează în limba română cea de-a opta carte Harry Potter, ne-am gândit să vă prezentăm 10 lucruri mai neobișnuite pe care orice fan al vrăjitorului ar trebui să le știe.

Sursa: goodereader.com

1 Ideea de la care a pornit atunci când s-a apucat să scrie Harry Potter i-a venit autoarei într-un vis, în timp ce călătorea cu trenul.

2 Scara librăriei Lello & Irmão din Porto i-a servit drept inspirație lui J.K. Rowling pentru scara de la Hogwarts.

3 Harry Potter și J.K. Rowling au aceeași zi de naștere – 31 iulie.

4 Alan Rickman, actorul care l-a interpretat pe Profesorul Snape în filme, a fost singurul personaj care și-a știut soarta înainte ca ultimul roman al seriei, Talismanele Morții să fie scris.

5 Un alt personaj care împrumută din trăsăturile autoarei este Hermione Granger. Rowling afirmând că a modelat-o după ea la vârsta de 13 ani, motiv pentru care i-a dat ca patronus animalul său preferat – vidra.

6 Dementorii, fantomele amenințătoare care păzesc închisoarea Azkaban reprezintă depresia și s-au bazat pe propria experiență a autoarei cu această boală.

7 Atunci când s-a lansat în Marea Britanie „Harry Potter și prizonierul din Azkaban”, editura a rugat magazinele care urmau să vândă cartea să nu o pună la vânzare până când școlile nu se închideau în acea zi pentru a preveni absenteismul.

8 Alfonso Cuaron, regizorul filmului „Harry Potter și prizonierul din Azkaban” i-a rugat pe cei trei actori principali să scrie un eseu despre personajele lor pentru a putea să îi înțeleagă mai bine. Asemeni personajelor pe care le interpretează Emma Watson a scris un eseu de 16 pagini, Daniel Radcliffe a scris unul de o pagină iar Rupert Grint nici măcar nu l-a predat pe al lui.

9 Rowling s-a temut că fanii aveau să o întrebe din ce fel de lemn este făcută bagheta lui Dumbledore pentru că acest răspuns ar fi divulgat o parte din poveste. „Mă gândeam la soc (elder în original), pentru că socul are o asociere în folclor cu copacul morții. Mă gândeam cu groază la ce o să răspund. Din fericire nimeni nu m-a întrebat vreodată”

10 Cifra șapte este folosită cu precădere în romane pentru că este cifra cu cea mai mare încărcătură magică. 7 talismane ale morții, 7 prieteni care îl ajute pe Harry să îi păcălească pe Death Eaters.





Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Victor spune:

    Referitor la nr 4, parca citisem undeva ca Alan Rickman a fost ales special de autoare pentru a juca rolul profesorului Snape. Era bine de inclus.

    raspunde

    • Calina Matei spune:

      Victor, iti dai seama ca asta nu e singurul lucru bun de stiut despre Harry Potter care a ramas pe dinafara :) Pur si simplu am ales 10 dintre tot ce am gasit luand in calcul si cat ar fi trebuit sa scriem pentru fiecare ca sa nu va plitisiti si voi de citit. O chestie care nu a prins topul a fost cum de l-au ales pe Radcliffe pentru rolul titular si cat de multe auditii s-au tinut pentru asta, ca in cele din urma casting directorul sa fie intr-un restaurant si sa traga cu ochiul la masa vecina si sa-l descopere pe Daniel si faptul ca era intruchiparea lui Potter prin comportamentul si atitudinea pe care o avea.

      raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro