bookblog.ro

---

Cele mai vândute cărți la Bookfest 2017. Partea a doua

Scris de • 29 May 2017 • in categoria Noi aparitii, Recomandari

După primele informații primite „la cald” azi dimineață,  continuam lista celor mai cumpărate cărți la Bookfest 2017 cu editurile RAO, Curtea Veche, Nemira, Nemi, All, Herg Benet, Humanitas Junior.

EDITURA RAO

Cartea oglinzilor de Eugen Ovidiu Chirovici -  „Aceasta este o crimă cerebrală în genul celor imaginate de Umberto Eco sau Paul Auster. Cititorii vor fi tentați să dea paginile necontenit pentru că vor simți că finalul va dezvălui nu doar care este adevărul, ci și ce este Adevărul.” The Daily Telegraph

„Acest debut al unui autor roman în engleză este agil și provocator, explorând farsele pe care ți le poate juca memoria.” The Sunday Times

Nisipuri mișcătoare de Malin Persson Giolito - Volum deţinător al premiului „Cel mai bun thriller suedez al anului 2016”. Un thriller incisiv despre o adolescentă de 18 ani, Maja Norberg, acuzată de câteva crime comise într-o şcoală de la periferia bogată a Stockholmului. O dramă care ridică întrebări despre arhitectura complicată a dragostei, efectele dezastruoase ale sentimentului de vină şi rolul justiţiei. Totuşi, cum a reuşit Maja, o fată simpatică şi bună la învăţătură, să ajungă cea mai dispreţuită adolescentă din ţară? Ce a făcut, cu adevărat? şi prin ce concurs de împrejurări a ajuns după gratii?

Operațiunea Cezar de Garance Le Caisne - Dovezi copleșitoare despre crime de război și crime împotriva umanității.  În Siria, un om a reuşit să le strângă şi să le divulge. Numele lui de cod? Cezar. Acest fost fotograf al poliţiei militare siriene şi-a riscat viaţa şi familia pentru a realiza, vreme de doi ani, 45 000 de fotografii şi a strânge documente ale unor deţinuţi torturaţi până la moarte în închisorile lui Bashar al-Assad. El nu a apărut niciodată în mass-media. Ancheta despre funcţionarea maşinii morţii siriene, subiectul carţii „Operaţiunea Cezar”, este o incursiune pe tărâmul care depăşeşte orice închipuire.

Coroana de săbii de Robert Jordan - Roata Timpului se învârteşte, Vârstele vin şi se duc, lăsând în urmă amintiri care devin legende. Legenda trece încet în mit, dar până şi mitul e uitat când revine Vârsta care l-a creat. În a Treia Vârsta, o Vârsta a Profeţiei, Lumea şi Timpul stau în balanţă. Ce a fost, ce va fi şi ce este pot cădea în Umbră. Elayne, Aviendha şi Mat sunt pe cale sa finalizeze un proiect menit sa puna capat încalzirii climatice şi să restabilească ordinea fireasca a vremii. Egwene începe să implice mai multe personaje care să o ajute – Oamenii Marii, Windfinder, Femeile Înţelepte –, dar şi altele la fel de surprinzătoare.

Istoria lumii în 7650 de date. Enciclopedie Larousse - Această lucrare Larousse cuprinde 7 650 de date care trasează istoria lumii în toată complexitatea ei, dorindu-se a fi, înainte de toate, un instrument practic care permite situarea în timp a principalelor personaje și fapte politice, culturale sau științifice ale trecutului, de la cele mai îndepărtate până la cele mai recente.

 

CURTEA VECHE PUBLISHING

Fericirea e un ac de siguranţă de Răzvan Exarhu și ilustrat de Andreea Chirică - O carte care va face cititorii să râdă cu lacrimi, dar și să plângă la câteva rânduri distanță. Prin intermediul cărţii, puteţi afla că sănătatea e sănătoasă, că  „laicul pe Facebook a devenit o formă a credinței”, că șlapul și șaorma cu de toate ar trebui să figureze pe stema României… Cartea cuprinde multe informații utile: când ar trebui să te culci la loc ca să nu dai foc la casă, ce poate fi mai cool decât să fii hipster, de ce iubiți sportul dacă fumați mult? Veți putea citi și despre o fericire tristă, despre o altfel de Românie, care nu mai există, despre cum ne pierdem viața încercând să trăim.

Spovedania unui preot ateu de Ion Aion -  O meditaţie provocatoare pe tema condiţiei umane, dar şi o căutare a credinţei dincolo de superstiţii, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituţionalizată. Preot ortodox de 11 ani, publicat de Patriarhia Ortodoxă Română, Ion Aion a renunţat la veştmintele bisericeşti, şi-a dat demisia din preoţie şi s-a hotărât să vorbească. Născută dintr-o experienţa directă de viață, „Spovedania unui preot ateu” caută răspunsuri simple la ample frământări umane și le propune apoi cu umor și tragism, prin decupaje din viața de zi cu zi a unui preot care denunță dogmele, dar elogiază credința.

Paltonul cu gaică. Proză scurtă, eseuri de Mihail Șișkin – Autorul este unul dintre acei ruși care își părăsesc patria, aproape niciodată altceva decât o Rusie-închisoare, dar nu și limba, unealta fundamentală a existenței lor ca scriitori. Tot în rusă au fost scrise și prozele și eseurile din acest volum, care are înfățișarea unui plonjeu realizat atât în adâncurile marii istorii, cât și în cele ale istoriei sale personale. Șișkin alcătuieşte, din fărâme de realitate, de experiențe umane și de evenimente politice, o țesătură densă și complexă care declanșează meditații despre traumă, despre adevăr și minciună, despre identitate și, firește, despre notorietatea literaturii sale. Acestea sunt doar câteva dintre temele acestei cărţi, firește, seducătoare, dar nu mai puțin seducătoare sunt poveștile în sine, nu mai puțin seducătoare sunt personajele şi nu mai puțin seducător este stilul, stilul lui Șișkin.

Povestea Castelului  Peleş de ASR Principele Radu al României - Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, „Povestea Castelului Peleș” este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.

Psihologie pentru oameni obişnuiţi de Ramona şi Radu F Constantinescu - O carte ce descrie acele intuiţii psihologice pe care le-am avut cu toţii, chiar dacă nu le-am analizat întotdeauna. Viaţa de familie, joburile noastre, relaţiile de cuplu, flirturile online, interviurile de angajare, versurile muzicii pop, rock sau hip-hop, proverbele româneşti – totul ascunde ceva, totul încearcă să ne vorbească.

 

EDITURA NEMIRA

Povestea vieții tale de Ted Chiang (colecția Nautilus SF) - O carte de povestiri care a primit cele mai importante premii pentru literatura SF și o scriitură care combină fericit știința, filosofia și ficțiunea. Povestirea care dă titlul volumului a fost ecranizată anul trecut în filmul Arrival.

Supraviețuitorii de Bear Grylls - Un nou volum scris de faimosul aventurier Bear Grylls care cuprinde poveștile extraordinare de supraviețuire ale unor exploratori, soldați sau spioni, povești inspiraționale despre curaj și voință.

În spatele blocului de Mara Wagner (colecția Cuaernar) - Romanul de debut al Marei Wagner este povestea copiilor din anii 80, pentru care în spatele blocului era o lume întreagă de jocuri, cutume și ritualuri de prietenie și, uneori, de iubire.

Soția plantatorului de ceai de Dinah Jefferies (colecția Damen Tango) - O poveste pasionantă despre mistere și prejudecățo care se petrece în exoticul și magicul Ceylon (Sri Lanka de azi).

Aleasa dragonului de Naomi Novik (colecția Nautilus fantasy) - O poveste construită după temele și personajele din basmele fraților Grimm, ingenioasă și antrenantă, despre un Dragon malefic care cere sacrificii unui sat pașnic.

 

EDITURII PENTRU COPII NEMI

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat de Iulian Tănase cu ilustrații de Alexia Udriște - Un roman emoționant despre un tată și fiul său Sacha, de 4 ani, care transformă prin puterea imaginației lumea din jur într-o realitate fantastică, unde toate obiectele prind viață.

Enescu și hora razelor de soare de Cristina Andone cu ilustrații de Adriana și Sebastian Opriță - Un nou titlu din seria Povești din pădurea muzicală, menit să-i familiarizeze pe cei mici cu muzica clasică prin povești și jocuri.

Vraja dorințelor de Chris Colfer - primul volum din seria Tărâmul poveștilor începe aventurile a doi frați gemeni care descoperă că basmele sunt reale, iar personajele lor binecunoscute prin viață.

Cum să-ți dresezi dragonul de Cressida Cowell - primul volum din seria ecranizată de Dreamworks în 3 filme, iubită de copiii din toată lumea.

Pete Motanul. Ador tenișii albi de Eric Litwin cu ilustrații de James Dean - O carte pentru copiii de peste 3 ani, plină de culori, muzică și învățăminte care să-i ajute pe cei mici să se distreze citind.

 

EDITURA ALL

Fata din Brooklyn de Guillaume Musso - Scriitor faimos și tată singur, Raphaël este bântuit de îndoieli. Curând, el și Anna, o femeie superbă și ambițioasă, de care este îndrăgostit nebunește, urmează să se căsătorească. Însă de ce refuză ea să vorbească despre trecutul său? Într-un weekend pe Coasta de Azur, Raphaël o forțează să rupă tăcerea. Dar ce are Anna de mărturisit întrece orice scenariu, iar fotografia cu cele trei cadavre pe care i-o arată, recunoscându-și vinovăția, îi dă fiori. Șocat, Raphaël pleacă, însă când se întoarce, chinuit de regrete, Anna nu mai e acolo. Nu mai e nicăieri. O anchetă complicată și periculoasă va trezi fantomele terifiante ale trecutului, scoțând la lumină o poveste cutremurătoare cu implicații la nivel înalt, care începe cu mulți ani în urmă pe străzile rău famate și fascinante ale New Yorkului.

Tătănuș pipăruș. Câinele – fantomă de Claire Barker - Familia Pipăruș locuiește în reședința Starcross Hall (din localitatea Bartonshire, Anglia), pe care au construit-o strămoșii cu 904 ani în urmă. Spre deosebire de ei, domnul și doamna Pipăruș sunt mai săraci decât poeții. În schimb, respectă cu sfințenie vechea tradiție a familiei, aceea de a fi duși cu pluta. Îi preocupă intens întrebările de genul: „Oare pinguinii au genunchi?” sau „De ce lipiciul lichid nu se lipește de interiorul sticluței în care este pus?”. Pe Balustrada din Starcross se organizează Campionatul de Tobogan-viteză, iar în grădina năpădită de muri se fac săpături după „comori” vegetale. Cei doi soți au o fată, pe uluitoarea și nemaipomenita Winnie Pipăruș. Ea și câinele familiei, Tătănuș, și-au promis unul altuia că vor fi BFF (Best Friends Forever). Tătănuș o iubește pe Winnie mai mult decât pe toate roțile de bicicletă și pe toate frisbee-urile din lume.

Diagnosticul clinic în ambulatoriu de Sever Cristian Oană, Ion Bruckner, Adriana Gurghea - Medicina modernă este atât de complexă, încât devine din ce în ce mai dificil pentru medic să dezvolte o viziune de ansamblu asupra tuturor afecțiunilor. Confruntat cu o suferință din afara specialității lui, va reuși, cu ajutorul acestui volum, să se orienteze și să stabilească cu acuratețe un diagnostic. De multe ori, pacientul este speriat - boala tocmai i-a demonstrat că nu deţine controlul asupra propriului organism. Ca să-şi atenueze sentimentul de nesiguranţă are nevoie de explicaţii din partea medicului, iar ca să-şi atenueze neliniştea trebuie să fie încurajat să şi-o exprime. Așadar, în această etapă, cel mai important lucru pe care îl poate face medicul este să își asculte pacientul. De cele mai multe ori, ascultând, vine și diagnosticul.

 

EDITURA HERG BENET – topul pe literatură română


Divorțurile amanților de Corina Ozon - Sunt Corina Ozon, cea care a disecat sufletul și mințile amanților și ți i-a pus pe tavă. Cea care a încercat, cu asumarea tuturor riscurilor, să te învețe să nu judeci, să nu fii prefăcut și să accepți să fii fericit. Ai fost șocat când ai văzut limbajul din Zilele amanților, realismul din Nopțile amanților și actualitatea din Amanții 3.0. Ai râs când mi-ai citit cărțile, poate te-ai întrebat cât e experiență de viață și cât fantezie. Cât este refulare și frustrare, și cât adevăr.

Ultima vrăjitoare din Transilvania. Vol. 1: Contesa Aneke de Cristina Nemerovschi - Alexandra, o adolescentă rebelă, este trimisă de părinți să își petreacă vacanța de vară într-un sat din Transilvania, pentru a fi îndepărtată de o iubire considerată imorală. Odată ajunsă în V., ea este atrasă de poveștile localnicilor legate de o crimă săvârșită în urmă cu mai mult de un veac: contesa Aneke fusese acuzată de incest și vrăjitorie și ucisă în pădure. Alexandra pornește pe urmele contesei, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Castelul ascunde mistere la fiecare colț… Pe măsură ce fapte și personaje stranii ies la iveală, Alexandra își dă seama că are în comun cu frumoasa vrăjitoare mai mult decât și-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă și interzisă. Va reuși Alexandra să salveze această iubire și în final propria viață, sau va avea soarta tragică a Anekei?

#confuz de Alex Andronic - Câteva dintre calităţile pe care eu le apreciez cel mai mult la o carte sunt simplitatea scriiturii, lipsa de pretenţii intelectuale (prin intermediul cărora autorul ar vrea să arate cât e el de deştept) şi naturaleţea textului, adică autenticitatea. „#confuz” are toate aceste calităţi. În plus, cartea mai beneficiază de câteva atuuri foarte importante: povestea este una universală, plină de întâmplări credibile, care se pot întâmpla oricărui om şi care pot avea loc oriunde în lume, iar scriitura are o oralitate uşor de identificat încă de la primele pagini.

Regii timpului. Vol. 2: Eroare de Laura Nureldin - De-acum, naveta între America prezentului și Persia antică a devenit rutină pentru Mora, profesoara de dicție ajunsă, dintr-o întâmplare, soția regelui Xerxes. Asta până când o cădere de tensiune în laboratorul lui Alex dă peste cap mașina timpului și o trimite în Louisiana de dinaintea Războiului Civil. Acolo, Mora găsește o lume veselă și colorată, o familie care ascunde un secret inexplicabil ,dar și posibilitatea unei noi iubiri. Există vreo conexiune între toate acestea? Sunt simple coincidențe, erori de sistem sau felul Universului de a pune lucrurile în ordine?

Îndurabile de  Andrei Crăciun - El o să curgă ca o copilărie, apoi va înnebuni deodată – adolescența durează câteva clipe! -, apoi trec alte câteva clipe, și se va sfârși și tinerețea, totul se va prăbuși în melancolie, melancolia va fi inutilă și sfâșietoare, iar la sfârșit va coborî moartea, nu se poate altfel.

 

EDITURA HUMANITAS JUNIOR

O zi din viaţa Deliei aşa cum le-a povestit-o trimisilor noştri speciali de Delia Calancia -   „O vioiciune molipsitoare răzbate din ceea ce face Delia. Cartea ei e un fel de mic jurnal ilustrat. Portretele scriitorilor, prezentarea lui Melcovici (nu spui cine... persoană însemnată...) și intervențiile acestuia, precum și călătoria în Olanda sunt bucățile mele preferate. În doar câteva pagini, Delia reușește să dea un curcubeu de idei, emoții și imagini. La doar 9 ani, ea scrie atât pentru copii (sunt convins că vor adora cartea și că mulți dintre ei vor încerca să-i calce pe urme), cât și pentru adulți. Eu, unul, mă declar cucerit.“ (Ciprian Măceșaru)

Secretul monstrului. O poveste cu poveţe, trei pisici şi o surpriză de Otilia Mantelers – Faceți cunoștință cu Jojo, cel mai năzdrăvan pisoi din câți ați întâlnit! Îi plac trenulețele de jucărie, se dă în vânt după plăcinta cu mere a bunicii și e mare cititor de cărți de povești. În ultima vreme însă, el are de furcă cu un ditamai monstrul de culoare verde, pe care – ciudat lucru! – nu-l vede nimeni în afară de el. Cum se poate una ca asta? Deschideți cartea și descoperiți cum reușește Jojo să afle secretul fioroasei creaturi și s-o îmblânzească. Bineînțeles, împreună cu mama și tata.

Pandora de Victoria Turnbull  - Pandora trăieşte singură, într-o căsuţă înjghebată din rămășițele pe care le aruncă oamenii, şi cea mai mare bucurie a ei este să repare lucruri stricate. Într-o zi, o pasăre albastră cade din înaltul cerului în curtea ei, iar viața Pandorei nu va mai fi niciodată la fel. O poveste emoţionantă despre prietenie, speranţă şi regenerare, despre forţa creatoare a naturii şi puterea binelui de a schimba lumea.

George şi luna albastră de Lucy şi Stephen Hawking – Vă invită alături de eroii ei într-o călătorie fantastică spre una dintre lunile lui Jupiter. George și Annie se alătură unui program spațial pentru astronauți și se pregătesc din greu într-o tabără de antrenament pentru zborurile interplanetare. Realiatea nu este însă nici pe departe ceea ce pare la prima vedere: cei doi descoperă că pe Pământ și în Cosmos se petrec lucruri ciudate, află că au loc misiuni spațiale misterioase și își dau seama că antrenamentul la care sunt supuși devine pe zi ce trece mai înspăimântător.

Val şi Cetatea Sufletelor de Ana Alfianu - Val are 10 ani și face parte din specia visătorilor. Îi place să se joace, să exploreze prin pădurea din apropierea casei și să citească povești. Cu siguranţă, nici nu i-a trecut prin cap s-ajungă el însuși personaj într-o poveste. Însă, într-o bună zi, cuprins de dorul bunicului său, plecat fără putinţă de întoarcere în Cetatea Sufletelor, Val se hotărăște să caute acest loc straniu, netrecut pe nici o hartă din lume. Împreună cu Malila, o broască-ţestoasă zburătoare, băiatul porneşte într-o călătorie fantastică, presărată cu primejdii, probe de curaj, nenumărate întrebări şi cu descoperiri pe care le faci doar atunci când te apropii de sfârşitul copilăriei.

 

 

 





Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Zina spune:

    O mulțime de cărți… Mi-ar plăcea Istoria lumii, din Enciclopedia Larousse.

    raspunde

  2. Zina spune:

    O mulțime de cărți… Mi-ar plăcea Istoria lumii, din Enciclopedia Larousse.

    raspunde

  3. Andy spune:

    editura POLIROM ?

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro