bookblog.ro

---

Recenzie de revistă: Mai puţină informaţie, mai multă imaginaţie

Scris de • 18 June 2012 • in categoria Noi aparitii, Recomandari

„Revista de povestiri” este ceea ce îi spune şi numele, plus mult suflet pus în acest proiect. Titlul pe care l-am folosit mai sus reprezintă un soi de slogan al publicaţiei, care se bazează pe proza scurtă, fără să sufoce cititorul cu texte lungi, greu de lecturat. Revista lasă într-adevăr loc de desfăşurare pentru cel care o ţine în mâini, fiind cumva un punct de plecare în crearea propriilor idei. Ce să mai, o sursă de inspiraţie nonconformistă, proaspătă, din care trebuie să citeşti în special printre rânduri. Cel puţin aşa mi-a lăsat mie impresia.

Este primul număr al revistei pe care îl văd, aşa că dacă anumite păreri nu corespund întocmai principiilor generale stabilite de publicaţie, să îmi fie cu iertare, deocamdată orizontul meu se rezumă la un singur exemplar.

“Revista de povestiri” nu cred că promovează neapărat oamenii care scriu, cât ceea ce scriu. Până la urmă, oricine poate apărea în publicaţie cu un text, bineînţeles, dacă trece de ochiul critic al echipei din culisele simpaticei reviste. Nu vei găsi nume cunoscute în paginile ei, decât cel mult, în cazul numărului de faţă, pe Iv cel naiv (a cărui popularitate este, din nou, destul de relativă. E foarte posibil ca mulţi / foarte mulţi nici să nu fi auzit de el).

Aşa că nu contează cine eşti, contează ce scrii. Ceea ce mi se pare lăudabil. Revista devine astfel un loc de întâlnire pentru noi talente, care poate că îşi vor cultiva talentul sau dimpotrivă, poate va fi prima şi singura lor încercare de a scrie şi de a-şi împărtăşi creaţia.

În rest, “rev de pov” cum o diminutivează Simina, editoarea publicaţiei, are un format simpatic şi un motan - mascotă mov (mooov :) ), cam trist-blazat-ironic aşa (chiar, de ce e trist? Vreau să îl văd zâmbind cu ambele mustăţi! ) şi un site foarte simpatic, care vă ţine la curent cu tot felul de noutăţi din sfera literar-cultural-artistică de pe la noi.

Din partea mea, un mare Bravo echipei pentru că se străduieşte, cu paşi mici, dar poate mai mari decât am crede, să realizeze un proiect în format print, în condiţiile în care suntem invadaţi mai ales de online şi e-book-uri, şi să îl susţină, chiar dacă ne pândeşte (probabil) o digitalizare exhaustivă.





Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Marilena spune:

    Am citit si eu un numar al rev de pov, pe care l-am gasit la targul de carte. Mi-a placut atat formatul, cat si continutul. Se vede entuziasmul cu care a fost realizata.

    raspunde

  2. Mulțumim, Marinela, pentru recenzie! Și Marilena pentru comentariu :)

    Și vă invit la lansarea numărului 4, de joi http://www.facebook.com/events/283454678419010/

    raspunde

  3. Christine-m. spune:

    Felicitari! Eu am apucat sa le citesc pe toate, am un numar frumos cu parfum de tiff 2012 si pe restul le-am gasit la Doamna T cea draga! De abia astept sa merg acolo lunar sa-mi iau revista de povestiri la purtator;) Felicitari pentru recenzie si revistei la cat mai multe aparitii! Cred ca Motanov are farmecul lui asa, mai bine mai incruntat nitel ca sa stim ca trebuie sa scriem cu stil si sa ne dam un pic silinta ca niste recruti imaginativi, “ordonati disciplinar” in imaginatii;) Sunt destul de multe zambete false care nu duc nicaeri, mai bine un pic de-o spranceana ridicata sa ne punem in starea de a crea ceva frumos, parafrazandu-l pe Brancusi! Felicitari pentru munca povestilor si felicitari autoarei pentru recenzia franca si frumos incodeiata!;)

    raspunde

  4. Marinela spune:

    Cu placere! La cat mai multe numere! :)

    raspunde

  5. gia spune:

    Ziceti si de antrenamentele de imaginatie marca Motanov, de pe facebook! Make friends with Motanul Motanov! :)

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro