bookblog.ro

Femeile, munca și voința de a conduce

Scris de • 2 December 2015 • in categoria

Articol oferit de EMAG

Titlu: Lean In
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 320
ISBN: 978-606-741-181-2

„Am scris această carte pentru a încuraja femeile să aibă vise îndrăznețe, să-și croiască drum printre obstacole și să-și stabilească propriile obiective și să se îndrepte către ele cu hotărâre. Și mai sper ca fiecare bărbat să contribuie pentru a susține femeile la birou și acasă, cu aceeași hotărâre.”

Despre Lean In cartea scrisă de Chief Operating Officer-ul Facebook, Sheryl Sandberg auzisem de acum câțiva ani dar am început să ciulesc urechile și să mă gândesc că ar fi cazul să o citesc atunci când una dintre prietenele mele mi-a recomandat-o spunându-mi cum la rândul ei a ajuns să o citească grație mentorului ei, o femeie care se asigura la rândul ei că pregătește femei care își vor cere locul la masa tratativelor și care vor evolua în același ritm cu bărbații din companie.

Așa cum spune și autoarea, nu poți să le ai pe toate, dar poți să ajungi destul de aproape de asta dacă beneficiezi de sprijinul necesar, acasă și la birou, pentru a putea avea parte și de viață personală și familie cât și de evoluția profesională dorită.

De-a lungul anilor numărul femeilor care au încercat să țină pasul pe ambele fronturi s-a diminuat, acestea alegând fie viața de familie, fie cariera asupra căreia să se concentreze, fiind conștiente că pentru a excela pe frontul dorit au nevoie să sacrifice cealaltă parte a vieții lor.

Tocmai asta vrea Sandberg să demonstreze – că nu trebuie să renunți înainte de a purta lupta propriu-zisă. Că nu trebuie să îți uiți partea feminină pentru a ajunge în vârf într-o lume a bărbaților sau că trebuie să îți uiți ambițiile personale atunci când devii mamă pentru a te dedica întru totul casei și familiei.

Autoarea vrea să diminueze granița inegalității dintre femei și bărbați în câmpul muncii aducând în prim plan subiecte sensibile ca discriminarea de gen, ambițiile personale și felul negativ în care sunt văzute femeile atunci când demonstrează la fel de multă ambiție ca și colegii lor de sex opus, cum să te așezi la masa tratativelor și să negociezi în favoarea ta, de ce este important un mentor și cum poți găsi unul fără a îl eticheta astfel de la început.

„Există un loc special în iad pentru femeile care nu ajută alte femei.”Madeline Albright

De asemenea un accent deosebit este pus și pe sprijinul pe care ar trebui să și-l acorde femeile uneia alteia fără a continua să se saboteze și faptului că munca de echipă nu trebuie să se sfârșească la birou, partenerul fiind un aliat important acasă atunci când preia din sarcinile gospodărești pentru a face loc și a susține cariera femeii de lângă el.

Înțesată de date, studii și cifre, Lean In – Femeile, munca și voința de a conduce, se citește rapid și ușor, iar tonul convingător al lui Sandberg rămâne cu tine și după lecturarea ultimei pagini și te ambiționează să vrei mai mult de la tine și să vrei să dai ce e mai bun din tine pentru cariera pe care ți-o dorești!

  • Plusuri

    Tonul prietenesc, sfaturile însoțite de exemple clare, cifrele care exclud din ecuație gradul de subiectivitate de care s-ar putea face vinovat subiectul abordat.

  • Recomandari

    Oricărei femei care își dorește să le aibă pe toate, dar să le aibă în echilibru.

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro