bookblog.ro

Înapoi la erotismul contemporan

Scris de • 15 January 2014 • in categoria

Titlu: Împlinirea
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 480
ISBN: 978-606-686-431-2
Cumpara cartea

Seria Crossfire începe să semene cu acele serii care merg „în hopuri”: un volum bun, urmat de altul slab, după care încă unul care ridică din nou ștacheta și tot așa, până la finalul poveștii. Primul volum mi se păruse destul de mediocru, însă cel de-al doilea m-a surprins cu adevărat prin schimbarea direcției. Eram foarte curioasă așadar să văd cum va evolua povestea în cel de-al treilea volum. Deși nu s-a ridicat la nivelul romanului anterior, în Împlinirea am dat peste câteva lucruri care mi-au plăcut, așa că impresiile finale sunt relativ echilibrate.

Cumpără titlul în engleză

Relația dintre protagoniști nu se schimbă foarte mult de-a lungul cărții. Evident, conflictele nu mai sunt exagerat de dese, ca înainte, însă rămân prezente în ciuda faptului că acțiunile lui Gideon din volumul anterior ar fi trebuit să anuleze orice motive de ceartă. Le-am găsit deci relativ lipsite de semnificație, având doar rolul de a mai da puțină sare și piper acțiunii destul de statice. Eva și Gideon sunt acum în situația de a fi nevoiți să își ascundă relația, așa că mare parte a atenției se concentrează pe acest aspect, condimentat doar de acele certuri mărunte pe care le-am menționat. Spre final, autoarea introduce o surpriză majoră în ceea ce privește relația protagoniștilor, însă deocamdată aceasta nu are un impact prea mare. Nuanțele de thriller care apăruseră în volumul anterior își pierd intensitatea, așa că seria revine la stadiul de poveste erotică/de dragoste contemporană, destul de obișnuită. Se conturează totuși un mister care promite o doză mai mare de adrenalină în cărțile următoare.

01

Așa cum spuneam mai devreme, în ciuda ritmului destul de monoton, au fost și câteva aspecte care mi-au plăcut foarte mult. Personajele secundare sunt unul dintre acestea: majoritatea au povești foarte interesante, personalități complexe și îți trezesc curiozitatea poate chiar mai mult decât protagoniștii. Aștept cu nerăbdare să aflu care va fi evoluția în cazul părinților Evei, al colegei sale de la birou care a dispărut sau al lui Cary, mai ales că toți au avut parte în acest roman de schimbări majore și total neașteptate.

Un alt lucru ce m-a surprins în mod plăcut este încăpățânarea cu care Eva ține de independența sa. Și nu neapărat pentru că ar simți că aceasta îi este amenințată, ci pentru simplul fapt că este foarte conștientă că fericirea sa este alcătuită din mai multe lucruri și nu depinde în totalitate de Gideon. Așa că își păstrează jobul care îi place (în ciuda insistențelor lui Gideon), iese să se distreze cu fetele în club, anulează planurile cu iubitul în momentul în care are ocazia să își repare relația cu mama sa și se implică activ în viața tuturor celor dragi, fără a-i neglija vreo clipă. Am fost încântată că autoarea construiește un cadru atât de natural pentru ca eroina ei să fie creionată cât mai realist posibil.

03

  • Plusuri

    Veridicitatea personajelor și atenția cu care autoarea realizează detaliile din viața de zi cu zi a acestora.

  • Minusuri

    În ciuda unor schimbări neașteptate, nu pot scăpa de senzația că Împlinirea este un „volum punte”, cam de umplutură, creat doar pentru a face legătura între două romane în care se întâmplă cu adevărat ceva mult mai interesant.

  • Recomandari

    Fanilor seriei care au parcurs și primele volume, bineînțeles.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro