bookblog.ro

Minciunile pot ucide

Scris de • 6 November 2015 • in categoria ,

Titlu: Marile minciuni nevinovate
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 536
ISBN: 9786067193251

Sunt o mare fană a adaptărilor de cărți în filme sau seriale și cred că am mai spus-o și cu altă ocazie, nu există metodă mai bună de a mă convinge să citesc o carte ca aceea în care îmi arați trailerul pentru ecranizarea ei care va apărea abia peste câteva luni bune. Și spun asta pentru că nu îmi place să aștept și atunci mă pun pe citit.

Cumpără titlul în engleză

Asstas s-a întâmplat și în cazul cărții lui Liane Moriarty Marile minciuni nevinovate. Acum câteva luni auzisem că va fi transformată în miniserie care le va avea în rolurile principale pe Nicole Kidman și Reese Witherspoon și nu mi-a trebuit mai mult.

Nu știu cum va ieși serialul dar pot să vă povestesc câte ceva despre romanul pe care l-am considerat atât de bun încât merită lăudat. Marile minciuni nevinovate se încadrează cu succes în categoria literaturii pentru femei dar totodată virează înspre un veritabil roman de mister, lucru care îl face altfel decât ceea ce am găsi de obicei în categoria romanelor siropoase în care personajele feminine nu-și pot rezolva singure problemele dacă nu intervine un bărbat.

Moriarty își centrează subiectul în jurul a trei femei: Jane - tânara mamă singură care ascunde un secret teribil, Madeline – mama șic dar care adoră dramele și confruntările și le caută sau le creează acolo unde nu există și Celeste – prințesa suburbiilor cu o viață atât de perfectă încât ajunge subiect de invidie, dar aparențele pot fi înșelătoare. Pe lângă viețile aparent normale ale acestora. apar o serie de evenimente care fac romanul să ți se lipească de mână și să nu vrei să îi mai dai drumul. Unul dintre acestea este o crimă despre care se vorbește foarte puțin de la un capitol la altul, întocmai cât să te facă să vrei să afli mai mult și să citești mai mult.

Ce am apreciat în cadrul cărții a fost dimensiunea dată personajelor. Nu sunt doar niște pioni pe o tablă de șah meniți să avanseze povestea. Au propria istorie în spate, au gânduri și emoții care ajută la creionarea lor dincolo de o înșiruire de atribute fizice. Apoi ar mai fi subiectele de actualitate – probleme în căsnicii, adulți care se comportă ca niște copii de grădiniță, violența domestică, adolescenți rebeli, abuzul psihic, răutățile copiilor care trec de stadiul de tachinare.

Recomand Marile minciuni nevinovate drept cartea pe care trebuie să o citești în timpul săptămânii, dimineața în drum spre birou pentru că te va trezi mai ceva ca o cafea și va face ca minutele petrecute în metrou sau tramvai să treacă mult mai repede și care seara, pe drumul de întoarcere acasă, te va relaxa și destresa.

  • Plusuri

    Progresia în paralel făcută în a dezvălui viața personajelor și rezolvarea misterului, tridimensionalitatea personajelor

  • Recomandari

    Celor ce își doresc un altfel de roman chick-lit.

Categorie: , | Autor: | Editura:



Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Mirela spune:

    O carte usoara, numai buna de citit la final de saptamana.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro