bookblog.ro

---

8 personaje pe care le-aș invita la o cafea

Scris de • 26 March 2014 • in categoria Recomandari

coffee
În momentul în care am ales să mă joc și să fac un exercițiu de imaginație de genul acesta, nu știam exact de unde să încep și cum să termin, pentru că posibilitățile sunt infinite, iar curiozitățile și mai și. Astfel încât, am decis să mă încred în primul impuls și să scriu primele opt nume care mi-au venit în minte. Așa că, mai mult sau mai puțin surprinzător, cafeaua neagră și tare pe care aș fierbe-o la ibric, ar trebui să fie pe placul unor creaturi fantastice, SF și mai puțin desprinse din (ori deprinse cu) realitățile noastre cotidiene.

Așadar, cele 8 personaje cu care aș vrea să împart o cafea și o conversație sunt, în ordinea impusă de inconștientul meu colorat, următoarele:

1. Mr. Darcy și Elizabeth Bennet

Da, am început în forță cu un cuplu, însă nu aș putea să îi separ, pentru că tocmai „chimia” literară dintre cei doi îmi incită curiozitatea și tare aș vrea să aflu cum o mai duc. Deși nu aș înțelege mai nimic din ce spun și aș părea extrem de nepoliticoasă în fața lor, cred că tot m-aș amuza pe îndelete.

2. Dorian Grey

Misterios, exaltat, narcisist, viciat și perturbat – cum să nu vrei să îl cunoști?

3. Alice

Fascinația pentru nume și personaj deopotrivă se adâncește cu fiecare an care trece. Cum să nu „mă cunosc” mai bine? Sunt sigură că întâlnirea ar naște conversații ironice, amuzante sau de-a dreptul absurde.

8 pers_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Puck

If we shadows have offended,/ Think but this, and all is mended,/ That you have but slumbered here / While these visions did appear… - o replică de care sunt strâns legată, dintr-o piesă pe care cred că am citit-o/văzut-o de prea multe ori, spusă de un personaj cu care m-aș distra pe cinste. Doar să nu fac vreo mișcare greșită și să devin eu ținta lui preferată.

5. Lady Galadriel

A fost o decizie grea și, sincer, aș vrea să stau la cafea cu toate personajele lui Tolkien, chiar și îngrămădite în mica mea bucătărie. Dar, dacă ar fi să aleg, deși a fost la aproape la egalitate cu Gandalf, o aleg pe Galadriel. E elf, e bătrână, îmi poate povesti câte ceva despre un ev-două-trei… aș fi cuminte și aș asculta cu urechile ciulite tot ce are de spus.

6. Lestat

Era inevitabil! Obsesia mea pentru vampiri e veche și nu pare să se liniștească. Star rock, depresiv, cunoscând secole întregi și iubindu-și parțial umanitatea – oare acceptă o cafea cu un fan?

7. Rick Deckard

Din nou, era greu de evitat… Povești despre un univers distopic și androizi – a fi sau a nu fi uman? Vă dați seama ce discuții metafizice s-ar isca?

8 pers_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Rumplestiltskin
Ciudate sunt conexiunile mele uneori, dar ăsta a fost ultimul nume care mi-a răsărit în minte, cu o claritate surprinzătoare. Nu știu exact ce fel de conversație aș putea purta (în niciun caz despre tors!), dar e, totuși, o creatură care mă intrigă.

Pentru că, de fapt, sunt mult prea mulți cei pe care aș vrea să îi iau la întrebări, cred că data viitoare, exercițiul de imaginație va include un conac și o petrecere care să întreacă Grădinile Elizee. Nici măcar nu am apucat să îi menționez pe antici ori pe japonezi.





Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Simona Ro spune:

    Multumim pentru interesanta provocare :) Ma asteptam la un asalt de pareri si invitatii dintre cele mai diverse… Oricare ar fi motivul pentru care aceste comentarii nu au aparut, eu trebuie neaparat sa profit de ocazie pentru a-mi invita personajele:
    1. Edmund Dantes, Conte de Monte Cristo – mi-ar placea sa stiu cum si-a continuat viata, pe unde l-au mai indemnat pasii si sufletul.
    2. Dionis (“Sarmanul Dionis”) – Atat de multa sensibilitate si sentimente puternice… O discutie cu el cred ca mi-ar rasturna unele convingeri, pe altele le-ar intari, cu siguranta. Nu ati fi curiosi, macar putin de tot, sa stati de vorba cu el? Cine stie pe ce culmi ale gandului am ajunge, daca ne-am lasa in voia imaginatiei.
    3. Jane Eyre – Cred ca ne-am fi inteles foarte bine, daca am fi avut sansa sa ne intalnim la finalul intamplarilor prin care a trecut, iar povestind in liniste la o cafea, inconjurate de carti, mai mult ca sigur ca ar fi primul pas spre o prietenie de lunga durata.
    4. Breb (“Creanga de aur”, Mihail Sadoveanu) – Atat de multe as avea sa-l intreb… si, cu siguranta, mi-ar raspunde la toate in felul sau sincer, calm, fara sa rada la intrebarile mele de muritor obisnuit si fara a-si arata superioritatea in intelepciune. Cred ca ar fi o incantare sa-l privesc in timp ce l-as asculta. Un vis, desigur!
    5. Hamlet – O invitatie pentru el era de neevitat… pentru ca fara el, as simti ca lipseste acel “ceva” care da farmec intregii discutii, si cafelei noastre, bineinteles:)
    6. Rasputin – Alegerea ar putea parea bizara, dar as vrea sa ma lamureasca si sa imi dezvaluie ce se ascunde in spatele atator acuzatii care i se aduc si a misterului cu care pare a fi invaluita intreaga lui viata si actiunile sale.
    7. Seherezada – Cred ca ar veni cu noi povesti si istorii, adunate/plasmuite de ea de la ultima poveste auzita de rege si pana azi; as fi numai ochi si urechi, sa prind fiecare amanunt, pentru a i le putea spune si fetitei mele.
    8. Ciresarii – un grup, desigur… Ar fi fost greu sa-i despart, chiar daca hotararea am luat-o dupa ceva timp de gandire, dar avand de ales intre Galilei, celebra Fantoma de la Opera si ciresari, nu puteam decat sa-mi ascult sufletul de copil care le urmarea aventurile, cu sufletul la gura, regretand ca finalul e chiar un final, dorindu-mi sa pot merge pe urmele lor pentru a scrie prima mea carte, care s-ar fi numit “Pe urmele Ciresarilor”…
    La multi ani, bookblog!

    raspunde

  2. Dana Purgaru spune:

    Interesant. Răspunsul meu, care a venit instinctual, a fost Robinson Crusoe și Don Juan. Dar, de multe ori, mi se pare că dacă o carte e bine scrisă și personajele își spun bine povestea parcă nu mai simți nevoia să le cunoști mai bine ci le iei ca atare.

    raspunde

  3. Alice spune:

    Woow, o groaza de personaje, sincer, eu m-as intalni macar cu unul din fiecare roman citit :) Ma bucur ca mi-ati urmat invitatia, e un exercitiu de imaginatie care mie mi-a placut tare mult.

    Ce-i drept, pe unele simt ca le cunosc prea bine, dar cu altele as sta la povesti ore in sir.

    raspunde

  4. Simona Ro spune:

    Am uitat de Cyrano de Bergerac si inca de alti cativa haraziti cu darul “vorbirii”, cu care sigur nu ne.am plictisi la o discutie :)

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro